Fredag den 27. Januar 2006


Nye problemer omkring oprensning af sø

Københavns amt er stødt på uventede besværligheder omkring projekt flytning af slam fra robanerne i Bagsværd sø.
Da amtet overtog den sportslige del af søen, altså at sørge for tilstrækkelig dybde under roerne, så forsvandt samtidig ideen med at fjerne slammet helt. I stedet vil amtet flytte slammet under banerne til en anden del af søen og så inddæmme det bag en såkaldt spunsvæg, der skulle forhindre det i at ryge tilbage.
Men da søen faktisk er ganske dyb, når der ses bort fra slammet, så kan den model vise sig vanskelig at udføre. Der kan nemlig snildt være op til 14 meter ned til fast grund eller bund, og så lange stolper til at bære væggen er det ikke lige sådan at drive op.
Derfor skal amtet formentlig nu finde alternative muligheder til det, der startede som et kombinationsprojekt, hvor både miljø og rosport ville blive glade. Alt slammet skulle således i de første planer tages op, tørres og sendes til Kommunekemi. Efterfølgende skulle søen bl.a. via biomanipulation bringes tilbage i økologisk topform.
I dag ligger hovedvægten, også økonomisk, på at få den rette vanddybde under robanerne – så må biologien, der er lagt i Gladsaxe kommunes hænder, følge efter, så godt det nu kan lade sig gøre.
De seneste snart ti år har flere konsulent- og ingeniørfirmaer givet fortabt i forhold til et realistisk oprensningsprojekt – i den periode ser problemerne ikke ud til at være blevet mindre.

Tænk stort

De fleste danske iværksættere tænker ikke stort nok.
Det mener Finn Majlergaard fra firmaet Gugin, som til foråret skal stå i spidsen for et kursus i Gladsaxe specielt henvendt til vækstiværksætterne.
Det er de iværksættere, som har potentiale til at skabe en rigtig stor virksomhed:
"Det er primært en hjælp og vejledning i at få gjort tingene rigtigt fra starten af. Som iværksætter besidder man jo ikke alle de kompetencer, der skal til for at få succes. En typisk iværksætter er optaget af sin rigtigt gode idé. Men for at få succes, kræver det også at der er nogen, der har en viden og kompetence omkring f.eks. økonomi og markedsføring. Og vi hjælper dem til at finde ud af, hvordan man får fat i de mennesker og får skabt de netværk. Og får tænkt globalt fra starten", siger Finn Majlergaard.
Kurset for vækstiværksættere starter til marts.

Unge vil lave teater

Der er stor interesse blandt de unge for at prøve lykken på de skrå brædder. Det kan man mærke på Gladsaxe Teater, som i samarbejde med Københavns Amt for femte gang tilbyder undervisning til unge, der gerne vil prøve sig selv af i teatrets verden. Projektet bliver kaldt "Væksthuset", og lederen af projektet, Frank Rubæk fortæller: "Vi har allerede fået en masse mails fra folk der spørger til projektet. Det er voldsommere, end det plejer at være". Der plejer at være op mod 200 ansøgere til det eftertragtede kursus. Men der kun er plads til 12. For at finde frem til hvem der kommer igennem nåleøjet, skal de unge igennem en optagelsesprøve. Der er ansøgningsfrist til optagelsesprøven den 17. februar.
 
(Læs mere her: http://www.gladsaxeteater.dk/visNyhed.asp?artikelID=1411)

Gymnastik-DM i sportshallen

700 top-trænede gymnaster mødes i weekenden i Gladsaxe sportshal til 1. runde af
danmarksmesterskaberne i spring- og rytmegymnastik for ynglinge.
Og det er første gang Gladsaxe Idrætsforenings gymnastikafdeling er vært for så stor en
konkurrence:
"Det er et temmelig stort arrangement med 700 deltagere, så vi har haft fat i rigtig mange hjælpere. Og der er mange forældre, der er trådt til også for at lave mad til alle de mennesker", fortæller Lise Stentebjerg-Olsen, som foruden at være medarrangør også er træner for nogle af de gymnastikhold som skal i konkurrence lørdag og søndag i Gladsaxe sportshal.

Nytårsfest i Gladsaxe Internationale Venskabsforening

Gladsaxe Internationale Venskabsforening der har eksisteret siden 1969, er en forening for alle i Gladsaxe Kommune. En af deres årlige traditioner er Nytårsfesten. Venskabsforeningens næstformand Jørgen Holst Nielsen fortæller: "Vi holder nytårsfest på lørdag den 28. januar, og det gør vi kl. 18.00 nede i det store lokale ved San Marino på Søborg Torv. Vi serverer traditionen tro, buffet med forskellige gode ting. Og så hygger vi os alle sammen, vi plejere at være op imod 100 mennesker. Der er også tradition for nytårstale, og i år holdes den af ambassadør Sven Erik Nordberg som er opvokset i Gladsaxe Kommune. Han har siden været viden om i verden som dansk diplomat. Mange af foreningens medlemmer husker Sven Erik Nordberg fra den gang han var ambassadør i Talin i Estland i 1994, for der var han så venlig at tage imod os, da vi var derover. Så holder vi et lotteri, og der er sange og levende musik, og der bliver også mulighed for en svingom. Festen er noget medlemmerne og bestyrelsen altid har meget fornøjelse af".