Tirsdag den 31. Januar 2006


Saltmangel

Gladsaxe kommune salter i øjeblikket ikke villaveje og blinde veje.
Der er simpelthen mangel på vejsalt i Danmark, og det betyder at man i Gladsaxe er tvunget til at prioritere det overordnede vejnet, fortæller vicedriftschef Robert Meisner:
"Der er opstået den situation, at vores leverandør ikke kan levere den mængde salt, som vi i grunden skal have. Og på grund af den generelle mangel på salt i hele landet, har de været nødt til at gå ind og prioritere på leverancen ift. amter og kommuner. I Gladsaxe har vi stadig salt liggende på lager. Vi er blevet nødt til at gå ind og prioritere vejnettet. Der hvor den gennemgående trafik og bustrafikken kører vil vi primært koncentrere vores indsats. Det betyder så at på villaveje og blinde veje vil vi nok ikke komme ud før leverancen er normal igen. Vi har fået oplyst, at leverancen skulle være normal igen i løbet af næste uge", siger Robert Meisner.
Meteorologerne melder om snevejr i weekenden. Til det siger vicedriftschefen: "Ja, nu må vi se, om prognosen holder stik. Det er klart, hvis vi ryger ud i så stort et snefald som i sidste uge så vil vi nok kunne få problemer med at komme hele vejen rundt når vi skal salte".

Tilsynet afviser klage fra Søborg

"Gladsaxe kommune kan ikke antages at have overtrådt lovgivningen ved ikke at have givet skriftlig underretning til bestemte borgere om et forslag til lokalplan".
Sådan lyder svaret fra Tilsynet ved Statsamtet København til en klagende Gladsaxe-borger, der modsat mener, at kommunen har overtrådt loven ved ikke individuelt at have orienteret alle beboere i en ejendom ved Søborg Park Allé.
Her er der, som mange vil vide, et byggeri på vej på en græsplæne under lokalplan 165.
Klageren mener, at godt nok bor nogle af beboerne i en ejendom udenfor lokalplanområdet, men selve ejendommen reguleres delvist af samme lokalplan.
Naturklagenævnet har tidligere forholdt sig til klagen og mere eller mindre direkte sagt, at sagen ikke rager klageren – eller som det udtrykkes; "Naturklagenævnet har ved afgørelse afvist at tage stilling til klagepunktet, idet De efter Naturklagenævnets opfattelse ikke har retlig interesse i at få efterprøvet disse andre beboeres ret til at blive individuelt underrettet".
Tilsynet siger i sit svar, at det beror på byrådets skøn, hvem et lokalplanforslag har væsentlig betydning for, og som derfor skal have underretning. Og kommunen har ikke overskredet grænserne for dette skøn ved ikke at have underrettet omtalte beboere.
Derfor vil Tilsynet ikke gøre mere ved den sag.
 
(læs Tilsynets svar til klager her: http://www.statsamt.dk/Everest/tmp/060130091036/2006_01_27__Gladsaxe_Kommune__Underretning_om_fors.pdf)

Smugkro i kiosk

Opdagelsen af et falsk klippekort i Metroen hos en 58-årig kvinde fra Bagsværd, førte i weekenden til afsløring af en smugkro i en kiosk, også i Bagsværd.
Kvinden havde ingen anelse om, at kortet var falsk. Til gengæld kunne hun oplyse, hvor hun havde købt det.
Da politiet mødte frem fredag for at tale nærmere med kioskejeren, åbenbarede der sig, hvad der nærmest må betegnes som en smugkro i baglokalet. Til gengæld blev der ikke umiddelbart fundet flere falske klippekort.
Ejeren, der ikke var til stede ved ransagningen, var tilsagt til afhøring på politigården i går mandag, men mødte trods aftale ikke op.
Men uanset det, så kan han formentlig imødese en tiltale for dokumentfalsk samt for overtrædelse af restaurationsloven.

Tyve fanget af vægter

Tre indbrudstyve blev natten til søndag taget på fersk gerning af en vægter under et indbrud på Enghavegård skole i Mørkhøj.
Med lidt hjælp fra politiet fik vægteren anholdt de tre, en mand på 28 år og to drenge på hhv. 16 og 14 år. To er bosiddende i Brønshøj, den tredje på Amager – alle tre i øvrigt kendt af politiet for lignende aktiviteter.
Hos tyvene blev der fundet koster, bl.a. en fladskærm, der stammede fra et indbrud på Mørkhøj bibliotek aftenen forinden.
Efter endt afhøring hos Gladsaxe politi blev alle tre løsladt.

Vold mod ex-kæresten

Et økonomisk opgør med ex-kæresten kostede i går en 18-årig mand 6 dagbøder af 500.-, da Retten i Gladsaxe kendte ham skyldig i vold.
Den unge mand der var tiltalt for først, at have skubbet og derefter sparket sin ex-kæreste i maven, på skinnebenet, og i hovedet, forklarede til retten, at han indtil 14 dage før episoden havde boet sammen med hende. Efter det ophævede samliv mente han, at hun skyldte ham knap 2000,-. Og det var i den forbindelse at han havde opsøgt ex-kæresten på deres fælles arbejdsplads. Her var de gået ud i køkkenet hvor de var begyndt at skændes. Han havde stillet sig i døren, så hun ikke kunne komme forbi, og hun havde skubbet til ham. Han havde skubbet igen og da hun havde taget et skridt tilbage var hun snublet over en stol. Så langt er tiltalte og ex-kæresten, så godt som enige. Det er i det efterfølgende håndgemæng at uenigheden om tiltaltes antal af spark og målet for dem skiller vandene.
Tiltalte forklarede, at mens hun lå på gulvet havde hun sparkede ham over benene 3 til 4 gange. Han sparkede igen og havde ramt hende på skinnebenet. Herefter var to af deres kollegaer kommet ud i køkkenet. Den ene havde taget fat i tiltalte for at føre ham væk og på vejen havde tiltalte sparket til to stole. Ex-kæresten forklarede derimod til retten, at mens hun lå ned havde tiltalte sparket hende hårdt i maven og let på skinnebenet. Og da han efterfølgende var blevet ført ud havde han sparket hende i hovedet.
De to øvrige vidner, der blev ført i retten, var først kommet til senere, og havde ikke set tiltalte sparke ex-kæresten hverken i maven eller i hovedet, men kunne bekræfte, at han havde sparket kvinden over skinnebenet, lige som de havde set ham sparke til stolende, da den ene af dem havde skubbet ham ud af køkkenet.
Retten fandt tiltalte skyldig i de forhold, som han selv erkendte, nemlig et skub og et spark på skinnebenet, men fandt det derimod ikke bevist at han havde sparket ex-kæresten i maven og i hovedet.
Den 18-årige modtog dommen uden at anke den til landsretten.

Antikrigsgruppe i Gladsaxe

De lokale modstandere af Danmarks deltagelse i Irak-krigen forener sig nu.
Organisationen "Nej til krig" har fået en lokalgruppe i Gladsaxe:
"Gladsaxe er jo kun en lille del af en større indsats i Danmark. Men der har ikke rigtigt været nogen samling på det her i Gladsaxe et stykke tid. Så det prøver vi nu. Så vi kommer til at være lidt mere slagkraftige så vi også kan spille en rolle i det store spil det er. Og jeg tror på, at det over tid har en betydning, at mange mennesker taler med hinanden om, hvad vi mener og hvad vi står for. Hvad det er for nogle værdier og holdninger, vi gerne vil have i vores samfund", siger Pia Krenchel fra den nye netværksgruppe.