Torsdag den 1. Juni 2006


Drabsforsøg i Buddinge

En 46-årig mand er ved retten i Gladsaxe blevet varetægtsfængslet, sigtet for drabsforsøg natten til i går på en 40-årig bekendt i Gladsaxe kommunes lejligheder for bistandsklienter på Buddingevej 203.
Den 46-årige er af andre i bebyggelsen, herunder den 40-årige, mistænkt for at stå bag en påsat brand i en af lejlighederne for en måneds tid siden.
Mandag eftermiddag havde beboerne fælles grillarrangement, hvor der, ifølge politiet, blev drukket tæt. Ud på aftenen splittede selskabet sig op i nogle af lejlighederne. Ved 01-tiden trængte den 46-årige med en kammerat imidlertid ind til ofret, der sad sammen med to andre.
Den 46-årige truede den yngre mand og sagde blandt andet: "Jeg myrder dig, hvis ikke du holder op med at sige, at det var mig, der satte ild på lejligheden".
Et skænderi udviklede sig med det resultat til følge, at den 40-årige blev snittet i halsen med en brødkniv og fik et enkelt stik i maveregionen.
Den 40-årige er i dag udenfor livsfare.

Offentligt/privat samarbejde om letbane

En letbane gennem Gladsaxe fra Lundtofte til Glostrup er kommet et lille, men nok så væsentligt skridt nærmere.
Finansieringsmulighederne af den næsten tre milliarder kroner dyre bane er nemlig blevet undersøgt nærmere.
Der er stadig kun to mulige kilder til betaling af investeringen i transportmidlet samt til driften og vedligehold, og det er brugerne og skatteyderne.
Men for at få det hele op at stå, vil en såkaldt OPP-model være den bedste, viser en analyse, som Københavns amt har udarbejdet sammen med transport- og energiministeriet.
OPP står for offentlig-privat partnerskab, hvor begge parter deles om projektets risici, sådan at hver risiko håndteres af den part, der kan gøre det bedst og billigst.
Erfaringer fra andre lande og lignende projekter viser, at det samarbejde både kan give besparelser og mere sikre budgetter gennem, som det hedder i analysen, "incitamentet til at tænke totaløkonomisk og innovativt samt give en styrket fokus på effektivitet".
En letbane kommer til at give kommunerne nye byggemuligheder i form af byfortætning eksempelvis langs ring 3. På den front har Hovedstadens Udviklingsråd, HUR, netop igangsat en analyse sammen med Gladsaxe kommune, som nærmere skal vurdere de muligheder.

Lokket i baghold

Lørdag den 15. april, midt i påsken, blev en 14-årig dreng lokket i baghold ved Skovbrynet station, hvor en gruppe på fire jævnaldrende overfaldt ham.
Han blev slået med et jernrør og stukket i låret med en kniv, alt sammen angiveligt på grund af uoverensstemmelser omkring en kæreste.
Drengen var blevet lokket til den afsidesliggende station af en 15-årig pige, som hidtil har erkendt sagens sammenhæng overfor politiet.
Men da hun i går i byretten stod overfor dommer og domsmænd, nægtede pigen enhver medvirken til overfaldet. Sagen bliver derfor genoptaget på et senere tidspunkt.
De fire drenge er alle overgivet til de sociale myndigheder.

Trafikale problemer ved Aktivcentret

Aktivcentret i Gladsaxe åbnede sidste år og er i dag hjemsted for 20 kulturelle foreninger samt
voksenundervisningen. Og en dugfrisk undersøgelse viser, at brugerne generelt er tilfredse med stedet.
Men når det kommer til adgangsforholdene er ca. halvdelen af de der har deltaget i
spørgeskemaundersøgelsen knapt så begejstrede, fortæller centerleder Ivan Klitte:
"Det kan vi godt forstå, fordi man jo bygger 250 boliger heroppe. Og det har været et problem. Det er også et problem, når man skal op til huset. Det ligger i et større område, i starten skulle man ind ad en hovedindgang, og p-pladsen ligger på den helt anden side af huset. Så det med at finde ud af, at man skal parkere sin bil og så gå langt til hovedindgangen det er problematisk. For de fleste af os vil jo gerne holde foran hovedindgangen med vores biler, men der kan kun holde 2 biler. Men efter sommerferien bliver der en langt bedre skiltning, så vi forventer at det også retter op på den utilfredshed der har været med at finde herop og parkere", siger Ivan Klitte.
Brugerundersøgelsen afslører også, at der kommer flest kvinder i Aktivcentret. Ca. 70 procent af brugerne er af hunkøn, og derfor overvejer man nu, hvordan man kan tiltrække flere mænd til stedet med nye og flere aktiviteter.

Unge talenter i kirke

To 14-årige klaver-virtuoser er blandt de optrædende musikere, når Gladsaxe musik- og billedskole holder sommer-kirkekoncert i Stengård Kirke i aften. De to pianister Frederik Mikkelsen og Janus Arakipur har længe skilt sig ud fra mængden, fortæller musikskoleleder Axel Lasthein-Madsen: "De er nogle meget lovende talenter, som befinder sig på et meget, meget højt teknisk og kunstnerisk niveau". Musikken starter klokken 19 og fylder kirken i to timer frem til klokken 21.