Onsdag den 7. Juni 2006


Unge røvere

Det er blevet mere almindeligt med truende og provokerende adfærd ofte med røverisk udfald
blandt unge teenagere.
Senest her i pinsen, hvor en gruppe på syv drenge i 15-års alderen huggede kasketterne fra to drenge på 17 år.
Ikke i sig selv det helt store tab, men måden det sker på, er bestemt ikke rar for ofrene.
I dette tilfælde slog de syv ring om først den ene dreng, som de påstod havde sagt noget grimt om en mor til en af drengene i gruppen. De tager fat i drengen, der sidder på sin knallert, hiver kasketten fra ham, og da han forsøger at få den igen, bliver hans hoved presset tilbage med en knytnæve under hagen.
Den anden 17-årige fik derefter samme tur, hvorpå gruppen forsvandt.
De to forulempede fik fat på politiet, og i en patruljevogn runderede de i området. Ved et busstoppested ved Søborg kirke fik de øje på to af de værste fra gruppen, som blev taget med på stationen.
"Hele gruppen på de syv er 2. generationsindvandrere. De to, vi fik fat på, er begge 15 år og hidtil ukendte i vores system", fortæller Otto Storm fra røveriafdelingen ved Gladsaxe politi.

Ny formand vil skabe tilgængelighed

Gladsaxe har fået et nyt handicapråd og rådets formand blev SF’eren Susanne Palsig, som her fortæller om det nye råds opgaver: "Vi skal være rådgivere for byrådet i handicappolitiske spørgsmål. Jeg tror personligt vi kommer til at arbejde meget for bedre tilgængelighed for de handicappede i kommunen. Det er i hvert fald noget vi lægger meget vægt på i mit parti, SF".

Plejehjem på nettet

Med et enkelt klik med musen kan pensionister og deres pårørende nu få fat i stort set alle
oplysninger om bl.a. hjemmeplejen og kommunens omsorgscentre.
Enhedsplejen i Gladsaxe er kommet på internettet.
Her har man for første gang samlet alle informationer om de fem distrikter Søborg, Bagsværd, Egegård, Stengård og Mørkhøj-Høje Gladsaxe distrikt, hvor omsorgscentret Rosenlund har hjemme:
"Det vi har fokuseret meget på er jo, hvordan man skal forholde sig hvis man har brug for f.eks. at få en hjemmehjælp ind i huset. Eller hvis man har brug for at flytte ind på et omsorgscenter, hvad er det så for nogle boliger man tilbyder. Og hvordan vil man være stillet økonomisk, når man flytter ind på et omsorgscenter. Og for at gå helt ned i detaljerne, hvordan er maden på et omsorgscenter?", fortæller distriktsleder Helene Johansen.

Ombudsmanden slutter sag om planteskole

Den store glasbygning på Aldershvile planteskole i Bagsværd får lov at stå.
Ombudsmanden har i hvert fald afvist at foretage sig yderligere i sagen, som Gladsaxelisten ved flere lejligheder har rejst med påstand om, at bygningen er ulovligt opført og derfor bør fjernes igen.
Den seneste disput er gået på, hvor vidt der foregår produktion i bygningen.
Det siger planteskolen, at der gør, og dermed kan den blive stående.
Gladsaxelisten mener det modsatte og overvejer derfor at klage videre til folketingets retsudvalg, oplyser John Damm Sørensen fra den lokalpolitiske liste.
Ombudsmanden mener i øvrigt, at lovgivningen på området er uklar, og han har bedt miljøministeren kigge nærmere på en mulig forenkling af reglerne.

Løver donerer 800.000 kroner

I søndags blev Lions Club Søborg 40 år gammel og det fejrer klubben på fredag med en stor reception, hvor løverne deler mere end 800.000 kr ud. Præsident for klubben Erik Wiborg: "Vi deler pengene ud til humanitære organisationer og folk der arbejder med unge mennesker. Det er altid en fornøjelse at kunne give penge til folk som kan få glæde af det". Hør mere om klubbens arbejde og om den krise der kradser i medlemstallet både her og på landsplan i programmet Dagsordenen senere i dag, hvor Erik Wiborg gæster studiet sammen med stifteren af klubben, Jørgen Rye. Det er fra 16-17.