Fredag den 9. Juni 2006


Borgmesterkonference i Gladsaxe

Kan det lade sig gøre at bygge flere boliger, uden at det går ud over miljøet?
Det spørgsmål har ofte været flittigt debatteret i byrådssalen på Gladsaxe rådhus, og er til
diskussion igen i dag - denne gang på foranledning af den engelske venskabsby Sutton.
London-forstaden oplever i øjeblikket stor boligmangel, men beboerne i kommunen mener bebyggelsesgraden allerede er meget høj i Sutton, og frygter derfor at miste de grønne
områder. Så nu vil de engelske venner gerne høre om erfaringerne fra andre lande, hvordan man i venskabsbyerne har løst opgaven med at bygge flere boliger og samtidigt forbedre både
transportmuligheder og livskvalitet.
Og det bliver der mulighed for, når Gladsaxe i weekenden er vært for en stor
borgmesterkonference med deltagelse af fem venskabsbyer. Foruden Gladsaxe og engelske Sutton er det franske Gagny og fra Tyskland henholdsvis Minden og Charlottenburg-Wilmersdorf.
I eftermiddag er der konference i byrådssalen, og i morgen lørdag er der temadebat om
kommunal struktur og kommunale opgaver i Europa.

Indvandrere skal have rollemodeller

Gladsaxes nye integrationsråd har netop søgt 2,3 mio kr fra Integrationsministeriet til et projekt der på en alternativ måde skal få flere indvandrere i arbejde. Projektet hedder "Rollemodeller i Gladsaxe" og går ud på at få folk med indvandrerbaggrund og arbejde til frivilligt at hjælpe de mange indvandrere, der har svært ved at komme ind på arbejdsmarkedet. Integrationsrådets formand, Martin Mouritzen: "Disse mennesker er i en situation som kræver en særlig indsats. Jeg mener, vi bliver nødt til at prøve at tænke anderledes, når vi prøver at få dem i beskæftigelse. Jeg tror, en rollemodel vil kunne hjælpe, fordi han eller hun ikke er en myndighedsperson, men en samarbejdspartner der på en uformel og kammeratlig måde hjælper vedkommende til beskæftigelse".

Knallerter: Stik dem en plade

Knallertkørere i Gladsaxe politikreds, der efter 1. juli køber nyt køretøj, skal en tur enten omkring Nærum eller Rødovre.
Fra den dato skal alle nye knallerter nemlig være forsynet med nummerplader, og da der ikke er noget motorkontor i Gladsaxe må kørerne en tur omkring kontorerne førnævnte steder.
De nye plader, der i øvrigt bliver gule, skal gøre det nemmere for politiet at efterforske lovovertrædelser, hvor en knallertkører er involveret. Det være sig tasketyverier fra cyklister eller almindelige færdselsforseelser.
En plade til en knallert kommer til at koste 90 kr., og gælder for knallerter, der højest kan køre 30 km/t. Registreringspligten gælder ikke for invalideknallerter.

Boligselskab fejrer sig selv

Gladsaxe Almene Boligselskabs afdeling på Stengårdsvænge fylder 60 år i morgen. Og to af beboerne kan prale af at have boet der lige siden boligselskabet tog imod sine første logerende i 1946. Den ene af dem er 83-årige Margit Andersen: "Der er ikke så meget sammenhold i dag som dengang i 40’erne og 50’erne, men jeg har været glad for at bo her. Her er meget roligt og jeg har aldrig oplevet et eneste indbrud". Margit Andersen bliver hædret af boligselskabets formand i morgen til fødselsdagsfesten, som også byder på Irsk folkemusik og børneunderholdning for de fremmødte beboere.


Døgnrapport fra Gladsaxe Politi uge 22

Tasketyv efterlyses
 
En 71 årig kvinde blev torsdag den 1. juni kl. ca. 1200 udsat for tyveri, da hun befandt sig i forretningen  "Sudan Genbrug" på Bagsværd Hovedgade, hvor hun et kort øjeblik satte sin taske fra sig.
Hun bemærkede herefter en  mand, der stjal hendes taske. Gerningsmanden forsvandt ud af forretningen, og han beskrives som:
mand, ca. 50 år, skaldet, almindelig af bygning, ca. 160 cm høj. Pgl. var iklædt grøn vindjakke og bar briller.
Gerningsmanden var muligt i følgeskab med en yngre mand, der beskrives som:
mand, ca. 25 år, almindelig af bygning, ca. 190 cm høj. Pgl., der formentlig var af udenlandsk oprindelse var iklædt hvid habit.
Evt. vidner eller andre, der mener at have oplysninger til sagens opklaring, bedes kontakte Nærpolitiet i Gladsaxe, eller Gladsaxe politi på tlf. 3954 1448.
Færdselsuheld på Bagsværd Hovedgade
 
Gladsaxe politi modtog lørdag den 3. juni kl. 0157 anmeldelse om et færdselsuheld på Bagsværd Hovedgade. Det viste sig, at der var tale om et solouheld, hvor en 26 årig kvinde havde mistet herredømmet over sin personbil, og herunder påkørt en lygtemast, hvorved var sket stor skade på køretøjet.
Kvinden, der tydeligt var spirituspåvirket, oplyste, at færdselsuheldet var sket som følge af, at hun havde foretaget en undvigemanøvre over for en hyrevogn.
 
Sovende mand på toilettet på Bagsværd S-station
 
Gladsaxe politi modtog søndag den 4. juni kl. 1728  anmeldelse om en mand, der var faldet i søvn på toilettet på Bagsværd S-station.
Ved politiets ankomst lykkedes det at vække den sovende mand, der viste sig at være en 34 årig mand fra København. Imidlertid var den pågældende i besiddelse af en taske, hvori befandt sig GPS anlæg, digitalkamera, bluetooth, mobiltelefoner, solbriller mv., der viste sig at være stjålet.
Den 34 årige,  der blev anholdt og sigtet for tyveri,  blev indtransporteret til Gladsaxe politigård, hvor han blev afhørt til sagerne og senere løsladt.
Kortslutning af el-ledninger på Buddingevej
 
Gladsaxe politi modtog mandag den 5. juni kl. 0805 anmeldelse om  "gnister"  fra el-ledningerne på Buddingevej ved Motorring 3, ligesom lyssignalet ved til- og frakørsel 19 var ude af drift.
Det viste sig, at 2 luftledninger var kortsluttet, hvilket var årsag til det manglende lys i krydset.
Mens NESA  reetablerede ledningerne, foretog politiet afspærring af Buddingevej i begge retninger. Afspærringen varede ca. l5 minutter.
33 årig mand var sur på sin kæreste
 
Gladsaxe politi modtog mandag den 5. juni kl. 1015 anmeldelse om en mand, der forøvede hærværk mod vejskiltene på Gladsaxe Ringvej.
Ved politiets ankomst blev truffet en 33 årig mand fra Søborg, der oplyste at være sur på sin kæreste, hvorfor han havde afreageret ved at sparke og vælte  et vejskilt.
Den 33 årige blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.
Spirituskørsel
 
Søndag den 4. juni blev en 60 årig mand fra Bagsværd sigtet for at have ført sin personbil ad Klausdalsbrovej i spirituspåvirket tilstand. En alkometertest viste en umiddelbar promille på 1,95.

Mandag den 5. juni blev en 31 årig mand fra Ballerup sigtet for at have ført sin personbil ad Lundebjerggårdsvej i spirituspåvirket tilstand. En alkometertest viste en umiddelbar promille på 1,59.

Blodprøver skal fastlægge den endelig promille.
fra www.politi.dk/gladsaxe