Mandag den 12. Juni 2006


Borgermøde i Høje Gladsaxe

I aften er fremtiden for det nedslidte Høje Gladsaxe center til debat.
Der er borgermøde om det lokalplanforslag som først og fremmest skaber mulighed for en centerudvidelse og forbedrede trafik- og adgangsforhold i Høje Gladsaxe-området.
Kristian Voigt, formand for Grundejerforeningen Grønnemosegaard:
"Vi ser jo nogle spændende muligheder ved at man kan lave Høje Gladsaxevej om, bedre fremkommelighed og sikkerhed og mindre trafikstøj", lyder det bl.a. fra Grundejerforeningen Grønnemosegaard, der ikke har nogen indvendinger mod en centerudvidelse, men alligevel mener at der i lokalplanforslaget er en række uhensigtsmæssige og utilfredsstillende forhold. Og derfor har grundejerne udformet et ændringsforslag til lokalplanen for Høje Gladsaxe centret.
Aftenens borgermøde i Høje Gladsaxe skoles festsal starter kl. 19.30.

14-årige tvunget til røverier

Tre drenge i 14-årsalderen blev torsdag i sidste uge angiveligt tvunget til at forsøge med røverier mod kvindelige cyklister på stien langs Hillerød-motorvejen.
Drengene blev på stien omkring 300 meter syd for Mørkhøjvej antastet af to lidt ældre drenge eller unge mænd i ca. 15-18 års alderen.
De truede drengene med tæsk, hvis ikke de tog tøjet af og udleverede deres værdigenstande. Da to af drengene efter røvernes mening var lidt langsommelige, blev den ene 14-årige slået og sparket, mens den anden blev truet med en kniv.
Derefter mente de to unge mænd, at de yngre drenge passende kunne begå røveri for dem mod forbipasserende kvindelige cyklister.
Drengene turde ikke andet end at parere ordre, og forsøgte sig mere eller mindre halvhjertet et par gange. Ved tredje forsøg var politiet imidlertid blevet tilkaldt, og de 14-årige blev indfanget.
De to ældre stak af, den ene på en knallert med en blå såkaldt knækpot. Den anden stak af til fods.
Røveren på knallert beskrives som 180-185 cm, karseklippet og iført en rød sweater af mærket Royal. Den anden var omkring 170-175 cm høj og med brunt lidt længere hår. Begge bar bæltetasker af mærket Eastpack.
En ca. 10 år gammel 150 cm høj dreng cyklede rundt i området i tidsrummet omkring røverierne, og som så ud til at kende de to ældre. Han var forsvundet, da politiet nåede frem lige ved 20.30-tiden.
Eventuelle vidner kan kontakte Gladsaxe politi på 3954 1448.

Højrehåndshook skræmte tyve væk

Det var en noget overrasket beboer på Daltoftevej i Søborg, der forleden blev vækket fra sin tv-slummer hen ad midnatstide. For pludselig stod der ved siden af sofaen en ca. 19-årig mand af mellemøstligt udseende, som mumlede noget uforståeligt, truende med en kniv.
Den just vækkede villaejer fik også øje på en anden mand, der stod i terrassedørens åbning. Meningen var, at mens den ene indbrudstyv med kniven holdt ofret i skak, så skulle den anden tømme huset.
Men sådan skulle det ikke gå, for husejeren fik langet et velplaceret højrehåndshook ud, som landede lige på kæben af den knivbevæbnede, der tumlede bagover og efterfølgende tog flugten sammen med sin kollega.
Politiet har en formodning om, at de to tyve har runderet i området i løbet af dagen og udsøgt sig mål.
Der er kun beskrivelse af den ene, der som nævnt er omkring de 19 år, mellemøstlig af udseende, spinkel og ca. 170 cm høj, og røveriafdelingen ved Gladsaxe politi hører gerne fra folk, der kan have observeret de to mænd i området i løbet af dagen.

Musemåtte med regler masseproduceres

Som vi nævnte i fredags har en pædagog fra Klub Søborg opfundet en musemåtte, hvorpå der er trykt nogle letforståelige netregler, der skal sikre børnene på internettet. Det synes SSP-konsulent Linda Krüger Nielsen er så god en ide, at hun har fået sat musemåtten i masseproduktion, så 5000 børn i Gladsaxe efter sommerferien vil komme hjem med en af slagsen efter skole: "Der har været en masse problematik omkring nettet. Nogen har misbrugt det i form af grov mobning og andre er blevet truet med tæskehold. Musemåtten er en vigtig signalværdi overfor børnene, så de ved, at vi voksne arbejder sammen og ved, hvad det her drejer sig om".

89-årig smed tyv ud

Det var en resolut 89-årig kvinde, der i torsdags jog to mænd, der forsøgte sig med tricktyveri, på porten.
Mændene ringede på døren hos kvinden, der bor på Hagavej i Søborg. Den ene gik ind, mens han snakkede et eller andet om en nøgle. Kvinden kunne imidlertid genkende den ene mand fra et tricktyveri for et år siden, og fik talt den indtrængende mand ud igen.
Den ene beskrives som 35-40 år, mørk med kort sort hår. Den anden, som den 89-årige genkendte, beskrives som dansk og omkring de 50 år.

Delebil populær

Flere gladsaxeborgere ønsker at dele bilen med hinanden. Det kan man mærke hos Grønt Idécenter, som for tre måneder siden var med til at introducere delebilen i Gladsaxe. Den første bil er nu blevet så booket, at det er blevet nødvendigt at købe én til, og den udvikling er man godt tilfredse med i Grønt Idecenter. Miljøet har nemlig godt af, at vi deler bilen, eftersom man er 7-8 brugere af en bil hvilket skaber færre biler på vejene. Delebilerne er også meget økonomiske og bruger derfor ikke så mange liter benzin per km som andre biler, og desuden har det vist sig at de bilister, der deler deres biler, har tendens til at lade bilen stå til de små ture og hoppe op på cyklen i stedet. Alt i alt betyder det en stor besparelse på miljøregnskabet. Gladsaxes anden delebil kommer til at stå parkeret i området Ibsvej/Ketilsvej i Bagsværd og hvis man har lyst til at være med i ordningen med den nye bil, så kan man henvende sig i Grønt Idecenter på Gladsaxe Rådhusplads.


Døgnrapport fra Gladsaxe Politi uge 23

Tricktyveri forøvet mod 86 årig kvinde
 
En 86 årig kvinde blev mandag den 5. juni kl. 1400 opsøgt på sin bopæl på Bagsværdvej af en yngre kvinde, der under påskud om at låne et stykke papir blev lukket ind i lejligheden.
Efterfølgende kunne det konstateres, at der fra lejligheden var stjålet en taske med  kontanter.
Gerningskvinden beskrives som:
kvinde, ca. 25 år, mørk i huden. Pgl. bar kasket og solbriller.
Evt. vidner eller andre, der mener at have oplysninger til sagens opklaring, bedes kontakte Nærpolitiet i Gladsaxe, eller Gladsaxe politi på tlf. 3954 1448.
Indbrud i møntvaskeri
 
Natten til den 6. juni blev der forøvet indbrud i Bagsværd Møntvask på Aldershvilevej, hvor gerningsmanden foretog opbrydning af div. automater, der blev tømt for indhold af mønter.
I den anledning søger politiet en person, der muligt kan sættes i forbindelse med indbruddet. Pgl. beskrives som:
mand, dansk, ca. l80 cm høj, almindelig af bygning, kort lyst strit hår.
Pgl. kørte i en hvid kassevogn.
Evt. vidner eller andre, der mener at have oplysninger til sagens opklaring, bedes kontakte Nærpolitiet i Gladsaxe, eller Gladsaxe politi på tlf. 3954 1448.
 
Lokomotivfører oversprøjtet med urin
 
En lokomotivfører blev tirsdag den 6. juni kl. 0031 udsat for en særdeles ubehagelig oplevelse. Lokoføreren, der  var fører af linie H mod København, standsede S-toget på Værløse S-station, og da han rullede ruden ned og kiggede ud på perronnen, rettede en yngre mand henvendelse.
Den unge mand, der stod i en afstand af ca. 1/2 m  spurgte om det var sidste tog mod København, hvilket lokoføreren bekræftede. Pludselig fremtog den unge mand en plasticflaske fyldt med  "gul væske", som han sprøjtede i ansigtet på lokoføreren, der straks kunne konstatere, at der var tale om  "varm urin".
Gerningsmanden, der beskrives som:
mand, 16 - 18 år, 175 - 180 cm høj og almindelig af bygning,
løb efterfølgende ned ad trappen ved stationsbygningen.
Lokoføreren bemærkede, at der på en bænk ca. 10 m fra gerningsstedet befandt sig en mørkhåret mand, der nødvendigvis må have bemærket optrinnet.
Politiet vil gerne i kontakt med dette vidne, eller iøvrigt andre, der mener at have oplysninger til sagens opklaring.
Evt. vidner bedes rette henvendelse til Nærpolitiet i Værløse, eller Gladsaxe politi på tlf. 39 54 1448 .
Forsøg på tricktyveri mod en 89 årig kvinde
 
En 89 årig kvinde blev torsdag den 8. juni kl. ca. 1400 opsøgt på sin bopæl på Hagavej i Søborg af en mand, der på  "gebrokkent dansk" forklarede, at han skulle aflevere nogle nøgler til en anden beboer i opgangen. Under samtalen lykkedes det manden at trænge ind i lejligheden, ligesom endnu 2 personer, som forurettede ikke havde bemærket tidligere også trængte ind i lejligheden.
Det lykkedes imidlertid den 89 årige kvinde at få  "gennet"  personerne ud, førend der blev stjålet noget.
Den ene gerningsmand kan beskrives som:
mand, udlænding, 35 - 40 år, slank, mørkt hår. Pgl. var iført kasket.
Evt. vidner eller andre, der mener at have oplysninger til sagens opklaring, bedes kontakte Nærpolitiet i Gladsaxe, eller Gladsaxe politi på tlf. 3954 1448.
fra www.politi.dk/gladsaxe