Onsdag den 14. Juni 2006


Politi: Fælles indsats virker

To års samarbejde mellem Gladsaxe Politi, Skat og de frem kommuner i Gladsaxe politikreds har virket. Den fælles indsats var rettet mod socialt bedrageri, rockere og to kriminelle netværk i Gladsaxe, og der er kommet konkrete resultater ud af samarbejdet, fortæller leder af bedrageriafdelingen ved Gladsaxe Kriminalpoliti Henning Nielsen.
Hvor der indtil 2004 var flere rocker-tilhørssteder i Gladsaxe, er der i dag kun et enkelt tilbage, oplyser Politiet i Gladsaxe.

Udvalgsformand om ældrekollektiv-sagen: Vigtigt at tage beboerne med på råd

8 ældre i ældrekollektiverne på Mørkhøjvej vil flytte, efter at kommunen har besluttet at lade unge udviklingshæmmede flytte ind i kollektiverne. Formand Susanne Palsig fra Psykiatri og Handicapudvalget som nu overtager boligerne, er ikke i tvivl om at beslutningen er rigtig, men understreger at det er vigtigt at tage de ældre med på råd nu.

S og Ø stiller fælles forslag i byrådet

Det er sjældent at opleve at to partier går sammen om et forslag i byrådssalen. Men det er ikke desto mindre det som kommer til at ske iaften, når Søren Søndergaard fra Enhedslisten stiller et forslag om krav til leverandører og handelspartnere med kommunen sammen med Socialdemokraternes Ole Rasmussen. Selvom situationen er sjælden finder Søren Søndergaard dog ikke partisammensmeltningen underlig i denne situation: "Jeg synes egentlig ikke det er så unaturligt. Vi sidder begge i trafik- og teknikudvalget og ideen til forslaget opstod da vi skulle behandle en stor licitation, som kommunen skal have lavet. Og vi var begge enige om, at det var oplagt at sørge for at leverandøren ikke benytter sig af underbetalt arbejdskraft, og lavede derfor et fælles forslag. Det opfatter jeg ikke som specielt mærkeligt".

Idrætsforening fejrer 90-års jubilæum

Gladsaxe Idræts Forening fejrer 90-års jubilæum i denne uge, og som alle jubi- og fødselarer er der ønsker på programmet, eller rettere kun et, men til gengæld et stort et af slagsen, siger foreningens formand Svend Breum, der i øvrigt selv kan fejre 25 års jubilæum som GIF-formand.

Medaljeregn over lokale roere

Elite og bredde var i weekenden samlet på Bagsværd sø til Gladsaxe Kano- og Kajakklubs traditionsrige regatta. Og trods solskinsvejr var der alligevel regn – medaljeregn – over de
lokale roere. Heriblandt den unge landsholdroer Casper Nielsen, som brugte Bagsværd
Regattaen til at pudse formen af før sommerens EM i Tjekkiet. Og det blev til tre ud af fire mulige medaljer.