Torsdag den 15. Juni 2006


Dagligvarebutikker rykker nærmere

Gladsaxe-borgerne skal i højere grad kunne handle lokalt.
Et flertal af byrådet har netop vedtaget at sende et forslag som giver mulighed for også at etablere dagligvarebutikker i nærområderne i offentlig høring. Det er et forslag til
kommuneplantillæg som fastlægger nogle overordnede rammer og muliggør nybyggeri og omdannelse til butiksformål i de fire kvarterer Haspegård, Stengård, Gyngemose og Gladsaxe kvarter.
I byrådets spørgetid udtrykte borgere dog bekymring for, om der nu er taget nok hensyn til de miljømæssige konsekvenser af nye lokale butikker:
"Nu kommer jeg fra Gladsaxe kvarteret, og rent overordnet vil det nok ike få nogle negative miljøkonsekvenser for hele Gladsaxe Kommune. Men lokalt vil det få meget store konsekvenser for os der bor i lokalområdet at to store supermarkeder på hver 1000m2 bliver etableret. Vi får øget luftforurening, der vil kommer øget trafik især på vores skoleveje og støjgener fra forskellige aktiviteter. Jeg mener den systematik der ligger i en miljøvurdering vil sikre, at det byggeri der bliver lavet vil blive implementeret bedst muligt, med de nødvendige hensyn til lokalmiljøet", lød det.
 
Men der er ingen grund til bekymring, forsikrer borgmester Karin Søjberg Holst:
"Kommuneplantillægget handler jo om den lokale dagligvareforsyning for kommunen set under ét. De konkrete spørgsmål vil blive taget op, hvis byrådet beslutter at fremme den konkrete sag. Det er ikke skønnet at der er behov for at gennemføre en miljøvurdering af kommuneplantillægget. Men byrådet vil efterfølgende tage stilling til, om der skal gennemføres en miljøvurdering af en evt. efterfølgende lokalplan. Så man kan sige dette er den overordnede ramme, men hvis forslaget efter høring bliver vedtaget, så bliver der derefter udarbejdet mig bekendt både et konkret tillæg til kommuneplan og lokalplanforslag, så der vil blive tale om mange høringer, selv efter vi har vedtaget denne mere overordnede plan. Og der ville spørgsmålet om f.eks. miljøvurdering blive genstand for endebat".
 
Kommuneplantillægforslaget er til offentlig debat indtil den 29. august. Enhedslisten
foreslog ellers, at man pga. sommerferien forlænger høringsperioden til slutningen af
september så bl.a. skolebestyrelserne også har mulighed for at diskutere hvad forslaget vil betyde for eksempelvis sikkerheden på skolevejene. Men enhedslistens forslag om at forlænge høringsfristen blev nedstemt.

Rengøringschef dømt for bedrageri for 3 millioner

En 36-årig tidligere regionschef i et rengøringsselskab i Søborg blev i mandags dømt for dokumentfalsk og
bedrageri af særlig grov karakter.
Manden blev dømt for at have skrevet fakturaer til underleverandører for arbejde som ikke var udført, for mere end 3 millioner kroner. Mandens egen fortjeneste var en million kroner.
"Manden er ikke tidligere straffet, og var en helt almindelig pæn mand som faldt for fristelsen", fortæller anklager Michael Hansen fra Gladsaxe Kriminalpoliti, som er tilfreds med dommen på to år og tre måneders fængsel, hvoraf de 6 er ubetinget.
Kriminalpolitiet venter på dom i sagen mod yderligere to personer.

Erik Bøghs Alle: Beboere efterlyser dialog

Beboerne på Erik Bøghs Alle vil tages med på råd om den kommende vejlukning i
forbindelse med det nye byggeri på hjørnet af Søborg Hovedgade.
Naboerne har længe forsøgt at komme i dialog med kommunen, men foreløbig forgæves,
siger Thomas Schou, der har en snedkervirksomhed på Erik Bøghs Alle:
"Vi har sendt et brev til kommunen som alle på Erik Bøghs Alle har skrevet under på. Her har vi bedt om blive inddraget i denne her dialog, det er vi stadig ikke blevet. Vi har fået et svar fra kommunen der siger, at der ikke er besluttet noget endnu. Vi har på foranledning af kommunen talt med en arkitekt for godt et års tid siden, der er blevet lavet et skitseudkast, som er blevet besluttet på et udvalgsmøde 25/10 2004, men efterfølgende har vi set KPC-tegninger, som ser helt anderledes ud. Vi har så henvendt os til kommunen, men vi bliver ikke indbragt i en dialog på nogen måde (..) Det handler jo først og fremmest om hensynet til trafikken på Erik Bøghs Alle. Man må jo formode, at når man lukker vejen så sker det af hensyn til trafiksikkerheden. Men det nytter ikke noget, hvis man sætter tre træer op men udvider hele p-arealet og i øvrigt ikke laver klar adskillelse mellem erhverv og villakvarter", mener altså Thomas Schou, Erik Bøghs Alle.

Premiere for unge musicaltalenter

Først skulle de igennem en meget krævende optagelsesprøve med mere end 200 ansøgere. Siden fulgte måneder med undervisning i musik, sang og dramatik. Og i aften skal de 15
udvalgtes talent så for første gang stå sin prøve foran et publikum, når eleverne fra
Det Musikdramatiske Væksthus ved Gladsaxe Teater har premiere på deres
afgangsforestilling:
"Det er musicalen "Urinetown". En musical hvor gode nykomne skuespillere får chancen for at give den en skalle og vise hvad de kan", fortæller Anders Cornelius, elev på Det Musikdramatiske Væksthus.

Fodbold VM: Tysk venskabsby på den anden ende

Lige nu er VM i fodbold i fuld gang, og Charlottenburg-Wilmersdorf, Gladsaxes tyske
venskabsby, står i øjeblikket på den anden ende.
Venskabsbyen i Vestberlin er direkte involveret i mesterskaberne, idet det olympiske stadion, hvor bl.a det tyske landshold træner, ligger her. Så det er en stor begivenhed for hele byen,
fortæller borgmester Monika Thiemen.
Men den er naturligvis også forbundet med megen sikkerhed, og det er lig med mange begrænsninger for borgerne, fordi der i øjeblikket er mange afspærringer og masser af sikkerhedskontrol i byen, fortæller Charlottenburg-Wilmersdorfs borgmester.