Fredag den 16. Juni 2006


Fredning af Buddinge Batteri kan blive dyr

Den foreslåede fredning af Buddinge Batteri kan blive en noget dyrere sag for kommunen end først ventet.
Såvel byråd som Danmarks Naturfredningsforening bakker op om fredningsforslaget, der går ud på at genoprette det gamle befæstningsanlæg som rekreativt område med offentlig adgang.
Men på byrådets møde i denne uge kunne borgmester Karin Søjberg Holst fortælle om en ny udvikling i sagen:
"Freja Ejendomsselskab har oplyst, at udviklingsselskabet 2talinvest vil vedstå sig sin overtagelsesforpligtigelse af området med virkning fra 1. juni 2006. Det var 2talinvest der stod bag det boligbyggeprojekt på Buddinge Batteri, som i oktober blev underkendt af Naturklagenævnet. Dette får muligvis konsekvenser for det beløb kommunen skal betale for at overtage området (..) Jeg er uforstående overfor, at et statsligt selskab på denne måde kan modarbejde varetagelsen af kulturhistoriske bevaringsinteresser og kommunens planlægning".
Og det synspunkt vil Gladsaxe borgmester nu præsentere dels Freja Ejendomme og dels
miljøministeren og kulturministeren for.

Handelsliv utilfreds med PostDanmark

PostDanmark kalder det service. De forretningsdrivende kalder det serviceforringelse. I løbet af det seneste halve år har PostDanmark indført nye regler og gebyrer på udbringningen af post. Senest er der blevet indført et årligt gebyr på 2.250 kr for at få bragt posten ud inden klokken 10 om formiddagen. Formanden for handelsforeningen for Søborg og Omegn, Niels Nebeling siger: "Omlægningen er ene og alene en forringelse. Meget af det post vi får er små pakker, der ikke kan komme igennem brevsprækken. Så det kræver at vi er til stede, når budet kommer. Men de fleste af os åbner først forretningen omkring klokken 10. Så resultatet er, at vi nu får post og pakker hen imod klokken 14 om eftermiddagen i modsætning til tidligere, hvor postbudet kom ved 10-11-tiden. Så de varer, som vi bestiller, bliver ikke leveret næste morgen. De bliver leveret henad dagen. Så min tilfredshed med PostDanmark kan ligge på et meget lille frimærke".

Førstehjælp på skemaet

At kunne hjælpe til hvis der sker en ulykke, og måske redde liv, er ikke forbeholdt voksne.
Det mener elevrådet på Stengård skole, som derfor foreslår at alle elever skal lære
førstehjælp:
"Børn er faktisk meget bevidste om det, for der kører en tv-kampagne i øjeblikket. Den får børn til at tænke "hvad gør jeg egentlig, hvis der sker noget". Og det går måske op for folk, at de ikke kan særlig meget. Så børnene vil gerne have førstehjælp i skolen, for det er lidt gået op for dem, at man faktisk kan bruge det til noget", siger næstformand Louise Beck Telander.
Og elevrådet vil tage sagen op på et kommende skolebestyrelsesmøde.

Børn skal anmelde bøger

Bibliotekerne i Gladsaxe kommune opfordrer alle børn og unge mellem 7 og 13 år til at blive boganmeldere i sommerferien, og lokker med en bog som præmie, hvis de anmelder fem bøger. Børne- og ungebibliotekar på Gladsaxe Hovedbibliotek, Rikke Andersen. "Vi forventer ikke alverden. Bare et kort referat af bogen og hvad man synes. Men dog lidt mere end bare ’den her bog er god’. Og så håber vi, at andre børn vil bruge anmeldelserne, som inspiration til at låne nogle bøger næste gang de kommer på biblioteket." Tilmeldingsblanketter til "Sommerbogen" som arrangementet kaldes kan fås på bibliotekerne. Og aktiviteten kører fra den 19. juni til den 21. august.