Onsdag den 21. Juni 2006


Forsinkelser på Motorring 3

Tæt dialog, robust planlægning – lige meget hjælper det de støjplagede naboer til udvidelsesarbejdet på Motorring 3 gennem Gladsaxe.
Trange arbejdsforhold og uforudsete tekniske problemer med etableringen af støttevægge af og ved broerne har forsinket hele projektet, og dermed også forlænget støjhelvedet for de mange Gladsaxe-borgere, der bor klos op af motorvejen.
Vejdirektoratets svar er, som det blev nævnt, en tæt dialog med de udførende entreprenører og en mere robust planlægning. Det sidste betyder sådan set bare, at der bliver lagt mere tid ind til at få arbejdet færdigt end først planlagt.
For enkelte beboere lige ved motorvejsbroerne kan der blive tale om at etablere midlertidige støjskærme, da de blivende skærme monteres som noget af det sidste, altså hen imod slutningen af 2008, oplyser Vejdirektoratet.

Farlig skolevej ved Buddinge Skole

Forældre, der kører deres børn til skole i bil viser ikke hensyn, når de afleverer børnene på skolens område og bringer dermed både deres egne og andre børn i fare.
En ny undersøgelse fra Gladsaxe Kommunes Vej og Parkafdeling viser at mange børn føler sig utrygge i trafikken når de er på vej til og fra skole, og et af de steder hvor de føler sig mest udsatte er i nærheden af skolerne.
Buddinge Skole har talt op til 160 biler på en gang, som sætter børn af på og omkring skolen om morgenen, og der opstår mange farlige situationer, fortæller skoleleder på Buddinge Skole Marianne Smidt. Derfor opretter skolen en Kiss-and Go-zone, hvor forældrene kan sætte deres børn af i sikkerhed. Forældrene får desuden en folder som opfordrer dem til at køre forsigtigt og lære børnene at gå selv.

Folkelig kulturkanon

Hvad er det bedste kulturtilbud i Gladsaxe? Hvor står byens flotteste kunstværk? Og hvor finder man den skønneste natur?
Det kan man måske komme med sit bud på, når arbejdet med Gladsaxe Kulturkanon bliver skudt i gang lige efter sommerferien. Den lokale kulturkanon skal nemlig være en folkelig kulturkanon, fortæller kulturudvalgsformand Lars Abel:
"Det er vigtigt at vi virkelig får borgerne på banen og fortælle om, hvad de synes er rart og spændende i Gladsaxe. Og også hvad de måske har af nye idéer. Det er behov for en slags offentlig brainstorming, hvor alle er med til at prøve at skabe den sammenhængskraft der skulle være i vores fremtidige kulturpolitik", lyder det fra den konservative kulturudvalgsformand Lars Abel.
Første gang Gladsaxe borgerne kommer til at stifte bekendtskab med kulturkanonen bliver på Gladsaxe Dagen til august, og i løbet af efteråret vil der blive holdt en række temamøder og debataftener om det lokale kulturliv. Og det er borgerne der i sidste ende vælger den lokale kulturkanon, som bliver afsløret til december.

Integration: Motion og sundhed på dagsordenen

Danskerne rører sig generelt for lidt. Det gælder også de nye danskere, og der er brug for en særlig sundhedsindsats overfor de etniske minoriteter mener næstformand for Gladsaxes
integrationsråd, Teddy Nielsen. Hun har netop deltaget i en stort anlagt integrationsdag på Frederiksberg. Her har man ligesom i Høje Gladsaxe stor succes med et værested for etniske unge, og som noget nyt har de i værestedet på Frederiksberg også introduceret sundhed og motion. Og det er ikke alt, fortæller Teddy Nielsen:
"Man har også involveret fædrene. Fordi man ved etniske unge kan virkelig godt lide at gøre noget med deres fædre, så man har involveret dem i projektet. Og det er gået godt indtil videre. Og vi kunne faktisk godt gøre det samme i Gladsaxe, sætte motion og sundhed på dagsordenen", mener altså integrationsrådets næstformand.

Plejeplan for Gyngemosen

Politikerne i trafik- og teknikudvalget har netop behandlet ændringsforslaget til plejeplan for Gyngemosen.
Planen skal give rammerne for plejen af områderne i en 5- årig periode.
Miljøudvalget har i deres behandling af sagen anbefalet at der ikke gives mulighed for dyrehold i indhegnede områder og at vandstanden i Gyngemose Nord ikke hæves.
Men i trafik- og teknikudvalget er man ikke totalt afvisende overfor en hævning af vandstanden, siger udvalgsformand Ole Rasmussen.