Torsdag den 22. Juni 2006


Faldende elevtal på produktionsskolen fører til lukning

Produktionsskolen på Gladsaxevej, som modtager unge der skal afklares før de går i gang med en uddannelse, lukker. Grunden er at elevtallet er faldende, og det er et sundhedstegn mener formand for børne og undervisningsudvalget Trine Græse:
"Det viser at eleverne har held med at komme i gang med uddannelser som er kompetencegivende. Desuden ligger der mange gode produktionsskoler i omegnskommunerne, som kan tage imod de unge".
Konstitueret forstander for Produktionsskolen Linda Rostrup forstår ikke beslutningen om at lukke skolen. Selvom elevtallet er faldende, mener hun at kommunen lader de svageste unge i stikken:
"Skolen på Gladsaxevej har været kendt for det tætte miljø med fokus på den enkelte elev. Og det har de unge elever, der kommer her, særligt brug for".
Produktionsskolen har eksisteret i 13 år og har plads til 45 elever. Der går i øjeblikket 33 elever på skolen, de 17 skulle være fortsat efter sommerferien.

Indvielse af ny heldagsskole

I dag er der officiel indvielse af heldagsskolen Lille Stengård, et helt nyt tilbud til
12 – 15-årige med store tilpasnings- og adfærdsproblemer:
"Det man typisk ville kalde for ballademagere", fortæller afdelingsleder Lisbeth Mohr Mikkelsen. "De har tidligere enten ikke deltaget ret meget i undervisningen eller forstyrret så meget at andre elever ikke har fået den undervisning de skulle have. (..) På Lille Stengård har vi en væsentlig bedre lærerbesætning, vi har også pædagoger ansat. Og vi kan give dem en sammenhæng i skole og fritid", siger Lisbeth Mohr Mikkelsen fra den nye heldagsskole
Lille Stengård, der ligger ved Bagsværd sø i en nyistandsat villa. Skolen kan have 12 elever og de vil typisk gå på Lille Stengård et års tid.

Masser af bud på lokal kulturkanon

Gladsaxes kulturkanon skal indeholde kommunens væsentligste kulturelle værdier indenfor arkitektur, begivenheder, smukke steder og kulturtilbud og endelig er der også en åben kategori for det ganske særlige, der ikke hører med de andre steder.
Og som vi fortalte i Nyhedsmagasinet i går er det borgerne der bestemmer.
Fra august og hele efteråret kan alle komme med forslag og kommentarer til den lokale kulturkanon.
Men Radio Gladsaxe tyvstartede og gik en tur på gaden for at indhente nogle bud, og at dømme efter denne lille men til gengæld helt uofficielle rundspørge skorter det ikke på forslag.

Træningen til pensionistidrætsmærket er i gang

Så er træningen til senioridrætsmærket i fuld gang.
Det er 27. sæson, og træningen foregår hver mandag og onsdag i juni, august og september måned på Gladsaxe stadion.