Fredag den 23. Juni 2006


Højt belagt med snyd og bedrag

Trods gentagne razziaer fra skattemyndighedernes side, så er der stadig masser af snyd i restaurationsbranchen, viser resultaterne fra den seneste kontrolaktion.
Tre pizzeriaer og restauranter i Gladsaxe var med på listen over virksomheder, der skulle besøges i dagene fra den 16. til den 18. juni.
Hos dem alle blev der fundet fejl med regnskabsføringen, eksempelvis med manglende kasseregnskab. Alle havde tilfældigvis også ansatte, der havde 1. arbejdsdag. To af stederne modtog ansatte samtidig sociale ydelser som kontanthjælp, ligesom der to steder var familie eller venner i arbejde. Det ene sted var der desuden en person, der absolut ikke havde lyst til at tale med kontrollanterne, og som stak af.

Netto-butik røvet

En ansat i Nettobutikken på Sydfrontvej i Gladsaxe blev i går ved middagstid truet til at udlevere penge fra dagens omsætning.
Røveren kom ind via et lager, hvor han passede butikkens 1. mand op med en kniv.
På gebrokkent dansk sagde han ’kom med, kom med’ og førte den ansatte ind i baglokalet. Her var man ved at tælle en del af omsætningen op, og røveren tog omkring 1.400 kroner med sig.
Han forsvandt på en formentlig rød knallert eller scooter.
Han beskrives som 180-185 cm høj, kraftig eller muskuløs, iført sort elefanthue, handsker, mørkt tøj med hvid skrift på og hvide sko.
Ved redaktionens slutning var Gladsaxe politi stadig interesserede i at høre fra vidner, der kan have observeret mistænkelige ting omkring kl. 11.50 ved Netto på Sydfrontvej.

Lukker ventelister

Nu er det foreløbig slut med at sende sit barn i børnehave eller vuggestue i Gladsaxe, hvis man bor i en anden kommune.
Siden 2004 har der ellers været frit valg af daginstitutioner på tværs af kommunegrænserne, men Gladsaxe Kommune lukker ventelisterne for alle andre end kommunens egne borgere indtil august, hvor man igen vil se på børnetallet.
"Prognoserne viser et større antal børn end vi havde forventet, så vi er nødt til at lukke ventelisterne midlertidigt hvis vi skal have plads til vores egne, og det er jo det primære", fortæller Trine Græse, formand for Børne-og – Undervisningsudvalget.
Det stigende pres på daginstitutionerne bunder dels i et stigende børnetal i kommunen, dels i flere børn fra andre kommuner. Ventelisterne bliver vurderet igen om tre måneder.

Lektiehjælp i Værebro

Værebro Rådgivningen vil nu også tilbyde lektiehjælp til unge på ungdomsuddannelser.
De skal, på samme måde som elever i folkeskolen, have et sted hvor de kan få hjælp med lektierne, mener Kirsten Wedel fra Værebro Rådgivningen.

Slæbte detektiv efter bil

En butikstyv slap onsdag i retten i Gladsaxe med en dom på 30 dages betinget fængsel.
Tyven var blevet forfulgt af en butiksdetektiv ud på parkeringspladsen efter et tyveri i Kvickly i Buddinge.
Tyven satte sig ind i sin bil og begyndte at køre, mens detektiven hang fast i bilen.
Derfor var manden også anklaget for at have overtrådt straffelovens § 252.
Den kan give op til otte års fængsel til den, der for vindings skyld, af grov kådhed eller på lignende hensynsløs måde volder nærliggende fare for nogens liv eller førlighed.
Nu skete der ikke noget med butiksdetektiven, så tyven slap som nævnt med de 30 dage plus 40 timers samfundstjeneste.