Mandag den 26. Juni 2006


Container-grise

Gladsaxe-borgerne er nogle grise. I hvert fald når det handler om opførsel omkring containerne til glas og papir, der er opstillet 182 steder i kommunen.
Folk efterlader simpelthen de kasser og poser, som de har transporteret tingene i, flydende rundt omkring beholderne.
I stigende grad bliver der også efterladt decideret storskrald, haveaffald og dagrenovation – for der kommer jo nok nogen og rydder op. Og det er lige, hvad der gør.
Men det ekstra arbejde koster en kvart million kroner oveni om året, og det er penge, som teknik- og miljøforvaltningen nu ønsker sig sat af på fremtidens budget.

Debat om lokale dagligvarebutikker

Den lokale dagligvareforsyning er de kommende måneder til debat i Gladsaxe.
Et forslag til kommuneplantillæg giver mulighed for at etablere dagligvarebutikker også i nærområderne. Det fastlægger nogle overordnede rammer og muliggør nybyggeri og
omdannelse til butiksformål i de fire kvarterer Haspegård, Stengård, Gladsaxe og Gyngemose kvarter, mens byrådet skal tage stilling til konkrete ansøgninger fra gang til gang.
Udviklingsfirmaet Schibstad a/s vil gerne lægge billet ind i Gladsaxe kvarter med et
kombineret butiks- bolig- og erhvervsbyggeri ved hjørnet Buddinge Hovedgade/Stengårds Alle og Blomstermarken. Et projekt i op til fire etager med 13 boliger, kontorlokaler på 1. sal og to dagligvarebutikker, en Irma og en Netto, i stueetagen. Det forudsætter at byggeprocenten hæves til 75 mod nuværende 60 procent.
Da det er en væsentlig ændring af områdets anvendelse der lægges op til, så får naboer og andre interesserede fire uger til at komme med kommentarer, forslag og idéer, som så kan indarbejdes i det efterfølgende forslag til lokalplan- og kommuneplantillæg.

Fokus på ældre og ernæring

Gladsaxes ældste borgere skal være sunde borgere.
Og derfor har politikerne netop vedtaget en ernæringspolitik for de ældre:
"Det viser sig at de der bor på omsorgscenter og de der modtager forebyggende besøg, hjemmehjælp og hjemmesygepleje er nogen, som måske ikke tænker på i det daglige at man skal have den helt ernæringsrigtige kost. Og derfor gør vi en særlig indsats for dem. Det er et led i vores sundhedspolitik. Så vi vil lave en pjece om ernæring og holder møder med de pågældende og sørger for, at de får den helt rigtige ernæring", fortæller socialudvalgsformand Erling Schrøder, socialdemokraterne.

Tidsbegrænset ensretning

En foreslået tidsbegrænset ensretning af Tolstoj Alle fra 7.30 til 9.30 er netop blevet behandlet i trafik- og teknikudvalget. Baggrunden for forslaget er at skåne beboerne i området og beskytte de svage trafikanter.
Teknik og Miljøforvaltningen har i sin indstilling til udvalget frarådet tiltaget med den begrundelse, at det kan være svært at håndhæve og kan skabe forvirring.