Onsdag den 28. Juni 2006


Styr på det varme vand i Gladsaxe

Beboere på plejehjem og børn på institutioner risikerer at blive smittet med den farlige legionellabakterie, fordi badevandet så at sige er for koldt.
Det viser en undersøgelse foretaget af ingeniørfirmaet Rambøll på 200 kommunale institutioner landet over.
Det varme vand i beholderne skal minimum holde en temperatur på 56 grader for at slå bakterien ihjel. I Gladsaxe må det dog heller ikke blive for varmt på grund af den store kalkholdighed i vandet, fortæller ingeniør Poul Mathiesen fra Gladsaxe kommunes energikontor: "De fleste af vores anlæg er computerovervågede, og vi følger nøje statens mål på området".
Som nævnt skal det varme vand holde en minimumstemperatur på 56 grader, og så må det af hensyn til kalkudskillelse ikke blive varmere end 58 grader i beholderne. Og når vandet kommer retur fra systemet, så må det ikke være koldere end 50 grader, lyder forordningerne fra Statens Serum Institut.

Nye krav til renovationskørsel

Når den fremtidige renovationskørsel i Gladsaxe kommer i EU-udbud, så vil det blive med et skærpet sæt klausuler på det sociale område.
Politikerne i miljøudvalget med Trine Henriksen fra Enhedslisten i formandsstolen er i øjeblikket i den indledende fase omkring udarbejdelsen af det nye udbud på hele renovationsfeltet.

Teater undersøges nærmere

Forløbet af de sidste måneders levetid af Gladsaxe Teater skal nu undersøges nærmere.
Det er det nu lukkede teaters bestyrelse, der har sat gang i en granskning af, hvor blandt andet en ekstrabevilling i efteråret på 10 millioner kroner til renovering på teatret er blevet af.
Den konservative byrådspolitiker Lars Abel har før været ude med meninger om, at bevillingen røg ind i økonomien omkring teatrets sidste forestilling ’Mit eventyr’, der var præget af forsinkelser og manglende billetsalg.
Til Ritzau siger Lars Abel nu, at "der også er et behov for at få afklaret, hvorvidt der har været et sammenfald af økonomiske eller andre interesser mellem teaterchefen Flemming Enevold og dennes eget selskab".

Sommerpremierer i biografen

Selvom højsommeren nærmer sig, så er der alligevel premierer på vej i Gladsaxe bios mørke sale.
Faktisk hele fire af slagsen, startende i dag med filmen om skibet Poseidon, fortæller Per Grunnet, leder af Gladsaxe bio.
Senere på sommeren følger blandt andet piratfilmen Død mands kiste og en ny tegnefilm om katten Garfield.
I Gladsaxe bio er der i øvrigt sommerferieaktiviteter i form af ti børne- og ungdomsfilm, som der kan vælges imellem sommeren over til fordelagtige priser.