Torsdag den 29. Juni 2006


Mix af tosprogede og danske børn

Tosprogede og danske børn skal mixes bedre og det skal ske af frivillighedens vej. Derfor har tre daginstitutioner i Høje Gladsaxe og Marielyst taget initiativ til et projekt, som opfordrer både danske og tosprogede forældre til at sætte deres børn i daginstitutioner, som de ellers ikke ville have valgt.
Årsagen er en alt for stor koncentration af tosprogede børn i nogle af dagsinstitutionerne, og for få i andre, og det er synd. Både danske og tosprogede børn har gavn af at være sammen, siger en af initiativtagerne bag projektet, Jesper Brohm Hansen, leder af vuggestuen Saxen.
" De tosprogede børn får en bedre sprogudvikling, når de bliver bedre integrerede, og de danske børn bliver mere rummelige". Nybagte forældre vil blive informeret om projektet gennem pladsanvisningen, mødrehjælpen og daginstitutionerne fra slutningen af sommerferien.

Gladsaxemodellen

Alle børn i Gladsaxe skal sikres en ensartet og tryg skolestart. Det er formålet med den nye Gladsaxe Model, som betyder at alle kommende børnehaveklassebørn bliver indskolet efter samme metode.
Modellen består af fem elementer, herunder en Her-er-jeg - kuffert og to udviklingssamtaler med forældrene om barnet.
Udviklingssamtalerne foregår mellem barnets forældre og pædagogerne, og i samtalen udfylder man i fællesskab et skema som spørger til barnets ressourcer og kompetencer. Ud fra skemaet sammensætter skolen de nye børnehaveklasser og giver dermed barnet den bedst mulige skolestart, fortæller skolekonsulent Inger Nøddekær fra Gladsaxe Kommune.

Tyv, bedrager og falskner fik 10 måneders fængsel

Ti gange i efteråret 2005 listede en 39-årig mand sig rundt på gange og kontorer på Novo Nordisk i Bagsværd og stjal kontokort og betalingskort fra de ansatte.
Kortene brugte han efterfølgende i lokalområdets posthus, banker og butikker.
Den trafik kostede tirsdag den 39-årige en dom på 10 måneders ubetinget fængsel ved retten i Gladsaxe.
Her erkendte han også at have lavet samme nummer i virksomheder i Ballerup, så han samlet blev dømt for 36 forhold og et totalbytte på 240.000 kroner.
I oktober sidste år fik manden i øvrigt en dom på otte måneders fængsel i byretten i København for nøjagtig samme type bedrifter. En straf han gik og ventede på at komme til at afsone. De måneder bliver nu lagt oveni denne uges dom på de ti måneder.
Til overflod har han desuden domme for tyveri, dokumentfalsk og bedrageri på fem måneder i 2002 og på otte måneder i 2003.
Så det var en velkendt person, politiet kunne lægge billeder ud af på deres interne net, og som førte til anholdelse og varetægtsfængsling sidst i april. Billederne stammede fra overvågningskameraer ved blandt andet bankernes pengeautomater.
Den 39-årige modtog dommen.