Fredag den 30. Juni 2006


Forældre bakker op om at mixe børn i daginstitutioner

Forældre bakker op om initiativet til at blande tosprogede og danske børn i daginstitutionerne i Gladsaxe.
Hanne Sondrup, som er medlem af forældrebestyrelsen og mor til to børn, mener det er vigtigt at børn møder andre børn med anden etnisk baggrund. Hendes egne børn går i børnehaven på Højmarksvej, hvor hovedparten er danske.
"Daginstitutionen skal afspejle det omgivende samfund, og det gør den ikke, når der kun går børn fra danske familier. Det betyder, at børnene ikke får mulighed for at få indblik i og forståelse for andre kulturer, og det er ærgerligt".
Tre daginstitutioner i Høje Gladsaxe og Marielyst sætter en kampagne i gang som opfordrer både danske og tosprogede forældre til at sætte deres børn i daginstitutioner, som de ellers ikke ville have valgt. Kampagnen indbefatter informationspjecer og en DVD og starter efter sommerferien.

Ældrekollektiver får en sidste chance

Gladsaxe Kommune giver nu ældrekollektiverne på Mørkhøjvej en sidste chance.
Kommunen vil forsøge at skaffe nye lejere til ældrekollektiverne i Gyngemosegård og dermed redde kollektivet fra at blive nedlagt og overgå til boliger for psykisk handicappede.
Det har som tidligere fortalt i Nyhedsmagasinet været for svært at få nye ældre til at flytte ind i kollektiverne, og en del af lejemålene har stået ledige i længere tid og dermed været en
udgift for kommunen.
Men fordi tre af de nuværende beboere ønsker at blive boende, vil kommunen endnu en gang – og for sidste gang - annoncere efter nye lejere til ældrekollektivet.

Nyt genoptræningscenter i byrettens lokaler

Retsbygningen på Fremtidsvej bliver måske indrettet til genoptræningscenter når retten i Gladsaxe nedlægges som konsekvens af den nye politireform.
Socialudvalget har netop drøftet, hvordan man i Gladsaxe skal løse den genoptræningsopgave som kommunen overtager fra amtet fra årsskiftet. Og det helt store spørgsmål er placeringen af det nye genoptræningscenter:
"En arbejdsgruppe har skitseret tre muligheder. Den ene er hvis vi kan erhverve retsbygningen på Fremtidsvej. Retten bliver jo sammenlagt med Glostrup og derfor bliver lokalerne formentlig ledige. Eller også kunne man forestille sig et helt nyt genoptræningscenter ude ved Møllegården. Personligt vil jeg nok sige Fremtidsvej. Det er centralt beliggende og der er gode muligheder der. Muligvis kan der bygges lidt ekstra til, det vil vi undersøge, sådan så vi kan få det helt rigtige genoptræningscenter", siger socialudvalgsformand Erling Schrøder, socialdemokraterne.

Sydamerikanske indbrudstyve anholdt

Gladsaxe politi anholdte onsdag to sydamerikanske mænd, der luskede rundt i villahaver i Bagsværd og bankede på vinduer og døre.
Der har på det seneste været 15 indbrud nær S-togsstationer i Gladsaxe, og politiet formoder, at mændene kommer med tog fra København og så ellers tager for sig af retterne i stationernes nabolag.
De anholdte er hhv. 18 og 24 år gamle og kommer fra Argentina og Chile. En tredje sydamerikansk mand søges desuden i forbindelse med indbruddene.
Ved redaktionens slutning havde i hvert fald den ene indrømmet fem af indbruddene, og politiet venter at kunne hægte flere endnu på de to.

Bragende start på sommerferieaktiviteter

Vejrguderne var imod Gladsaxe kommunes sommerferieaktiviteter, der startede i mandags, der også var dagen for et større tordenvejr og regnbyger det meste af dagen. Men det tog dog ikke pippet fra hverken bør eller instruktører, beretter fritidskonsulent Rikke Clausen: "Da jeg i mandags besøgte et kanohold, så regnede jeg egentlig med, at de benyttede uvejret til lidt indendørs instruktioner. Men nej, de padlede nok så fint rundt ude på søen. Og som en instruktør udtrykte det, så sku’ de jo blive våde af det ene eller det andet, enten ovenfra eller nedenfra".
Der har dog også været aktiviteter, der især sidst på sommeren ikke har tiltrukket nok deltagere. Således er et enkelt kajakhold, et naturen-derude-hold og et hold for roere ikke blevet oprettet.