Torsdag den 4. Maj 2006


Fusion skal diskuteres i byrådet

Politikerne der sidder i repræsentantskabet i Hovedstadens Naturgas har svært ved at beslutte sig til, hvorvidt de vil give grønt lys til en fremtidig fusion med gassselskabet Midt-Nord i Viborg. Ifølge en konsulentrapport betyder det nemlig både en umiddelbar besparelse på 11 mio kroner om året men også en fyring af 30 medarbejdere i Søborg. Ebbe Skovsgaard, der er en af venstres byrådsmedlemmer her i Gladsaxe, er en af de 71 medlemmer af repræsentantskabet. Og selvom han ikke har taget endelig stilling til spørgsmålet endnu, kan han se store fordele ved besparelserne der følger med en fusion: "Hvis HNG bliver større vil det give en styrke, der vil komme kunderne til gavn". Enhedslistens Emilce Nielsen, der også sidder i repræsentantskabet, mener at en fusion vil koste samfundet mere end fusionen vil hente ind på besparelser og at debatten omkring fusionen har været meget lukket. Hun har derfor sat sagen på dagsordenen i byrådet på onsdag den 10 maj.

Groft Shell-røveri opklaret

Det var to svenske pigers eventyrlyst og trang til narko, der sidst i april udløste et voldeligt røveri mod Shell-tanken i Bagsværd.
Pigerne på henholdsvis 15 og 17 år var flygtet fra et ungdomshjem i Sverige for at tage til Christiania i København.
Her mødte de en 19-årig mand, som tilbød dem husly i sin lejlighed i København. Da de løb tør for penge til narko, tog de til Bagsværd, hvor den nærtliggende Shell-tank mere eller mindre tilfældigt blev valgt som mål for røveri.
De tre trængte ved lukketid ind i butikken, og mens den 19-årige truede ekspedienten med en kniv, tog de to piger for sig af slik, cola og penge fra kasseapparatet.
På vej væk slog og sparkede den mandlige røver ekspedienten flere gange.
Tankstationens videoovervågning fik taget rigtig gode billeder af de tre røvere. Og da svensk politi samtidig havde efterlyst de to piger med billeder og signalement, så kunne de to anholdes allerede dagen efter røveriet. Desværre var den 19-årige ikke til stede den dag. Siden har han været som sunket i jorden.
Men talrige besøg af politiet hos familie og venner fik tilsyneladende lagt så meget pres på den 19-årige, at han tirsdag i denne uge frivilligt meldte sig hos politiet i Gladsaxe.
Her har han aflagt fuld tilståelse, og han blev i går i byretten varetægtsfængslet.
De to piger er for længst tilbage i Sverige, hvor retsforfølgelsen af dem formentlig også kommer til at foregå.

Igen indbrud på Gladsaxe skole

Gladsaxe skole er igen blevet udsat for indbrud.
For blot en måned siden blev døren til AV-rummet sparket ned og bærbare computere, fladskærme og en projektor blev stjålet.
I løbet af den måned har skolen så genanskaffet flere af tingene og desuden købt nye digitalkameraer. Det har tyvene tilsyneladende fundet ud af, for tirsdag aften var der igen uindbudt besøg i rummet med audiovisuelt udstyr. Denne gang forsvandt blandt andet de nye kameraer og en helt ny projektor.
Thomas Westh fra Gladsaxe politis tyveriafdeling siger, at det er et velkendt mønster, at tyvene først hugger det ældre udstyr, for så at vende tilbage, når de regner med, at der er købt nyt ind.
"Vi ser det især ofte ved de såkaldte B&O-indbrud, hvor tyvene kommer igen af flere omgange. Men også skoler og andre institutioner melder om samme problem", siger han.

Havestue og busser til omsorgscentre

Ude-aktiviteter og socialt samvær i grønne omgivelser har høj prioritet på Gladsaxes
omsorgscentre.
Det viser de respektive bruger- og pårørenderåds budgetønsker for de kommende år.
På omsorgscentret Rosenlund i Mørkhøj er en havestue til beboerne et stort ønske.
Beboerne har i dag stor glæde af gårdarealet uden for den gamle hovedindgang. Dog primært om sommeren, og derfor foreslår bruger- og pårørenderådet at den gamle indgang bliver
bygget om til en havestue, så beboerne kan sidde der hele året.
På den selvejende institution Hareskovbo vil man også meget gerne give flere beboere
mulighed for at sidde ude. Her står en markise til terrassen øverst på ønskelisten sammen med indkøb af nye havemøbler. De nuværende møbler til terrassen er gamle, nedslidte og for lave og meget tunge for personalet at flytte rundt på, fortæller Hareskovbos forstander.
I Søborg distrikt, på omsorgscentret Kildegården er etableringen af sti og bede i terapihaven det højest-prioriterede budgetønske. "Det vil være til stor glæde for både Kildegårdens beboere, pårørende og dagcenterbrugere", lyder det fra bruger- og pårørenderådet.
På omsorgscentret Møllegården har de en bus. Den er et arvestykke, og den er så gammel, at det snart ikke længere kan betale sig at reparere på den. Derfor er én eller to nye busser til Møllegården bruger- og pårørenderådets allerstørste ønske så brugerne fortsat kan komme ud og se.
På Bakkegården, der hører under enhedsplejen i Bagsværd distrikt, har de også alene ét
budgetønske i bruger- og pårørenderådet: En sansehave til beboerne.

Bagsværd piger spotter Barbie-trends

To piger fra Bagsværd er blevet udpeget af Barbie-koncernen Mattel, til at spotte tendenser blandt de unge, for den lyshårede barbie-dukke. Emmelie Ravnkilde og Lærche Thunø går i sjette klasse på Bagsværd Friskole og fortæller her hvad man laver som trendspotter: "Når vi går ud og tager billeder, så tænker vi ikke, at nu skal vi ud og Barbie-trendspotte eller sådan noget. Vi finder jo bare de ting, som vi godt kan lide og de ting, som vi ikke kan lide og så tager vi billeder af det".