Fredag den 5. Maj 2006


Nye regler mod ghettodannelse

Gladsaxe kommune vil undgå at Høje Gladsaxe udvikler sig til en ghetto og har derfor netop indgået en aftale om fleksible regler med boligselskaberne i Høje Gladsaxe. Reglerne gør det muligt for ressourcestærke borgere at hoppe køen over til de store og billige lejligheder i de socialt belastede højhuse. Fagspecialist i Boligformidlingen på Gladsaxe kommune, Helle Høeg Petersen, fortæller: "Hvis vi og de fem boligorganisationer er dygtige nok til at gøre opmærksom på at disse regler eksisterer, er jeg overbevist om, at man vil kunne se en ændring i boligsammensætningen allerede i løbet af det første år".

Skøjtning hele året på plastik

Udendørs sommerskøjtning kan blive et af fremtidens nye tilbud i Gladsaxes sommerferieaktiviteter.
Nu er kunstis nemlig blevet en realitet i form af hård plastik, der er fuldstændig som almindelig is at skøjte på.
Anskaffelsesprisen er lav i forhold til en almindelig isbane, og vedligeholdelsen er heller ikke det helt store, siger stadioninspektør ved Gladsaxe sportscenter Jens Christian Olesen.
På foranledning af den konservative byrådsgruppe bliver den nye skøjtemulighed nu drøftet i fritids- og idrætsudvalget.

Fokus på beskæftigelse i nyt integrationsråd

Et af de vigtigste indsatsområder de kommende år i forhold til integrationen i Gladsaxe er
beskæftigelse og at få flere indvandrere i arbejde. Det vurderer ny formand for
integrationsrådet, Martin Mouritsen:
"Og det ser også ud til at tiden er meget gunstig i øjeblikket, der er masser af arbejdspladser som mangler folk. Og derfor synes jeg integrationsrådet bør være med til at få arbejdsgivere til at være med til at løfte den opgave. Og måske afholde nogle seminarer med erhvervslivet og fortælle dem hvor vigtigt det er at vi får de her folk i arbejde".

Falsk kunde købte for 30.000

Et el-firma i Gladsaxe er blevet fuppet for 30.000 kroner af en bedrager.
Manden ringede i starten af april og udgav sig som værende fra en el-installatør i Ølstykke, som ofte handler med Gladsaxe-firmaet.
Han bestilte for 30.000 kroner diverse el-artikler, som skulle leveres på en adresse i Lyngby, hvor varerne blev sat af på gaden.
Da regningen ikke blev betalt på vanlig vis, fattede Gladsaxe-firmaet mistanke, kontaktede kunden i Ølstykke, som intet kendte til bestillingen. Og nu ligger sagen så til efterforskning i bedrageriafdelingen hos Gladsaxe politi.

Ung kunstner på biblioteket

Galleriet på Hovedbiblioteket i Gladsaxe, har fået den fremstormende billedkunstner, Frederik Lindskov, til at udstille nogle udvalgte værker for borgerne i Gladsaxe. Frederik Lindskov er kun 29 år gammel, og det var netop den unge alder, som var en af grundene til at han blev valgt ud af Hanne Lund Hansen og hendes kolleger fra galleriet på Gladsaxe Hovedbibliotek: "Vi synes, det har været sjovt at vælge en ung kunstner, der måske ikke er så kendt". Udstillingen kan ses fra i dag og resten af maj måned.