Onsdag den 10. Maj 2006


Teater i Gladsaxe på trapperne

Hvis det stod til Gladsaxe Teaterforening så kunne teatret komme tilbage til Gladsaxe i løbet af et par uger. Det siger, Mogens Been, der blev valgt som formand for teaterforeningen ved den stiftende generalforsamling i mandags. Men hvis formandens ønske skal gå i opfyldelse så kræver det, at selve egnsteatret, i form af Gladsaxe Teaterselskab, bliver stiftet: "Vi har allerede fået tilbudt så mange forestillinger, at vi faktisk er i stand til at spille teater i løbet af nogle få uger. Men det kræver at stiftelsen af egnsteatret lykkes, og det sker nok først om et par måneder".

Øg fagligheden eller staten overtager

’Hvis kommunerne skal have indflydelse på fremtidens skole, så er det nu. Ellers vil regeringen komme med endnu flere initiativer til central styring og i sidste ende overtage opgaven helt’.
Sådan blev en kronik i bladet Danske Kommuner for nylig indledt.
Kronikken er blevet til på baggrund af en MPA-afhandling ved Copenhagen Business School.
Her har tre studerende fulgt diskussionen efter PISA-undersøgelserne mellem regering, Kommunernes Landsforening, Danmarks Skolelederforening og Danmarks Lærerforening.
En af kronikørerne er Birgitte Husballe, der til daglig er økonomidirektør i Gladsaxe kommune, og hun mener, at regeringens signaler skal tages alvorligt, hvis skolerne ikke skal ryge ud af kommunernes hænder.
Birgitte Husballe er gæst i programmet ’Den varme stol’, der sendes onsdage kl. 7.30 og 17.30.

Maksimumstraf til drabsmænd

To indiske brødre er ved Østre Landsret blevet idømt 14 års fængsel og udvisning for bestandig for drabet på en 35-årig landsmand i maj sidste år.
Den 35-årige blev fundet døende i en grøftekant på Greveegnen den 29. maj.
Spor førte politiet til en villa på Forsvarsvej i Gladsaxe kommune, hvor der bl.a. blev fundet blodspor. Her blev de to mænd anholdt.
I byretten i Gladsaxe vedkendte den ene sig drabet, mens den anden indiske mand kun erkendte at have været til stede og siden hjulpet til med at flytte den afdøde fra villaen i Gladsaxe.
Men under landsrettens behandling af sagen har begge nægtet sig skyldige og gensidigt beskyldt hinanden for drabet.
Drabet havde været planlagt i længere tid, fordi de tre på skift havde været gift med de samme to kvinder, og den dræbte var kommet her til landet for at hente en af kvinderne med tilbage til Indien.
Under politiets efterforskning blev der i villaen afsløret tre børn i alderen 7-13 år, som var aldeles ukendte af myndighederne. Hverken socialforvaltning, skole eller andre instanser havde hidtil kendt til eksistensen af børnene.
Det ældste af børnene, en nu 14-årig dreng, var i øvrigt til stede i huset under selve drabet, og siden også med i bilen, der fragtede den dræbte til Greve.
Desuden havde drabsmændene til sammen fem andre børn, som på det tidspunkt boede i Værebroparken i Bagsværd.
Politiet udtog DNA-prøver fra i alt 13 personer, heraf otte børn, for at godtgøre de komplicerede familieforhold.
Børnene er i dag spredt ud på dels et asylcenter, en døgninstitution og lejligheder med deres mødre på adresser i Gladsaxe.

Flygtninge- og indvandrere og Gladsaxe bibliotekerne

Arabisk populærmusik, tyrkiske romaner og serbiske spillefilm har længe været en fast del af udvalget på Gladsaxe bibliotekerne.
Alligevel er der for få der kender til bibliotekernes tilbud til folk med flygtninge- og
indvandrebaggrund, mener bibliotekar Aase Rørdam:
"Jeg synes, vi har nogle gode tilbud til dem. Og det kunne måske godt bruges mere end det bliver brugt. Og vi arbejder på at gøre opmærksom på det".

Allergikere stormer apotekerne

Rindende næse og røde øjne der klør. Det er ikke nemt at være allergisk overfor birkepollen i disse dage. I søndags målte DMI den højeste koncentration af birkepollen i luften nogensinde i København, og det har man kunne mærke på apotekerne rundt omkring i landet. Farmaceut på Buddinge Apotek, Dorte Bæk fortæller: "Vi har haft mange flere kunder end vi plejer. Nogle oplever allergiske reaktioner for første gang, og andre har meget voldsomme allergiske reaktioner". Birkepollenallergikerne kan ånde lettet op når pollensæsonen for birk slutter i starten af juni.