Mandag den 15. Maj 2006


Fra tolv til to tandklinikker

12 tandklinikker på lige så mange skoler i Gladsaxe skal fremover blive til to, fordelt på henholdsvis Værebro skole og Høje Gladsaxe skole.
Samtidig skal intervallet mellem hvert rutinemæssige tandlægebesøg sættes op fra de nuværende 12 måneder til 18 måneder.
Det foreslår en arbejdsgruppe, der har set nærmere på effektiviseringsmulighederne indenfor den kommunale tandpleje, der tilbydes alle 0-17-årige.
Dem er der 14.000 af, og de fleste af dem skal altså fremover transportere sig en del længere end de gør i dag for at komme til tandlæge.
Hvis ikke forældrene tager sig af transporten fra skole til klinik, så vil børnene blive transporteret i taxa, foreslår arbejdsgruppen, der også ser transporten frem og tilbage som eneste ulempe ved effektiviseringen.
Ellers vil den munde ud i mere moderne klinikker med længere åbningstid og med en bedre udnyttelse af fagfolkene, altså tandlægerne og klinikassistenterne. Og, ikke at forglemme, så vil der være penge at spare ved det færre antal klinikker, der skal holdes ved lige.
Rapporten fra arbejdsgruppen bliver forelagt for socialudvalget på torsdag, og skolerådet indkaldes til ekstraordinært møde om sagen den 7. juni.

Borgerne høres om centerudvidelse

Fremtiden for det nedslidte Høje Gladsaxe Center har længe været til politisk debat, og
igennem snart 10 år er de forskellige muligheder for at udvide og ombygge centret blevet vendt og drejet. Og nu er det borgernes tur til at kommentere centerudvidelsen.
På sit seneste møde besluttede byrådet nemlig at sende et lokalplanforslag for Høje Gladsaxe Centret i offentlig høring.
Og i det radikale venstre forventer man at Høje Gladsaxe-området vil få et tiltrængt løft, hvis planerne realiseres:
"Samtidig er det også en indkørselsvej om man vil til selve kommunen. Og jeg synes et eller andet sted også kommunen bør byde folk bedre velkommen. I hvert fald når de kommer den vej fra. Vi har tidligere fremsat bemærkninger om de trafikale forhold, hvordan de skal afvikles. Der er ingen tvivl om, at der vil være et generelt løft på det trafikale område. Men naturligvis kan det også indebære noget, at man lige pludselig får et stort bydelscenter. Men jeg har fået forståelsen af, at man i trafik- og teknikudvalget arbejder med en hel masse muligheder med udgangspunkt i det forslag som allerede ligger for at se, hvordan vi kan sikre, de trafikale forhold bliver afviklet bedst muligt også efter centret bliver en realitet", sagde Cheri-Mae Marlena Williamson.
Ebbe Skovsgård, venstre:
"Det er fra venstres side et krav, et ønske, at hvis udvidelsen bliver til noget, skal den ikke stå hen i det uvisse men gøres betinget af, at den bliver gennemført inden for en nærmere fastsat tidsramme. Og det er blevet indføjet. Og det er simpelthen for ikke at skabe en unødvendig usikkerhed for de butiksdrivende på Søborg Hovedgade. Selvom man måske med det løft der kommer på Søborg Hovedgade kan have sin tvivl om, hvor meget det vil gå ud over. Men vi har jo tidligere fået at vide gennem statistikken, at det på en og anden måde vil få berøring med Høje Gladsaxe".
Lokalplanforslag 186 for Høje Gladsaxe Centret er til offentlig debat ind til den 1. august, og der vil blive holdt et borgermøde i høringsperioden.

Snyd på nettet

Svindel med fupsalg over internettet bliver mere og mere omfattende, og politiet får da også et stigende antal anmeldelser.
Typisk bliver folk lokket af en meget billig pris på en vare i forhold til det øvrige marked og glemmer at tænke sig om i skyndingen for at gøre en god handel. Og der er en række forholdsregler, man bør tage, inden en handel indgåes og en vare betalt, siger bedragerichef ved Gladsaxe politi, Henning Nielsen.

Betinget fængsel for at slå 12-årig

En 17-årig dreng fra Værebro i Bagsværd er ved retten i Gladsaxe blevet idømt en betinget dom på 60 dages fængsel efter at have overfaldet en 12-årig dreng i bebyggelsen.
Den 12-årige rendte og spillede fodbold ved indkøbscentret, hvilket tilsyneladende irriterede den ældre dreng så meget, at han sparkede og slog boldspilleren.
I tiden derefter truede han desuden den 12-årige med at passe på med, hvad han sagde videre til politiet.
De 60 dages fængsel er betinget af, at han ikke begår strafbare handlinger de næste to år og passer tilsynet fra kriminalforsorgen det næste år.

Egegårdens piger til EM i cheerleading

20 piger fra Egegårdens fritids- og ungdomsklub skal om få uger til Oslo for at deltage i
europamesterskaberne i cheerleading.
Ved danmarksmesterskaberne i Århus tidligere på året vandt pigerne sølv, og dét giver
automatisk adgang til EM.
Det er bare tre år siden cheerdancerne fra Egegårdens fritids- og ungdomsklub for første gang
stillede op i en konkurrence – og den gang gik det knapt så godt. Mildest talt:
"Nej, der blev vi Nummer Sjok! Det var ikke så godt! Vi stillede op i den forkerte kategorim hoppede hvor vi ikke måtte hoppe osv. Vi havde bare misforstået det fuldstændig!", fortæller
Maria, Nanna og Daniele fra The Dancing Devils, som pigerne kalder sig.