Tirsdag den 16. Maj 2006


Borgmester: Naturligt med naturgashovedsæde i Gladsaxe

Den omdiskuterede fusion mellem HNG i Søborg og Naturgas Midt-Nord i Jylland nåede forleden til byrådet, hvor Gladsaxes borgmester Karin Søjberg Holst - for første gange - kommenterede det reviderede fusionsforslag offentligt. Det skete på foranledning af
enhedslistens Emilce Nielsen, som fra byrådets talerstol bad borgmesteren og byrådets to
øvrige medlemmer af HNGs repræsentantskab forholde sig til fusionsplanerne.
Karin Søjberg Holst:
"Der foreligger nu en revideret skitse til en fusion, som fører til et væsentligt mindre tab af arbejdspladser. Jeg har indtil nu ikke villet kommentere skitsen offentligt fordi jeg mener, man skylder ledelsen i HNG i det mindste at lytte til deres argumenter. Jeg har forstået, at der nu vil komme et officielt forslag, som forudsættes behandlet dels i repræsentantskabet dels i de enkelte kommunalbestyrelser. Det er derfor ikke absolut nødvendigt at tage debatten nu. Men når Emilce Nielsen nu spørger, vil jeg da gerne sige, at jeg mener man skal forholde sig sagligt til et sådant forslag. Vi står midt i en højkonjunktur, og der nedlægges og oprettes arbejdspladser hver eneste dag. Derfor kan man efter min mening ikke bare sige, at der er vi imod, hvis der nu er meget gode grunde der taler for. Problemet i denne sag er imidlertid, at der nok er gode grunde til en fusion, men ingen til at samle ledelsen i Viborg. Det påtænkte fælles selskab har langt det meste af sin aktivitet i hovedstadsområdet. Derfor ville det være naturligt at lægge hovedkontoret her. Placeringen i Viborg er udelukkende begrundet med, at man gerne vil have flere arbejdspladser der. Men byrdefordelingen mellem øst og vest er der jo taget stilling til i forbindelse med debatten om udligningen. Og resultatet blev, at der flyttes penge til Jylland. Så skal vi ikke lægge en ekstra udligning oveni. Derfor regner jeg med at ville stemme imod placeringen i Viborg. Og så synes jeg i øvrigt vi skal lade den egentlige debat vente, til vi alle har et ordentligt grundlag", lød det fra Gladsaxes borgmester Karin Søjberg Holst, socialdemokraterne.

OL skæmmer naturen

Forhåbningerne blandt roere og visse politikere for at få OL til Bagsværd Sø har fået Danmarks Naturfredningsforenings Lokalkomité i Gladsaxe til at advare mod de konsekvenser et OL i Bagsværd vil have. Formand for lokalkomiteen, Kurt Loftkjær: "Kravene til et OL-stadion er meget store, og vil resultere i et meget, meget stort teknisk anlæg ved Bagsværd Sø. Der vil gå meget natur tabt, og når stævnet er overstået, vil vi stå tilbage med et varigt ar i naturen".

Nyt Bagsværd Center i 2008

Sammenlægningen af Bagsværd bibliotek og Gladsaxe Bio er nu rykket et skridt nærmere. Sammenlægningen, der er en del af det større projekt, nemlig udbygningen af Bagsværd centret, der har været på trapperne i fem år, er nu så langt fremme, at det forventes at blive behandlet på Gladsaxe kommunes kulturudvalgs møde i næste måned. Kulturudvalgets medlemmer er dog allerede blevet orienteret om projektet. Og i papirerne fra deres sidste møde, kan man se en detaljeret skitse af det nye byggeri, som det forventes at se ud. Skitserne viser blandt andet, at det lokale bibliotek i Bagsværd fremover kommer til at ligge på pladsen lige ved siden af Gladsaxe Bio – kun adskilt af en lille passage. Når det nye bydelcenter står færdigt, vil man altså kunne gå direkte fra bøgernes til filmens verden. Kommunen budgetterer med lidt over syv mio. kroner for at købe de nybyggede lokaler til biblioteket. Men en række andre investorer og iværksættere står også klar på sidelinien og i papirerne kan man derfor se en række andre nye spændende tiltag på Bagsværd Hovedgade. På skitsen er der tegnet en lang række tilbygninger i form af nye lejligheder, restauranter og butikker. Det er dog en smule ud i fremtiden før skitserne bliver til virkelighed. Bagsværd Centerets Ejerforening og Byrådet skal først give projektet grønt lys, og så skal det igennem en række forskellige systemer til godkendelse, hvilket betyder at det nye Bagsværd Bydelscenter tidligst vil stå klar i 2008.

Taekwondo med vokseværk

Danmarks hurtigst voksende taekwondoklub. Det kan Gladsaxe Taekwondoklub bryste sig af at være i øjeblikket. Årsagen til succesen er at klubben har gjort et stort arbejde for at gøre den koreanske kampsport børnevenlig. Og det har betydet at børnene er strømmet til klubben. Næstformand og børnetræner i klubben, Tommy Mortensen: "Frem til nu har taekwondo manglet at tilbyde børn i fire-fem-årsalderen en mulighed for at dyrke kampsporten. Det har vi lavet om nu, og det kan vi mærke".

Sommerferieaktiviteter på internettet

Så er startskuddet gået for tilmeldingerne til årets sommerferieaktiviteter i Gladsaxe.
Sidste år kunne forældre for første gang tilmelde deres barn elektronisk over internettet, og dét gik over al forventning, fortæller koordinator Rikke Clausen:
"Der var faktisk 92% der tilmeldte sig via internettet. Men man skulle være hurtig. I løbet af den første time var ¾ af pladserne besat. I år har vi derfor gjort det sådan, at man den første uge kun kan tilmelde sit barn en aktivitet. Og det er for at sikre, at flest muligt får mulighed for at være med. Fra næste mandag kan man så tilmelde sig flere aktiviteter, hvis gerne man vil have ens barn med på flere ting".
Det er Gladsaxes foreningsliv og som noget aftenskolerne der står for de i alt 34 særlige tilbud til skolebørnene i sommerferien, og sidste år deltog 2000 børn i aktiviteterne.