Onsdag den 17. Maj 2006


Efterskoler populære

Efterskolerne vinder kampen om de unge. Ungdommens uddannelsesvejledningscenter holder hvert år øje med hvilke uddannelser de unge i 9. og 10. klasse beslutter sig for at gå i gang med. Og i år kan centret rapportere om en stor vækst i antallet af elever fra 9. klasse, der ønsker at tage deres 10. klasse på en efterskole. I år vælger hver tredje af de 9. klasses-elever, der ønsker at gå i 10. klasse, at tage næste skoleår på en efterskole. Det er en stor stigning i forhold til sidste år, hvor kun hver femte, der ville gå i 10. klasse satte kryds ud for efterskolen på sin ønskeseddel. Årsagen til den store stigning er ikke til at sige med sikkerhed, men det kan skyldes den store mediedækning af efterskolernes tilbud under den nylige debat om 10.klassens fremtid i folkeskolen. Samtidig med at gruppen af elever der vil på efterskole i 10. klasse er vokset, så taber både folkeskolens almindelige 10. klasse og 10. klasse med brobygning terræn og også privatskolerne i kommunen melder om vigende tilmeldinger til det sidste klassetrin.

Bedre vej- og stiforhold i Høje Gladsaxe

Trafikanter kan se frem til en forbedring af vej- og stiforholdene omkring Høje Gladsaxe.
Det vurderer Ole Rasmussen, formand for Gladsaxes trafik- og teknikudvalg der netop har drøftet, hvordan man skal løse de trafikale forhold i forbindelse med den planlagte
centerudbygning:
"Det er bl.a. cykelstiforløbet, hvordan man får trafikken gennem det kryds der kommer til at gå ind fra Høje Gladsaxevej, det man også kalder vandledningsvejen. Vi vil helst have det sådan, at cyklisterne kommer til at køre for sig selv dvs. at man laver et lyssignal hvor der bliver grønt kun for cyklisterne, så man ikke får blandet trafikken sammen. Der kommer en del skolebørn rundt den vej", siger udvalgsformand Ole Rasmussen, socialdemokraterne.

Ny skole for problemramte piger

En unik lille ny folkeskole for unge piger med psykiske problemer er snart klar til åbne her i Gladsaxe. Institutionen hedder Idrætsakademiet og kommer til at ligge på Solnavej i Buddinge. Forstander Charlotte Friedrichsen: "Det er for piger mellem 13-19 år, og undervisningen svarer til folkeskolen. Pigerne har enten psykiatriske, psyko-sociale eller følelsesmæssige problemer, der gør, at de ikke kan profitere af undervisningen i en almindelig folkeskole og som samtidig har brug for personlig behandling. Idrætsakademiet bruger – som navnet antyder – idræt som en væsentlig del af behandlingen og kommer til at være den eneste af sin slags i landet.

Nej til sponsorlegetøj

Sponsorfinancieret legetøj kommer alligevel ikke til ligge fremme i venteværelserne på tandklinikkerne i Gladsaxe.
En legetøjsfabrikant havde ellers tilbudt gratis legeredskaber af mærket Lurifax, sponseret evt. af en bank, hvis navn så skulle optræde på legetøjet.
For godt et års tid siden sagde socialudvalget i første omgang nej tak til tilbuddet. Senere blev sagen taget op i byrådet, hvor holdningen ændrede sig til et ja tak.
For en sikkerheds skyld blev sagen undersøgt hos Tilsynet for kommunerne. Og her mener man ikke, at Gladsaxe er på lovlig grund ved at modtage legetøjet.
Samtidig er der desuden sket en lovændring på området, som sætter streg under det ulovlige.
Så altså; skal der nyt legetøj i venteværelserne, så må klinikkerne selv til lommerne.

Nyt motionscenter

Gladsaxes motionister har fået et nyt sted at træne. I går blev Gladsaxe Motionscenter nemlig indviet på Vandtårnsvej. Det nye sted tager over for det gamle motionscenter, der lå på samme adresse. Og der er sket en række forbedringer, fortæller den administrerende leder, Jens Chr. Olesen: "Der er meget mere lys, og man kan kigge ud på naturen, mens man træner. Det kunne man ikke nede i kælderen. Der er også kommet en lang række nye maskiner, så jeg regner med, at der vil komme flere motionister i centret fremover".