Torsdag den 18. Maj 2006


Gode muligheder for nyt teater i Gladsaxe

Et kommende egnsteater i Gladsaxe har en god chance for at kunne konkurrere med alle de andre egnsteatre i nabokommunerne. Det mener en af konkurrenterne, nemlig formanden for Lyngby-Taarbæk Teaterforening, Anette Sandlov: " Gladsaxe Teater har en fantastisk scene, som vil være en stor fordel for Gladsaxe Teaterforening. Nogle teaterforestillinger kræver jo en stor scene, som vi ikke har her i Lyngby-Taarbæk.".

Resistente bakterier i fremmarch

To borgere i Gladsaxe er i øjeblikket smittet med bakterier, der er multiresistente over for antibiotika.
Det betyder, at sygdomme som lungebetændelse, blodforgiftning og hjernehindebetændelse er dødelige, fordi der ikke kan behandles med eksempelvis penicillin.
Bakterierne kaldes MRSA, og hidtil har lande som Holland og de skandinaviske lande kun oplevet ganske få tilfælde, men nu konstateres der en stigning både i og uden for hospitalerne.
Det ene tilfælde, der, foruden de to aktuelle, hidtil har været kendt i Gladsaxe, er det lykkedes at få helbredt, og nu bliver der i den kommunale social- og sundhedsforvaltning satset på at hindre smitten i at brede sig.
Det kommer til at ske med forholdsvis enkle midler, nemlig ved at indføre uniformer og med desinficering af hænder med håndsprit, hver gang en borgers hjem forlades.
To ting, der også vil være gavnlige overfor andre smitsomme sygdomme som fx leverbetændelse, mave-tarminfektioner og sårinfektioner.
Kravet om uniform kan dog støde ind i problemer, da kun de færreste omsorgscentre i dag er udstyret med omklædningsrum og skabe til personalet.
De kommende års budgetter vil derfor komme til at indeholde ønsker om etablering af disse faciliteter.
Skulle en medarbejder og dennes familie blive smittet med den multiresistente bakterie, så går kommunen ind og betaler for behandlingen.

Plejehjemsmad er bedre end burger

BT kunne for nylig berette at en burger på Mcdonalds er sundere end maden på seks tilfældigt udvalgte plejehjem. Den undersøgelse bliver dog mødt med undren blandt beboere og spisende gæster på omsorgscentret Kildegården i Søborg. Her sidder blandt andet den 82-årige pensionist John Stitz hver eneste dag og betaler for den udskældte mad. Og han ikke i tvivl om hvor han helst vil spise: "Jeg har spist her i 15 år og maden er meget, meget fin og sund. Jeg kan ikke tro at en burger kan være bedre".

Rekordstor idrætsdag på Bagsværd stadion

Der bliver sat rekord når institutionernes fælles idrætsdag i dag løber af stabelen på Bagsværd stadion:
"Vi har 2747 børn og voksne som kommer til Bagsværd stadion for at deltage i en hel masse aktiviteter. Det er egentlig forunderligt, at vi kan blive ved at slå deltagerrekorden. Siden 2001 er der kommet 400 flere", fortæller Gladsaxes idrætskonsulent Pia Bagger.
Der er indmarch på Bagsværd stadion kl. 10 og arrangementet åbnes som nævnt
af idrætsudvalgsformand Peter Nielsen. Det er 23. gang han overværer idrætsdagen, og den socialdemokratiske udvalgsformand siger her om betydningen af et fælles
idrætsarrangement for institutionerne:
"Der er et ordsprog der siger Sunde børn er nemme børn og et andet der siger Hvad man i barndommen nemmer man aldrig i alderdommen glemmer. Desto bedre man har det med sin krop, desto bedre man bruger sin krop, desto gladere er man sådan set som menneske, det kender vi jo alle sammen. Den dejlige fornemmelse af at have brugt sin krop, være rigtig gennemsvedt efter at have præsteret et og andet f.eks. spillet tennis, løbet, cyklet osv. Det er en dejlig fornemmelse. Og det er den man skal arbejde med med børnene lige fra vuggestue og børnehave. De skal have glæden ved at bruge deres krop. Og vi skal være parat til at tage over når de kommer videre op i systemet, så skal man i fritids- og ungdomsklubberne også lave sport og motion og man skal være åben overfor de mange tilbud der ligger fra det organiserede foreningsliv i Gladsaxe, så vi får nogle rigtig aktive børn og unge".