Fredag den 19. Maj 2006


Ung bande dømmes i dag

I dag falder der i retten i Gladsaxe dom over fire unge mænd, der gennem længere tid har terroriseret jævnaldrende med dummebøder, udlån af penge til ågerrenter, trusler med kniv og i et enkelt konkret tilfælde snittet en med kniv.
To af mændene er 19 år, en 18 og den sidste 16 år gammel.
De fire er målrettet gået efter de mere svage i bekendtskabskredsen, som de eksempelvis har beskyldt for at have sagt eller gjort noget forkert. Derefter er der blevet udstedt en dummebøde.
Har den pågældende ikke kunnet betale, så har de fire selv hentet værdier. I et tilfælde har de rippet en lejlighed, tvunget pinkoden fra en dankortejer og brugt løs af kontoen.

Kommunale hjemmesider kan blive bedre

Gladsaxe kommunes hjemmeside er netop blevet kåret til at være én af landets bedste. Men der er plads til forbedring. Her kommer tre spørgsmål: Hvornår er der storskrald næste gang? Hvor melder man flytning? Hvor ligger den nærmeste ungdomsklub? I dag kræver alle disse spørgsmål ikke andet end et par klik med musen for at blive besvaret. I hvert fald ikke hvis ens kommune har gjort sin hjemmeside logisk og brugervenlig. Men det er langt fra alle kommuner der kan prale af at have en hjemmeside, som lever nogenlunde op til den standard, som man finder i erhvervslivet. Det er konklusionen i en netop offentliggjort rapport fra IT-virksomheden NNIT, som har analyseret 25 kommuner og set på hvor brugbare de er for os borgere. Den bedste kommune er Odder Kommune, der gennemsnitlig scorer tre point i undersøgelsen, hvor fem er den højeste karakter. En præstation, der kun lige netop giver bedømmelsen "acceptabel". Gladsaxe kommune følger efter på en ganske anstændig tredjeplads og får blandt andet ros for at være dygtig til at præsentere de mange selvbetjeningstilbud, der findes for borgerne på nettet. Men selvom Gladsaxe kommune klarer sig godt i undersøgelsen er det alligevel overkommeligt at få armene ned igen. For der er altså plads til betydelige forbedringer, med en karakter der kun ligger lige under "acceptabel". Og det behøver ikke at koste mange penge, skriver forfatterne. Vinder-kommunen Odder, har et lille internet-budget og rapporten konkluderer at noget så simpelt som opbygning kan gøre en stor forskel mange steder. For eksempel når det drejer sig om at dele oplysninger og servicetilbud op efter, om man er borger, virksomhed, jobsøgende eller turist. Sådan som kommunernes hjemmesider er bygget op nu, kan det være svært at finde de oplysninger, man leder efter, skriver forfatterne, som har undersøgt kommunernes hjemmesider to gange siden februar, uden kommunerne vidste, de blev vurderede. Skulle man selv få lyst til at teste hvordan Gladsaxe kommune klarer sig på nettet, så kan man få hjemmesiden på skærmen ved at taste www.gladsaxe.dk.

Østrigske venner fik ny inspiration i Gladsaxe

Fire medarbejdere fra den østrigske venskabsby Klagenfurt har i den forløbne uge været på personaleudvekling her i Gladsaxe.
Ernst Nagelschmied arbejder til daglig med børn og unge med misbrug og under besøget i Gladsaxe har han fået nye idéer som han vil tage med til Klagenfurt, eksempelvis er han meget interesseret brugen af akupunktur i arbejdet med de unge.

Grøn Dag med fokus på hjemmekompostering

Genbrugsstationen i Gladsaxe forvandles i morgen til en markedsplads med levende dyr og næsten tropiske planter.
Det er grøn dag - den dag på året hvor haveejerne kan hente grønne råd, gode tilbud
og gratis kompostorm og bunddækkeplanter.
I år benyttes dagen samtidig til at slå et slag for hjemmekompostering, fortæller Kathrine Stefansen fra kommunens affalds- og genanvendelseskontor::
"Vi vil gerne have flere i Gladsaxe til at hjemmekompostere. Det grønne køkkenaffalf man ellers ville have smidt i skraldespanden skal ikke køres til forbrænding. Der er nogle værdifulde næringsstoffer når det er blevet omsat til god kompost som man kan bruge i sin have i stedet for f.eks. kunstgødning. Det giver også mere plads i den almindelige skraldespand og gør at man måske ikke skal ud og købe et stativ mere og betale for afhentning af en ekstra skraldesæk", fortæller Kathrine Stefansen fra affalds- og genanvendelseskontoret som i samarbejde med Grønt Idécenter arrangerer Grøn Dag.

Og hesten spiller fodbold!

I morgen er det fritids- og ungdomsklubberne i Gladsaxes årlige festdag.
Og i fritids- og ungdomsklubben Bagsværd Fort er der stolte traditioner forbundet med
Klubbernes Dag, fortæller klubleder Jørgen Sørensen:
"For os handler det meget om dyrskue, fordi vores klub er meget baseret på dyr. Så vi stiller op med fire heste og et hav af kaniner".
Foruden en del andre aktiviteter har Bagsværd Fort fået en ekstra betroet opgave i år i forbindelse med Klubbernes Dag i dét klubben skal stå for sodavandssalget..
Klubbernes Dag foregår som altid på fritids- og ungdomsklubben Grønnegården.

Da Vinci sælger

På trods af dårlige anmeldelser har filmfeberen taget et fast greb i biografpublikummet rundt omkring i landet i forbindelse med filmen Da Vinci Mysteriet, der har premiere i dag. Også i Gladsaxe Bio kan biografleder Per Grunnet melde om stor interesse for filmen: " Normalt sælger en stor succes i Gladsaxe Bio omkring 5000 billetter. Vi har allerede over 2000 bestilte eller købte billetter til Da Vinci Mysteriet. Så det tegner til at blive en særdeles stor succes"