Tirsdag den 23. Maj 2006


Fængsel til teenage-bande

Det blev til henholdsvis to års fængsel, et år og tre måneder og et års fængsel til medlemmerne af den bande, der sidste år terroriserede teenagere i deres omgangskreds.
Dommene er afsagt i retten i Gladsaxe, der gennem flere retsmøder de seneste uger har fået kendskab til bandens gruopvækkende behandling af jævnaldrende.
Banden, der tæller to 19-årige, en 18-årig og en 16-årig, har slået, sparket og hoppet på andre unge. De har snittet i en med en hobbykniv, de har ved flere lejligheder benyttet en strømpistol, de har smidt en ud fra sin lejlighed, fordi de skulle bruge den, de har frihedsberøvet og bortført en, og så har de brugt trusler i et hidtidigt uset omfang for at kradse de såkaldte dummebøder ind.
De to yngste bandemedlemmer blev løsladt efter dommen, fordi deres straffe var gjort betingede, og den ubetingede fængselsdel var udstået med den længerevarende varetægtsfængsling.
De to 19-årige mangler endnu at udstå langt over et års fængsel.

Renovationsfirma skal tænke social

Det handler ikke kun om at være billigst. Man skal også tage et socialt ansvar. Det er udmeldingen fra formanden for Gladsaxe kommunes Miljøudvalg. Hun har sammen med sine kollegaer i udvalget netop udfærdiget de krav som det kommende renovationsfirma skal leve op til hvis de skal komme i betragtning til den lukrative renovationskørsel i kommunen: "De skal ansætte nogle folk der ellers har svært ved at komme ind på arbejdsmarkedet. Umiddelbart bliver det måske en lille smule dyrere, men det sparer samfundet for penge på nogle andre områder, så det samlet kommer samfundet til gavn. Også økonomisk". Fortalte formanden for Miljøudvalget, Enhedslistens Trine Henriksen

Flere grove gaderøverier

Gaderøverier bliver generelt udført med grovere og grovere midler.
Torsdag aften blev en 16-årig dreng overfaldet af to ca. 20-årige mørklødede men dansktalende mænd på Søborg Hovedgade. Overfaldsmændene tvang drengen ned på en bænk, viste ham en pistol, som de ville benytte, hvis han ikke slap sine værdigenstande. Gerningsmændene slap af sted med en mobiltelefon og nogle af drengens personlige papirer.
Fredag nat blev en 73-årig kvinde overfaldet i opgangen til lejlighed på Sæbjørnsvej i Bagsværd.
En ca. 16-årig dansk dreng slog hende omkuld og sparkede løs på hende for at få hende til at give ham penge. Dem havde hun imidlertid ingen af, og da en ca. 12-årig dreng i det samme kom ind i opgangen, angiveligt for at advare den ældre kammerat mod en bil, der nærmede sig, så stak de af.

Fokus på vandforbruget

Under overskriften "Vand er liv – brug det med omtanke" sætter Hovedstadsområdets
Vandsamarbejde i disse dage ekstra fokus på vores vandforbrug:
"På den her måde kan vi samle vores kræfter og fokusere vores indsats, så vi i løbet af den her forholdsvis korte periode forhåbentlig når rigtig mange mennesker med vores budskab",
lyder det fra Charlotte Borch fra Hovedstadsområdets Vandsamarbejde som Gladsaxe Kommune er en del af.