Onsdag den 24. Maj 2006


Uenighed om budgetmodel

Børneinstitutionerne i Gladsaxe risikerer at blive delt i A og B institutioner, når en ny budgetmodel om føje tid bliver taget i brug.
Det mener i hvert fald bekymrede forældrebestyrelser, der de seneste måneder har haft lejlighed til at nærstudere rapporten ’Frit valg og ny budgetmodel på daginstitutions- og klubområdet’.
Fra andre bestyrelser mødes både det frie valg af institution samt den nye budgetteringsform positivt.
Sagen har netop været diskuteret i børne- og undervisningsudvalget, hvor SFs Gunnar Svendsen, blandt andre, sidder med.

Dyre skoleindbrud

Antallet af indbrud på landets skoler runder hvert år mere end 6000 og det koster samfundet millioner. Her i Gladsaxe blev der sidste år registreret 53 indbrud. Og Stengård Skole er i år tyvenes yndlingsoffer. Allerede inden sommerferien har de oplevet fire indbrud. Nina Skovbon, der er administrativ leder på skolen, fortæller: "Det er oftest kun småbeløb de kommer væk med. 600-1500 kroner. Det værste er, at de smadrer vinduer og dørkarme. Det er meget dyrt for os. Alene i år løber skaderne op i mere end 20.000".

Boldbaner stadig lukkede

Tre af Gladsaxes boldklubber har fået en kaotisk start på forårssæsonen i år.
Den lange vinter og det lunefulde forårsvejr har sat sit eftertrykkelige præg på
græsbanernes tilstand. Og ved Egegård og Buddinge skole er fodboldbanerne stadig lukkede. Og det har
mærkbare konsekvenser for Boldklubben Søborg, som i øjeblikket må træne og spille kamp på Vadgård skole:
"I over 10 år har vi trænet fast på Buddinge skole. Dvs. der er en nogle medlemmer, som ikke kommer på Vadgård skole. Men vi sender en masse sms´er ud og ringer rundt om forklarer. Træningen foregår på Vadgård skole og selve boldtræningen er af samme standard. Problemet er at det sociale liv ikke er tilstede på Vadgård skole. Vi har jo efter mange års hiv og sving fået sat et rigtig flot klublokale i stand, som vi bruger flittigt og hvor der foregår en del socialt liv. Man skal huske på, at en klub som vores er en social klub, hvor det sociale liv har mindst ligeså stor betydning som selve boldspillet", fortæller Peter Abel, træner i Boldklubben Søborg.
Også Maglegård IF og IF Bytoften er berørte af banelukningerne.

Cykel-P ved Bagsværd station stadig overbelastet

Trods etableringen af ca. 100 nye cykelparkeringspladser på Bindeleddet og Godt Gemt er der stadig problemer med for mange cykler ved Bagsværd station og Bagsværd Bycenter.
De dovne cyklister gider nemlig ikke benytte de nye pladser, de vil hellere parkere jernhesten tæt på stationen, og derfor er cykelparkeringen fortsat overbelastet, fortæller Ole Rasmussen, formand for trafik- og teknikudvalget:
"Der ligger mange cykler og flyder. Cykelparkeringen bliver også brugt til henkastning af gamle cykler og cykler der har været stjålet. Og folk der bruger stationen til hverdag har problemer med at finde et sted at stille deres cykel lige i nærheden af stationen. Så nu vil vi appellere til, at folk også bruger den cykelparkering der ligger på Bindeleddet og Godt Gemt, det må være rimeligt. Vi vil lave en informationskampagne", fortæller udvalgsformand Ole Rasmussen, socialdemokraterne.

Kristi Himmelfartsdag på Radio Gladsaxe

I morgen er det Kristi Himmelfartsdag. Og Nyhedsmagasinet udgår derfor, men erstattes af et særligt Kristi Himmelfarts-magasin. Her kan man selvfølgelig høre mere om den sidste højtid i påsken, f.eks. hvorfor Kristi Himmelfart altid falder på torsdag. I programmet tager vi også på besøg i en af Gladsaxes kolonihaver.
På fredag sender vi også en specialudgave af Nyhedsmagasinet, og i det program markeres bl.a. Kronprins Frederiks fødselsdag.
Nyhedsmagasinet er tilbage i sin vante form på mandag.