Mandag den 6. Marts 2006


Buddinge Trælast er solgt

Civilretten i Gladsaxe har nu slået fast, at der i sin tid blev indgået en bindende købsaftale mellem ejeren af Buddinge Trælast og ejendomsinvesteringsselskabet Keops.
Det var Keops, et børsnoteret ejendomsinvesteringsselskab, der først på vinteren sagsøgte Buddinge Trælast for aftalebrud.
Keops mente nemlig, at der var indgået en juridisk bindende aftale mellem de to parter, gående ud på, at selskabet overtager ejendommen med trælasten for en sum på 32 millioner kroner.
En aftale som i øvrigt er betinget af, at der bliver lavet en ny lokalplan for området, så trælasten kan blive erstattet af detailhandel på 3.000 m2 og boliger ligeledes i størrelsesordenen 3.000 m2. At det dokumenteres, at bæreevnen på den næsten 5.000 m2 store grund er i orden i forhold til et etagebyggeri. Og at der bliver foretaget en forureningsundersøgelse.
Ejeren af Buddinge Trælasten mente derimod, at aftalen var fremkommet ved svigagtig og uredelig opførelse, og at der derfor ikke på noget tidspunkt har foreligget en bindende og gyldig købsaftale.
Et synspunkt som Retten altså ikke var enig i. Om ejeren af Buddinge Trælast vil anke dommen til landsretten vides endnu ikke.

Politisk flertal for overtagelse af specialinstitutioner

Efter måneders forhandlinger med amtet har Gladsaxe Kommune nu sagt ja til at overtage godt tyve specialinstitutioner for handicappede og misbrugere.
Et stort flertal af byrådet mener det er både fagligt og økonomisk forsvarligt at Gladsaxe
overtager 19 ud af 21 mulige institutioner. Derudover er der fem institutioner, som
kommunen ikke kan sige nej til at overtage.
For SF drejer det sig især om, hvad der er bedst for beboerne og personalet, siger formand for psykiatri- og handicapudvalget, Susanne Palsig:
 
"For personalegrupperne er det jo meget godt at få en sikkerhed for, hvor man skal være fremover. Og det er vel også det, der er forklaringen på den store massive overtagelse her 1.1.07. Vi får nogle større enheder at arbejde med, som kan operere sammen med de kommunale institutioner der allerede er for voksne med særlige behov. Og det betyder også en større sikkerhed og måske også større tværfaglighed. Men får måske mulighed for at rokere til andre arbejdspladser. Det er en ting, der kan være udmærket, hvis man er udbrændt så har man bedre mulighed for at rokere til flere institutioner. De folk der kommer til, må selvfølgelig være forberedt på at dele ud af deres viden. Men samtidig skal kommunen jo også sikre sig, at der er et fagligt kompetencemiljø, så man kan fastholde de ekspertiser man trækker til. Det bør man måske tænke på allerede nu. Vi har jo de bedste forudsætninger herfor i de lokale uddannelsesinstitutioner. Faglig udvikling er noget, der skal tilgodeses. Der er også overenskomster der skal tilpasses, men jeg er sikker på, at forvaltningen allerede er i fuld gang med at overveje, hvordan det her kan ske på bedst mulig måde, så vi kan byde folk der kommer velkommen. Det er vigtigt at høre både lederne og tillidsrepræsentanterne i de amtslige institutioner om hele den her proces. For beboerne og de fremtidige beboere kunne man godt være en lille smule mere lunken. Men jeg vil sige der er også en betænkelighed i at lade dem blive tilbage i regionens regi. For det er jo ikke de betingelser de kender nu de kommer til at leve og fungere under. Det bliver jo en region, hvor der måske kun er ganske få institutioner tilbage. Også det mener jeg taler for en samlet overtagelse. Vi må gøre os umage for at gøre det endnu bedre end amtet. Og vi vil gerne følge gennemførelsen tæt. Det drejer sig om respekt og værdighed. Et samfund bliver målt på, hvordan det behandler sine svageste borgere. Og det skal vi gøre godt her".
 
Enhedslisten stemte som det eneste parti imod overtagelsen af de 19 institutioner: "Jeg kan ikke se der rent fagligt tilføres noget, at der bliver et bedre fagligt miljø ved at Gladsaxe overtager det. Det bliver faktisk et ringere fagligt miljø – også størrelsesmæssigt – idét der er nogle institutioner der ligger i andre kommuner. I enhedslisten kan vi heller ikke overbevises af den argumentation som går på, at vi skal overtage det, fordi alle de andre kommuner gør det. Det er noget vi tit hører, og dvs. vi er faktisk med til at fremskynde en udvikling ved at fortælle hinanden, at det skal vi gøre fordi alle andre gør det! Hvis vi tror på det i blinde, så vil det være sådan, at den beslutning vi træffer bliver truffet på nogle påstande som ikke er bevist. Og derfor vil enhedslisten ikke stemme for den indstilling der ligger", lød det fra enhedslistens Emilce Nielsen.

Ræve døde af skab

Efterårets store epidemi med ræveskab er tilsyneladende slut. Naturen har selv taget hånd om problemet.
Sådan lyder de seneste meldinger fra jægere og dyrlæger i Gladsaxe-området.
Sygdommen skab betyder, at rævene mister pelsen hen over sommeren og typisk dør af kulde om vinteren.
Det er formentlig det, der er sket. For fra at modtage cirka ti henvendelser om dagen om skab i efteråret, så er der i dag stort set ingen, ligesom der heller ikke meldes om nye tilfælde af skab overført til hunde.
Gladsaxe kommune har, bl.a. på baggrund af borgerhenvendelser til byrådet, holdt øje med udviklingen de seneste måneder.
Det har været diskuteret, om alle ræve i kommunen skulle skydes. Men det var en løsning, man gik bort fra, fordi de ledige områder så blot ville blive overtaget af ræve fra nabokommuner.
Situationen omkring ræveskab bliver evalueret her i foråret.

Beboer på Ringbo dømt for trusler mod personalet

En 48-årig mand er ved Retten i Gladsaxe blevet fundet skyldig i vold og trusler om vold over for personalet på Ringbo, et bocenter for voksne sindslidende.
Manden, der har boet på centret de sidste 10 år, var tiltalt for to gange inden for tre uger, at have henholdsvis truet og skubbet og forfulgt aftenpersonalet på stedet. Ved den første episode havde han mod to pædagoger lavet kastebevægelser med en kniv, efterfulgt af bemærkningen "farvel vi ses ikke igen". Små tre uger efter havde han under kraftig påvirkning af alkohol skubbet til to andre pædagoger, og her var den ene røget ind i et skab. Personalet havde tilkaldt forstærkning, men inden den 48-årige var blevet overmandet havde han jagtet dem rundt, først om et bord og senere udenfor.
Tiltalte, der nægtede sig skyldig forklarede til retten, at han ved den første episode var blevet sur på personalet fordi de nægtede at give ham sovemedicin, og ved den anden episode fordi personalet ikke ville sende ham til udpumpning. I ingen af tilfældene havde truslerne været rettet mod personalet, det havde udelukkende været trusler om at tage sit eget liv.
Manden blev som omtalt fundet skyldig, men før sanktionen fastsættes skal han igennem en mentalundersøgelse.

Moms- og skattesvindel i Søborg

En 40-årig håndværksmester fra Søborg bliver nu undersøgt nærmere af politiet, efter en anmeldelse fra told og skat, der mener, at manden gennem en treårs periode har snydt det offentlige for næsten trekvart million kroner.
Skattefolkene mistænker manden for skatteunddragelse i størrelsesordenen en halv million ved at have opgivet urigtige oplysninger om indtægterne i virksomheden.
Desuden mistænkes han for momsunddragelse for omkring 230.000 kroner, fordi han har udskrevet fakturaer uden at indberette momsen til myndighederne.
Sagens akter er nu overdraget fra skat til Gladsaxe politi.