Tirsdag den 7. Marts 2006


Betinget fængsel og samfundstjeneste til bror for overfald på søster

En 25-årig mand er ved Retten i Gladsaxe blevet idømt 60 dages betinget fængsel med vilkår om 80 timers samfundstjeneste, for at have slået sin søster flere gang med knytnæve og for at have taget kvælertag på hende.
Manden blev allerede tilbage i december fundet skyldig, men Retten valgte dengang at udskyde selve sanktionen, så en udtalelse fra kriminalforsorgen kunne afgøre om han er egnet til samfundstjeneste.
Tiltalte, der med jævne mellemrum bor sammen med søsteren og deres far forklarede i december til retten, at han den morgen hvor episoden fandt sted havde været oppe at diskutere med sin far. Under diskussionen var søsteren kommet ud i køkkenet og bror og søster kommet op og skændes. Der var blevet sagt "nogle kedelige ting" og de var begyndt at skubbe til hinanden. Søsteren var faldet ned på en stol og havde i raseri revet ham i ansigtet. Han havde råbt, at hun skulle holde op, og afviser ikke, at han måske på dette tidspunkt var kommet til at slå hende. Søsteren havde herefter fået fat i hans testikler, og han prøvede derfor at afværge hende ved, at tage fat om hendes hals med strakt arm. Herefter havde faderen fået skilt dem ad og ud fra tiltaltes forklaring var der ikke sket mere.
Ifølge søsteren, der blev ført som vidne, var det gået en hel del voldsommere for sig. Hvilket skriftlige udtalelser fra både hendes kiropraktor og læge bekræftede.
Og det var en enig domsmandsret der dengang fandt broderen skyldig efter anklageskriftet, dog uden forsæt til kvælertaget.
Den 25-årige og hans forsvarer mente ikke at sanktionsudmålingen var rimelig, og de valgte derfor, at udbede sig om betænkningstid med henblik på en eventuel anke til landsretten.

Ny medicin mod brystkræft

En ny type medicin giver nyt håb for brystkræftpatienter. Medicinen ved navn Herceptin er i en forsøgsperiode herhjemme og i udlandet blevet brugt til at behandle brystkræft. Og resultaterne er gode. Forsøget viste nemlig at kunne halvere risikoen for tilbagefald, blandt de kvinder, som får efterbehandling. Den form for brystkræft som medicinen er effektiv imod rammer en fjerdedel af alle brystkræftpatienter. Amtsborgmester Vibeke Storm Rasmussen kalder den nye medicin "opsigtsvækkende", og har netop betalt 17 millioner kroner for at indføre behandlingen i Region Hovedstaden. Medicinen fås ikke i pilleform men skal gives som infusion i en blodåre på sygehuset og der bliver derfor indrettet en ny ambulatoriestue på Herlev Sygehus, som kommer til at stå for behandlingerne. Man regner med at den effektive medicin vil komme til at hjælpe omkring 50 patienter om året.

Delikatesser uden moms og skat

Bevidst snyd eller langsommelig regnskabsaflæggelse?
Det spørgsmål skal bedrageriafdelingen ved Gladsaxe politi nu afklare for de lokale skattemyndigheder.
De har konstateret, at en delikatesseleverandør med virksomhedsadresse i Bagsværd hverken har indberettet moms eller skat efter to sæsoner med stadeplads på et stort københavnsk julemarked.
Her har den samlede omsætning været omkring de 800.000 kroner, siger skattevæsenet.
Politiet foretog ransagning i virksomheden i onsdags, hvor der blev fundet forskellige former for regnskabsmateriale og andre papirer.
Ejeren har erkendt de faktiske omstændigheder og har foreløbig forklaret politiet, at han var kommet bagud med sine regnskaber.

Udlån af hønsefræsere risikerer at blive midlertidigt indstillet

Et populært tilbud til Gladsaxes haveejere risikerer at blive midlertidigt indstillet på grund af frygten for fugleinfluenza. Grøn Guide, Jesper Bjerring Larsen:
"Det er jo sådan, at der her i kommunen er et projekt med at udlåne små mobile hønsehuse. Og der tror jeg nok man lige afventer situationen i øjeblikket, for at se om der skal en konstruktionsændring til eller om man skal indstille ordningen indtil videre. Jeg tror der er tænkepause i øjeblikket".