Torsdag den 9. Marts 2006


En god brand

Selvom to blev indlagt til observation for røgforgiftning, den ene desuden med mindre brandsår, så var der alligevel tale om en såkaldt ’god’ brand i går morges på plejehjemmet Hareskovbo i Bagsværd.
Brandchef i Gladsaxe, Ole Nedahl, uddeler nemlig roser både til den beboer, der alarmerede brandvæsenet og som tog sig af den beboer, hvor branden startede. Der er også ros til personalet for hurtige reaktioner i forbindelse med evakueringen af 27 beboere.
 
(hør indslag med brandchef Ole Nedahl.i lydudgaven)

Kandidat til Integrationsrådet

Det var bl.a. Muhammed tegningerne og den efterfølgende debat der fik Khosrow Habibi-Bibalani til at stille op, da der var valg til Integrationsrådet i tirsdags. Han synes nu, det er tid til at kaste sig personligt ind i arbejdet for, at fremme integrationen og dialogen mellem danskere og folk med indvandrebaggrund i kommunen: "Muhammed tegningerne de var en anledning til det, så jeg tænkte okay. Der bliver skabt nogle situationer hvor man føler, at nu må jeg komme frem og sige min mening. Man skal ikke generalisere, og der er tendens til at man siger, at fårene skal skilles fra bukkene, man glemmer nuancerne i debatten. Jeg tror at det multi kulturelle er en berigelse for det danske samfund. Man kan betragte det positivt, lige som glasset der enten er halv tomt eller halvfuldt. Jeg har haft det meget fint i Danmark, og jeg har en dejlig familie og bor rigtig godt, derfor vil jeg gerne uddele mine erfaringer. Især for de unge mennesker som jeg kan se rundt omkring i Høje Gladsaxe og Værebro. Der er nogle problemer og gnidninger. De unge er ligesom lidt rodløse, de kan ikke finde et ståsted. Jeg kan måske snakke med dem om, at hvis man bliver ved med at være en aktiv samfundsborger og tager en uddannelse, så skal det nok lykkes. Selv om det kan være svært, skal man bare blive ved og ved. Det er ikke helt håbløst".
Om Khosrow Habibi-Bibalani der er ingeniør og har boet de sidste 21 år i Danmark bliver valgt ind i Integrationsrådet vides ikke endnu. Valget i tirsdags er nemlig kun vejledende, og den endelig beslutning om det nye Integrationsråds sammensætning træffes af Byrådet på et senere tidspunkt.

75 nye plejeboliger ved Møllegården

Moderniseringen af Gladsaxes ældre- og plejeboliger kommer nu til Møllegården.
Foruden en modernisering af det eksisterende skal der efter planen opføres 75 nye
plejeboliger ved Møllegården.
Lokalplanforslaget har netop været i offentlig høring, og de indsigelser der er kommet,
kommer primært fra naboerne på Sandkrogen.
Formand for Sandkrogens grundejerforening Hans Hærvig:
"Det sidste stykke tid har der verseret nogle rygter omkring en bebyggelse på mastearealet. Men selve lokalplanforslaget har ikke været drøftet med naboerne før det lå i den trykte version vi har nu. Og i den forbindelse mener vi nok, at vi kunne have budt ind med forskellige synspunkter der kunne have gjort, at vi måske ikke ville komme med indsigelser nu. F.eks. er det en overraskelse for os at det nordlige byggefelt er med, fordi det har ikke været en del af de rygter vi har hørt", siger Grundejerforeningen Sandkrogens formand.

Sorggrupper for børn gør hurtigt gavn

Børn har stor gavn af at mødes i en sorggruppe hvis de har mistet et nært familiemedlem. Det konstaterer Hanne Hvidt, der er den ene af de to sundhedsplejersker, der leder en sorggruppe her i Gladsaxe. Gruppen er for børn og unge mellem 8 og 16 og Hanne Hvidt fortæller at den gavnlige effekt meget ofte kan ses med det samme i forløbet: "Jeg har været udsat for nogle yngre børn der allerede efter det første møde bliver meget lettede. Det betyder kolossalt meget for dem at finde ud af, at den måde de har det på er helt normal og de ikke er alene om deres følelser".