Fredag den 10. Marts 2006


Indbrudsbølge i biler

Gladsaxe politi advarer nu mod en ny bølge af indbrud i og tyverier fra biler i politikredsen.
Typisk bliver der smadret en siderude eller benyttet avanceret teknik, der kan få el-ruder til at køre ned.
Tyvene går især efter cd-spillere og navigationsanlæg, og en god idé er stadig at tage den slags med sig, når bilen forlades.
Natten til i går blev ni biler udsat for tyveri, og Gladsaxe politi hører gerne fra folk, der observerer mistænkelig optræden i nærheden af biler.
Telefonnummeret er 3954 1448

Det nye integrationsråd

Det var 12 rigtigt gode kandidater der stillede op ved valget til integrationsrådet i denne uge, mener Cheri-Mae Marlena Williamson, formand for det nyoprettede udvalg for beskæftigelse og integration:
"Personligt så venter jeg mig meget af det her råd og deres arbejde. Og det var også det jeg fornemmede af de indlæg der kom fra dem der var opstillet. Der var stor entusiasme for at gå ind i arbejdet, for at synliggøre rådet i fremtiden og virkelig at kigge kritisk på hvad der skal til for at vi får en bedre integration i Gladsaxe Kommune. Så jeg venter mig naturligvis meget af det, for jeg synes, at vi er inde i en meget god udviklingsbølge i og med at vi nu har fået et eget udvalg, som jeg er formand for, som særskilt kigger på integrationen. Så der er jo alt mulig god grund til at sådan et råd kan få den tætte kontakt med det politiske i kommunen, og den vej igennem blive meget mere synlig. Så jeg håber at det bliver en rigtig god gruppe, og som forhåbentlig også får de nødvendige midler, så de kan lave et rigtigt godt stykke arbejde. Og på den måde give et godt oplæg til hvad vi skal arbejde vider på i Beskæftigelses- og Integrations Udvalget. Så vi generelt set får en meget åben og sammenhængende integrationspolitik for hele kommunen".
Lige som i de øvrige kommuner var valgdeltagelsen i Gladsaxe også meget beskeden:
"Vi har været ca. 45 mennesker, men der var plads til mange flere, og det kunne man selvfølgelig godt have ønsket sig. Der var blevet gjort en del i form af flyers på forskellige sprog som var blevet uddelt forud for valget, og der har været annoncer i avisen, og der har også stået en lille smule på kommunens hjemmeside.
Nu er det jo en vejledende afstemning, men der var 12 der stillede op og alle dem der var i lokalet fik mulighed for at aflægge en stemme, selve sammensætningen af Rådet skal Byrådet endeligt godkende på et senere Byrådsmøde" fortæller udvalgsformand Cheri-Mae Marlena Williamson fra det radikale venstre.

Tillid og spænding for udviklingshæmmede

Tillidsfuld men også en smule spændt. Sådan kan man måske bedst beskrive stemningen hos forstanderen på Lillemosegård i Bagsværd, der er et af de største botilbud for udviklingshæmmede i Københavns Amt. Spændingen bunder i, at han snart får ny chef. Gladsaxe kommune overtager nemlig hans institution fra amtet ved begyndelsen af det nye år. Det er første gang institutionen kommer på kommunale hænder og derfor er fremtiden forbundet med en hvis usikkerhed for de 60 beboere, de 130 ansatte og for budgettet, der ligger på godt 28 millioner kroner om året: "Det kan både blive positivt og negativt. Men jeg tror det bliver mest positivt. Gladsaxe kommune har jo vist sig at lytte til, hvad vi siger. De tager os med på råd i denne her kæmpe omstillingsfase, og spørger os, hvad vi har brug for, for at gøre arbejdet bedst muligt. Det synes jeg er en flot udmelding. Det vi venter på med spænding, er hvordan kommunen vil se på vores budgetter. For som det er nu, har vi ikke noget at slå til Søren med. Det har vi bestemt ikke". Fortæller forstander Jakob Volther.

Årets idrætstalent skal findes

Så er det ved at være sidste chance, hvis man vil have indflydelse på hvilken ung
idrætsudøver, der skal have FIG´s talentpris i år.
Den hæderfulde idrætspris er tidligere gået til billardspillere, bueskytter og bordtennisspillere og sidste år var det danmarksmesteren Andreas Bubbe fra Bagsværd Atletik Club der fik den.
I år er talentprisen blevet endnu mere værd, i hvert fald i kroner og ører. Den består nu af et kontantbeløb på 3000 gode kroner samt et årskrus med inskription på en sølvplade.
Fristen for at indstille kandidater udløber nu på onsdag den 15. marts. Herefter vil FIG´s
bestyrelse udpege de tre finalister som er med i kapløbet om at blive årets idrætstalent i
Gladsaxe.
Prisen bliver uddelt den 24. april.

Slangerupbanen 100 år

Slangerup-banen, der i dag kaldes Farum-banen, fylder i næste måned 100 år, og i den forbindelse har Gladsaxe Byarkiv lavet en større udstilling om dens historie. Eva Molin fra Byarkivet fortæller:"Vi laver en stor udstilling som skal hænge i Galleriet på Hovedbiblioteket. Den kommer til at hænge der fra den 1. april til den 27. april. Der er i virkeligheden to jubilæumsdage og de fleste af stationerne langs banen fejer dagen den 19. april, men vi har valgt at fejer dagen den 20. april, og det er der en grund til. Den 19. april 1906 kørte selve det flagudsmykkede tog igennem, men det var kun de indbudte gæster og de meget fine herrer med høj hat, som fik lov at køre med. Folket fik først lov at køre med den 20. april, så vi har valgt at holde jubilæum den 20. april i stedet. Så den 20. april kl. 10.30 i Galleriet på Hovedbiblioteket kommer borgmesteren og taler, bagefter kan man så gå ned i bibliotekets store sal og få et lille foredrag".