Mandag den 13. Marts 2006


Fortsat teater i Gladsaxe

Gladsaxe Teaterselskab af 27. februar er et faktum med internethjemmeside, fondsansøgninger på vej og en klar professionel tilgang til én ting; at videreføre Gladsaxe Teater i en eller anden form.
Bag teaterselskabet står 14 initiativtagere fra regionen, ligesom lokale folk også er aktive. Blandt dem tidligere borgmester Tove Smith, nuværende kulturudvalgsformand Lars Abel og tidligere byrådsmedlem Lis Smidsholm.

Undgå net-mobning med dialog

Teenagere mobber hinanden groft på hjemmesiden Arto.dk og det i et omfang som nu har fået flere skoler landet over til at reagere, ved at forbyde eleverne at logge ind på den meget brugte hjemmeside. Men forbud hjælper ikke. Det mener SSP-konsulent Linda Krüger-Nielsen fra Gladsaxe kommune: "Det her er kommet for at blive. Om det hedder Arto eller Narto eller noget helt andet, så dukker der jo bare en ny op. I stedet for at lukke og give forbud så bør man tage en dialog i stedet for. Det ville være en god ide som forældre at tage initiativ til at der blev indført en mobbepolitik i klasserne, ligesom der allerede er en almindelig mobbepolitik på skolen". Linda Krüger-Nielsen er en af oplægsholderne på en snarlig tema-aften for forældre, som gerne vil vide mere om, hvordan man kommer mobningen på nettet til livs. Mødet finder sted den 29. marts fra kl 19.30 i Gladsaxe Biblioteks lille sal.

Søborg Hjerte Gruppe klager til Naturklagenævnet

Sagen om byggeriet på hjørnet af Søborg Hovedgade og Selma Lagerløfs Alle er nu gået
videre til Naturklagenævnet.
Leif Carlsen, Søborg Hjerte Gruppen:
"Naturklagenævnet har jo ikke villet optage sagen, før den var endelig vedtaget. Vi har tidligere haft mulighed for at sende sagen ind ifm. kommuneplanen, men vi havde fået et svar fra kommunen hvor det blev præciseret, at den rammeændring man havde foreslået i kommuneplanen kun skulle gælde for 2 ejendomme på Søborg Hovedgade, Egebjerggrundene på 65 – 67. Og vi fandt ikke anledning til at klage, fordi de fastholdt, at det var Søborg Hovedgade det drejede sig om. Når man så ser det efterfølgende lokalplanforslag som først fremkom efter at klagefristen til naturklagenævnet var udløbet, så mener vi sådan set, at man har prøvet på at kuppe os i den forbindelse. Jeg synes vi alt for sent har fået svar. Og at det svar vi har fået netop bekræfter, at vi kunne have sendt klagen til naturklagenævnet på et meget tidligere tidspunkt. Men det er så sket her".

Nyt navn til allé

Knap 300 meter af Ilbjerg Allé i Mørkhøj står til at få nyt vejnavn.
Baggrunden er, at vejarealet udfor Mørkhøj skole i 2005 blev nedlagt og indrettet til legeplads med kørsel forbudt.
Siden har man stået med to stumper Ilbjerg Allé med hver sin tilkørselsvej.
Det har skabt problemer i forhold til udrykninger, hvor tidsfaktoren er afgørende, ligesom det for andre har krævet mere end almindelig kendskab til husnumrene på vejen at vælge vej.
Derfor beder både brandvæsenet og Falck nu Gladsaxe kommune om at give den sydligste del af alleen nyt navn.
Sagen har været drøftet med lokalhistoriker Arne Hermann, der har bragt to navne i forslag; Selde Allé eller Thise Allé.
Begge gode bynavne fra landsdelen Salling i Jylland, der, sammen med kalendermånederne, har været inspirationskilde til vejnavnene i området.
Hvilket af de to navne, der fremover skal bruges, bliver besluttet på trafik- og teknikudvalgets møde i dag.

Grundvandet truet

Grundvandet er truet efter en olieforurening på Aprilvej, og det får nu kommunen til at overveje en omfattende redningsaktion. Da der gik hul på en privat olietank på Aprilvej i efteråret for to år siden var det nok de færreste der havde regnet med at oprydningsarbejdet ville indebære en fuldstændig nedrivning af ejendommen på adressen. Det er ikke desto mindre det som grundejeren har udsigt til efter at kommunens undersøgelser har vist at kun en total oprensning af de mange liter fyringsolie kan fjerne risikoen for at den giftige væske trænger helt ned til grundvandet, der løber under huset. Rent drikkevand er de fleste enige om er uvurderligt, men nogen vil måske ærgre sig over prisen for den nødvendige oprensning. Den løber nemlig op i ca. 2,8 millioner kroner – ekslusiv moms. Den høje pris skyldes blandt andet at forureningen har spredt sig ind på nabogrunden og at kommunen er forpligtet til at genopføre et nyt hus til grundejeren, som må lade sit hus rive ned for at gøre skaden god igen. Normalt dækker oliebranchens forsikringsordning oprensningen af private olieforureninger, men ordningen har et loft på 1,6 millioner kroner. Så kommunen – og det vil sige skatteborgerne i Gladsaxe - skal finde de sidste 1,2 millioner kroner. Det kan være svært at nægte at betale regningen, da det kan have uoverskuelige konsekvenser, og det lader også til at være stemningen i miljøudvalget, der netop har anbefalet en total oprensning. Sagen er dog ikke afgjort endnu, da den først skal til godkendelse i økonomiudvalget.

Pengeskabstyve på skole

Det var kyndige tyve med is i maven, der natten til i fredags skar hul i en dør ind til Marielyst skole, hvorefter de tog sig tid til at skære hul i et pengeskab og fjerne værdierne derfra.
Institutionerne i Gladsaxe, også skolerne, er ellers udstyret med alarmeringsanlæg efter alle kunstens regler. Men tyvene har altså fundet vej udenom, så hverken kommunens egne vagtfolk eller politiet blev alarmeret.
Dermed har de haft den fornødne tid til skærearbejdet til rådighed.
Indbruddet er sket i tidsrummet torsdag fra kl. 22 til fredag morgen kort før kl. 7.