Tirsdag den 14. Marts 2006


Stor interesse for Gladsaxes første seniorbofællesskab

Selvom der går i hvert fald halvandet år før Gladsaxes første seniorbofællesskab står færdigt og klar til indflytning, så er der allerede nu stor interesse for at komme til at bo i det nye Høje Søborg Park:
"Vi har ca. 100 på venteliste som er interesserede i at flytte ind. Og der er nogle kriterier for at flytte ind, man skal være 55 og derover og ikke have hjemmeboende børn. Vi har 16 boliger til enlige og 8 til ægtepar, så det bliver en blanding og vi vil gerne have en blanding af mænd og kvinder også. Det er et forpligtende bofællesskab. De mennesker der skal flytte ind skal være indstillede på, at vi skal give hinanden noget i hverdagen og vi skal værne om hinanden", fortæller Kirsten Schjerning og Anni Lindqvist fra Gladsaxe Seniorbofællesskab som understreger, at der stadig er mulighed for at komme i betragtning til en bolig i seniorbofællesskabet.

Fremgang for lokale socialdemokrater

Efter flere års svigtende tilgang af nye medlemmer blev 2005 et anderledes godt år for Socialdemokraterne i Gladsaxe.
50 nye har valgt at melde sig under fanerne i løbet af sidste år, hvor partiet også tilbageerobrede et mandat, så der igen sidder socialdemokrater på 11 af byrådets 25 pladser.
Der var derfor gensidig ros, da partifællerne mødtes i weekenden til den årlige kredsgeneralforsamling.
Her blev Torben Nielsen genvalgt som formand for kredsbestyrelsen, der desuden tæller L.V. Andersen, Ole Johansson, Peter Nellemann, Inge-Lise Møller Jensen og Troels Neiiendam. Nyvalgte bestyrelsesmedlemmer er derudover Leif Lundahl, Mona Groth og Henrik V. Pedersen.
Generalforsamlingen udtrykte opbakning til en fortsættelse af Gladsaxe Teater og vedtog også en række udtalelser omkring udviklingen af velfærdssamfundet, som partiet gerne ser ske uden regeringens stramme styring.

Vores egen kulturkanon

De lokale politikere taler om at kopiere kulturminister Brian Mikkelsen og lave en kulturkanon for Gladsaxe. Vi har været på gaden for at høre gladsaxeborgerne hvad en lokal kanon bør indeholde, og der bliver blandt andet nævnt Gladsaxe Kirke, Pilegården, Gladsaxe Hovedbibliotek, den lokale standupper Jonathan Spang, Gladsaxe Sportshal og Gyngemosen. Det politiske apparat begynder at arbejde på Gladsaxe Kulturkanon, når kulturudvalget mødes i dag.

Bedrog bilejere

Et tilfældigt møde på en parkeringsplads tæt ved Gladsaxe Trafikplads har nu ført til en sigtelse for bedrageri på ca. 450.000 kroner mod en 32-årig mand fra Hillerød.
I sommeren 2005 fik han overdraget i alt tre biler fra to personer, som han var kommet i seriøs bilsnak med hen over køleren på sin Mercedes.
Bilerne blev solgt for tilsammen en lille halv million, men pengene beholdt den 32-årige selv.
Under afhøringen hos kriminalpolitiet erkendte han sig skyldig, og forklarede bedrageriet med, at han var kommet i pengenød på grund af en større spillegæld.

Dømt for indbrud i SFO

En 28-årig mand fik forleden ved Retten i Gladsaxe 4. måneders betinget fængsel for indbrud.
Det er ikke mere end 14. dage siden, at manden i en sen nattetime var brudt ind på fritidshjemmet ved Stengård Skole, ved at smide en brosten gennem en rude. Og efter at han havde gennemrodet samtlige skabe og skuffer, var han sluppet væk med ganske få kontanter som eneste udbytte.
En hundepatrulje fra Gladsaxe politi havde efterfølgende fulgt mandens spor til Bagsværd Station, hvor han var blevet anholdt, og bragt til afhøring på politigården.
Manden som ved anholdelsen tilstod indbruddet, er tidligere dømt for lignende forbrydelser. Og han blev foruden de 4. måneders betinget fængsel dømt til tilsyn af Kriminalforsorgen samt til behandling for narkotikamisbrug.
Den 28-årige modtog dommen.