Onsdag den 15. Marts 2006


Behov for hurtig afklaring om teatersituation

I går mødtes Gladsaxes kulturpolitikere for endnu engang at drøfte situationen omkring
Gladsaxes Teaters lukning.
"Vi har ikke truffet nogen beslutninger, men vi er inde i en lang række overvejelser og undersøgelser af, hvad der kan lade sig gøre i fremtiden", siger udvalgsformand Lars Abel.
To nye initiativgrupper, Gladsaxe Teaterselskab af 27. februar og Gladsaxe Teaterforening initiativgrupper arbejder lige nu på højtryk for at bevare en form for teater i Gladsaxe.
"Det der er allervigtigst er, at vi har en bygning, hvor disse visioner fortsat kan realiseres. Derfor arbejder vi meget på at finde ud af om bygningen, som i dag ejes af amtet og fra 1.1. 2007 overgår til Staten, fortsat er til rådighed. Og det har vi positive signaler om at den vil være. Vi er jo glade for den folkelige opbakning som viser sig ifm. initiativet omkring teaterforeningen og for initiativet fra lokale erhvervsfolk og regionale politikere som gerne vil være med til, at få et teaterselskab til at fungere i bygningen. Og der er en tidsfrist, hvis vi skal etablere f.eks. et egnsteater, så skal vi ansøge kulturministeriet inden 1.4. Så det lægger et vist tidspres på os, hvis vi skal sikre aktiviteter omkring en evt. egnsteaterløsning i bygningen. Der er behov for at der træffes en beslutning, og det indebærer nogle politiske problemstillinger, fordi der jo også er en del økonomi knyttet til denne problemstilling. Og vi har aftalt et ekstraordinært møde i kulturudvalget den 27.3", fortæller kulturudvalgsformand Lars Abel, det konservative folkeparti.

Se den rigtige gøgerede

Der er mange tabuer omkring folk med psykiske lidelser og de behandlingssteder, der findes for dem. Derfor åbner de psykiatriske centre i amtet nu dørene op til åbent hus arrangementer, hvor folk kan komme og ved selvsyn for afkræftet deres eventuelle fordomme. Henrik Lublin er centerchef på Psykiatrisk Center i Glostrup, der er den første af amtets psykiatriske afdelinger, der byder interesserede indenfor: "Mange tror stadigvæk at et psykiatrisk hospital er som i filmen "Gøgereden" med Jack Nicholson, så det er vigtigt, at vi åbner op, så folk kan se, hvordan det faktisk ser ud". Åbent hus arrangementet på psykiatrisk center i Glostrup finder sted på lørdag mellem 12 og 16, og de andre centre i amtet følger løbende trop frem til november. Det præcise program kan læses på amtets hjemmeside.

Indbrud i indvandrerklub

En klub i Bagsværd for eksjugoslavere, primært med serbisk baggrund, er igen kommet i politiets søgelys.
Klubben, der i dag ligger i en kælder på Laurentsvej, fik forleden ubudte gæster, der brød ind i kælderen, tømte et par spillemaskiner for mønter og formentlig også antændte en brand.
I hvert fald udbrød der i forbindelse med indbruddet brand ved et køleskab.
Politiet er nu ved at undersøge, om der er tale om en påsat brand.
Tidligere havde klubben lokaler på Brudelysvej, ligeledes i Bagsværd, og her blev en 33-årig mand dræbt i november 2004 efter ballade ved en større fest i klubben.
Politiet har pt. ingen formodning om, at de to sager skulle hænge sammen.

Støtte-loppemarked til lejrskole

Find brugt guld på et loppemarked på lørdag, hvor overskuddet går til fem klassers lejrskole i Maj. Sådan lyder opfordringen fra Mikkel Madsen fra 9. klasse på Gladsaxe Ungdomsskole, der i øjeblikket gør et stort arbejde for at reklamere for begivenheden: "Vi har hængt plakater op i Høje Gladsaxe, og vi håber på, at der kommer mange mennesker, så vi kan få lidt ekstra penge, som vi kan bruge på vores lejrtur til Prag". Loppemarkedet foregår på Ungdomsskolen på Gladsaxevej 315, og det er altså her på lørdag, man kan gøre et godt køb.

Stor forårskoncert med Gladsaxe Pigegarde og Tivoli Garden

Gladsaxe Pigegardes forårskoncert bliver i år noget helt særligt, idet drengene fra Tivoli Garden kommer og spiller med. Svend Kragelund er musikchef for både Gladsaxe Pigegarde og Tivoli Garden, og det var ham der fik ideen, at sætte de to orkestrer sammen: " Når man sætter de to orkestrer sammen, så er det to helt vidt forskellige verdner der mødes. Jeg mener virkelig man kan høre forskel på den maskuline og den feminine tilgang til musikken. Drengene kan en masse noder, og spiller højt, flot og hurtigt. Pigernes klangsats er derimod bedre og flottere syndes jeg. Så når man blander de to ting, så tror jeg at der kommer noget rigtig godt ud af det".
Senere i udsendelsen kan man høre hvilket repertoire det 85 "mands" store orkester vil opfører ved forårskoncerten, der finder sted på lørdag kl. 15.00 i Høje Gladsaxe festsal.