Torsdag den 16. Marts 2006


Ubegrundet bekymring for udviklingshæmmede

Da kommunen skulle beslutte om man ville overtage dag- og botilbudene fra amtet tidligere på året, sendte man en ejendomsmægler ud for at vurdere bygningernes værdi på boligmarkedet. Et træk der skabte bekymrede miner blandt personale og pårørende, der frygter, at kommunen har en skjult dagsorden, der sigter på at få lukket institutionerne for efterfølgende at tjene penge på boligsalg. Men en lukning er ikke planen siger formanden for psykiatri- og handicapudvalget SF’eren Susanne Palsig, men man kan ikke udelukke muligheden og derfor må man tage det med i betragtning: "Man udsætter skatteborgerne for en risiko ved at overtage disse institutioner, og vi skylder dem at tænke tanken om, hvilke muligheder vi har at gøre med, hvis en institution lukker. Det mener jeg ikke, der er noget odiøst i".

Teaterglade borgere forener sig

På søndag spiller Gladsaxe Teater sin uigenkaldeligt sidste forestilling.
Men det er ikke nødvendigvis sidste akt for teaterlivet i kommunen.
Står det til en gruppe teaterglade borgere, så skal der pustes nyt liv i teatret på Buddinge
Hovedgade. Bent Mouritzen, Gladsaxe Teaterforening:
"Idéerne er mangfoldige. Og en af dem der lyser allermest og står klarest er den med at i stedet for én eller to forestillinger om året på Gladsaxe Teater, så kan der spilles en hel række forestillinger. Man kunne forestille sig turnéteater bliver inviteret indenfor, børneteater i Væksthuset, ungdomsteater og samarbejde med uddannelsesinstitutionerne i nordsjælland og København", lyder det fra Bent Mouritzen fra Gladsaxe Teaterforening, den ene af to initiativgrupper, som i øjeblikket forsøger at bevare teaterlivet i Gladsaxe.
Som tidligere omtalt i Nyhedsmagasinet har politikerne ikke truffet nogen beslutninger endnu, men kommunen har i øjeblikket en række undersøgelser i gang. Og et af de spørgsmål som skal afklares hurtigt ja det drejer sig om, hvorvidt teaterbygningen og teatrets faciliteter fortsat er til rådighed.

Fængselsdom til to mænd for bedrageri

To mænd på henholdsvis 25 og 47 år er ved Retten i Gladsaxe blevet idømt 3 måneders ubetinget fængsel for bedrageri.
Begge mænd der nægtede sig skyldig, var anklaget for bedrageri af et ikke ubetydelig beløb. De var i sin tid kommet i forbindelse med hinanden, da den 25-årige havde henvendt sig til den 47-årige på baggrund af en annonce om pengeudlån. Da den 25-årige ikke kunne stille sikkerhed for det beløb han ønskede at låne, tilbød den 47-årige, der udover at driver et investeringsselskab, også låner penge ud, at han kunne indtræde som projektleder på istandsættelsen af en villa han ejede på Højmarksvej i Søborg. Den 25-årige havde bestilt materialer og arbejdskraft for 240.000,- hos tre forskellige håndværksmestre samt hos HTH- køkkener. Men det skete i et opdigtet navn, hvilket betød, at håndværksmestrene og HTH ikke kunne finde frem til ham, da de efterfølgende var færdige med deres arbejde på Højmarksvej, og de stod derfor hver især med et større økonomisk tab.
Den 25-årige forklarede til retten, at han ved bestillingen af de forskellige arbejdsydelser, havde gjort opmærksom på, at han ikke var ejer af ejendommen og at regningerne derfor skulle sendes til og betales af den 47-årig. Han forklarede derimod, at han adskillige gang havde udbetalt penge til den 25-årige, der derfor selv skulle afholde udgifterne. Og at aftalen mellem dem var, at han skulle betale for materialerne, mens den 25-årige selv skulle udfører arbejdet eller betale for arbejdskraften.
Begge mænd ankede dommen på de 3 måneders fængsel til Landsretten.

Demonstration på årsdagen for Irak-krigen

På lørdag er det tre-års-dagen for angrebet på Irak, og i Danmark vil der være demonstrationer i en række af de større byer. Bag demonstrationen i København står en bred kreds af organisationer og blandt støtterne fra Gladsaxe er Enhedslistens byrådsmedlemmer.
Søren Søndergård fortæller: "Det er jo plus-minus en træskolængde, halvdelen af befolkningen som ifølge opinionsmålingerne er "fly-forbandet" over denne her krig, og det skal man selvfølgelig give udtryk for. Og når det er så vigtigt at give udtryk for det, så er det jo fordi, det kan få nogle konkrete konsekvenser her i Danmark. Krigen er frygtelig for de Irakere det går udover, i 10.000’erne er blevet dræbt. Men den kan altså også gå udover Danmark i from af terroraktioner og i form af dræbte danske soldater. Danmark har jo været utrolig heldig, at der foreløbig "kun" er blevet dræbt to danske soldater. Men det tal kan jo sagtens stige, og samtidig kan der altså komme terroraktioner i Danmark. Derfor synes jeg det er utrolig vigtigt, at befolkningen siger, det her er altså ikke noget vi ønsker, vi ønsker ikke at være deltagere i en ulovlig angrebskrig, vi ønsker ikke at være en del af en besættelse og vi ønsker at tropperne skal trækkes hjem. Demonstrationen starter inde foran den Amerikanske Ambassade på lørdag kl. 12.00 og går så til Christiansborg. Men vi opfordrer til, at dem der har lyst og for hvem det passer, vil der være et demonstrations-tog. Det er H-toget kl. 11.37 fra Skovbrynet St. vi har udnævnt til det, og så kan folk stige på undervejs. Det er det normale H-tog og vi håber selvfølgelig at det ikke i dagens anledning er forsinket".

AB-premiere aflyst

Boldhungrige AB-fans kommer til at kigge langt efter de lokale helte på søndag på Gladsaxe stadion.
Her skulle sæsonpremieren stå mod Herfølge, men ti cm sne over banen og ti cm frost ned i jorden betyder aflysning af kampen.
Næste hjemmebanekamp er planlagt til den 2. april mod Ølstykke, hvis altså vejrguderne vil det. Foreløbig er der dømt nattefrost den næste lille uges tid.
Divisionskollegaerne fra HIK har ligeledes måttet aflyse deres kamp her i weekenden. I stedet mødes AB og HIK så lørdag i en træningskamp på kunstgræsset ved Farum Park.