Mandag den 20. Marts 2006


Farvel til Gladsaxe Teater

I går spillede Gladsaxe Teater sin allersidste forestilling.
En lang række skuespillere, instruktører, forfattere, tidligere teaterdirektører og
samarbejdspartnere mødte op for at sige farvel og tak til teatret.
Derimod havde kun et meget lille antal politikere taget imod invitationen til at overvære
teatrets afskedsforestilling.
Blandt de få var Katrine Skov, medlem af byrådet for socialdemokraterne og Hanne Calberg, venstre.

Ungdomsklub lukker for adgangen til populær hjemmeside

En undersøgelse viser at fire ud af ti børn har været udsat for voldsomme chikanerier som dødstrusler, bank og seksuel chikane, når de færders på internettet. Den udbredte mobning på nettet har fået en del skoler og ungdomsklubber til at forbyde brugen af det mest udbredte mødested på nettet ved navn Arto.dk. Her i Gladsaxe har eksempelvis ungdomsklubben Club 222 besluttet at lukke den populære hjemmeside. Pædagog Hans Djurhuus: "Vi har været ude for nogle episoder hvor vores børn og unge er blevet truet og mobbet på nettet. Vi kan ikke udelukke risikoen for at de bare tager andre steder hen og bruger arto.dk, når vi nu lukker for adgangen til stedet på vores computere. Men der er også kun tale om en midlertidig løsning indtil vi får drøftet denne sag igennem med SSP-konsulenter, børnene og de unge og deres forældre".

Bygning sat i brand igen

Endnu engang har brandvæsenet været ude til hvad politiet formoder er en påsat brand. I går aftes lidt i elleve fik politiet en tyverialarm på Stengårds Alle 118. Branden brød ud på 1. sal og bliver beskrevet af politiet som rimelig voldsom men brandvæsenet fik hurtigt flammerne under kontrol, og ingen kom noget til. Adressen er tømt for beboere fordi bygningen er ved at blive gjort klar til at indeholde en ny Rema 1000. Og om det er Rema 1000 der irriterer gerningsmændene er ikke til at sige. Men sikkert er det at vedkommende gerne ser stedet brændt ned. Den 5. februar var stedet nemlig udsat for et lignende forsøg.

Gladsaxe Games vender tilbage

Idrættens Fællesrepræsentation, FIG, har besluttet at invitere unge idrætsfolk fra kommunens venskabsbyer til Gladsaxe i Pinsen 2007.
Det internationale idrætsstævne løb af stablen første gang i 2004, men næste gang bliver Gladsaxe Games endnu større.
"Ift. sidste gang har vi taget håndbold, judo og tennis med", fortæller Arne Vogt fra FIG. "Sidste år var der ca. 450 deltagere. Og vi regner med, at der bliver omkring 600-700 deltagere denne her gang".

Forår på ungdomsskolen

I denne uge udløber fristen for at tilmelde sig ungdomsskolens fritidsundervisning i
Foråret.
"Generelt må vi jo sige, at det hold som har været rigtigt populære igennem mange år,
smykkefremstilling, stadig er populært. Der er udsolgt på alle hylder. Vi har en del andre hold, hvor vi også nærmer os toppen af, hvad vi kan rumme. Men vi har også stadigvæk en del hold, og det er mest drengeholdene – jeg ved ikke hvorfor, men det kunne være sjovt at finde svaret på. Jeg tror de der drenge inde i deres hoved tænker "vi dukker bare op første gang til undervisningen og så bliver vi tilmeldt der". Men problemet er bare, at hvis der ikke er nok tilmeldinger, når fristen udløber, så bliver holdet ikke til noget. Så derfor er vi måske nødt til at opfordre de her drenge til at komme ud af røret og få tilmeldt sig", siger
souschef på Gladsaxe Ungdomsskole, Bodil Jacobsen.