Onsdag den 22. Marts 2006


Erstatning til boligselskab for motorvej

Seks afdelinger af Arbejdernes Boligselskab i Gladsaxe har fået 3,5 mio. kroner i erstatning i forbindelse med udbygningen af motorring 3.
De 2,4 mio. gives som erstatning for det areal, som afdelingerne har måttet afgive. De resterende 1,1 mio. er erstatninger for støj- og andre gener samt for tab af faciliteter.
Det sidste beløb kan umiddelbart bruges i de berørte afdelinger, skriver boligselskabets blad, mens erstatningen for arealafståelserne skal indbetales som ekstraordinære afdrag på prioritetslånene.
Selskabet er dog i forhandling med staten om en mulighed for også at bruge arealerstatningen i de enkelte afdelinger.
Førend det kan blive til noget, er det dog nødvendigt, at også realkreditinstituttet, kommunen og Økonomistyrelsen godkender det.
De to hårdest ramte afdelinger er Stengårdsparken og Mølleparken 2.

Unge bliver truet med tæsk på internettet

Truslerne sidder løst blandt de unge, når de er på internettet. Dødstrusler, trusler om tæsk og seksuel chikane er daglig kost for halvdelen af de unge, der dagligt chatter på de populære internetsteder som arto.dk. I ungdomsklubben Klub Søborg er Simone på 12 år en af dem der har fået net-mobningen helt ind på livet: "Jeg er blevet truet af en bande, der ville komme og banke mig. Det var min gamle bedste veninde, der blev sur på mig over noget, jeg slet ikke havde sagt, og så skrev hun så til alle sine veninder. De skrev til mig, at jeg skulle møde dem klokken 12 på Nørrebro Station, og så ville de banke mig. De ville også tage knive med, skrev de. Jeg blev rigtig bange og turde næsten ikke gå uden for en dør. Så fortalte jeg det til mine forældre, og de ringede til hendes forældre, og så stoppede det". Senere i dag i programmet Dagsordenen kan du høre om net-mobningens mangeartede sider og få gode råd til hvordan du kan være med til at bekæmpe det nye fænomen. Det er fra kl 16-17.

Talentpris til fodboldspiller, vægtløfter eller skøjteløber

En fodboldspiller, en vægtløfter og en skøjteløber.
Så har idrættens fællesrepræsentation, FIG, valgt de tre unge idrætsudøvere, som kandiderer til årets talentpris.
Og der har været mange unge talenter at vælge imellem i år, fortæller Arne Vogt fra FIG:
"Talentmassen blomstrer blandt Gladsaxes klubber. Og i år var der 7 indstillinger fra kommunens klubber. Og det er jo dejligt at der er noget at vælge imellem, selvom det også gør det svært for bestyrelsen at vælge! For alle 7 har jo gode muligheder for at løbe med den endelige sejr".
De tre finale-kandidater er 17-årige Andreas Granskov Hansen, fodboldspiller i AB og
på U17 landsholdet. Markus P. Hansen, 18 år, fra Bagsværd Vægtløftningsklub, en af de mest talentfulde vægtløftere i Danmark med 23 ungdoms- og juniorrekorder.
Den yngste kandidat er 14-årige Michelle Tromborg Nielsen fra Gladsaxe
Skøjteløberforening, som har vundet samtlige ungdomsrækker og opnået podieplads ved sin første udenlandske konkurrence.
FIG´s talentpris bliver uddelt den 24. april.

Landsindsamling næste søndag

Hvert år får 33.000 danskere stillet diagnosen kræft. Selvom tallet er stigende, er der stadig flere og flere der overvinder sygdommen. I følge Kræftens Bekæmpelse skyldes den forbedrede indsats især forskning. Og organisationen håber derfor på, at rigtig mange vil give et bidrag, når de holder landsindsamling søndag den 2. april. Käte Poss Andersen fra den lokale forening i Gladsaxe fortæller: "På nuværende tidspunkt er der lidt panik for vi mangler indsamlere. Men vi håber på at nogle i sidste øjeblik, når vi får vores spot på både TV og i lokalaviserne melder sig. Folk plejer at være utrolig gode til at støtte os, så det håber vi også på i år. Vi mangler især indsamlere i Mørkhøj, Buddinge, Søborg og Høje Gladsaxe. I Bagsværd og Stengården der er vi lidt fortrøstningsfulde, men de andre steder ser det meget sløjt ud. Vores tema på landsindsamlingen i år er Hjælp Flere Til At Overvinde Kræft, og det går jo meget på forskning. Der bliver forsket for livet, som man siger. Forskning er det felt hvor Kræftens Bekæmpelse bruger flest penge, og alene i 2005 blev det til 210 millioner kroner".
Senere i udsendelsen fortæller Käte Poss Andersen om det lokale arbejde i Kræftens Bekæmpelse.