Torsdag den 23. Marts 2006


Værested med indhold

Et værested for unge drenge med indvandrebaggrund har på mindre end et år udviklet sig fra at være et opholdssted til at være et tilbud med indhold.
Det er efterhånden tre år siden en gruppe unge fra Høje Gladsaxe mødte op i byrådssalen
fordi de manglede et sted at "hænge ud". I mangel af bedre opholdt de sig i centret, men
især ældre mennesker følte sig bange og utrygge, når de unge drenge var i nærheden.
De unge fik deres værested, et sted som i dag, efter en svær start, er i en positiv udvikling
fortæller leder Berko Lucke:
"Mange har fået fokus på noget andet, uddannelse og arbejde, og på nogle andre værdier end før. Indfaldsvinklen til livet er blevet anderledes for dem, sammenholdet blandt de unge og deres rolle i samfundet synes jeg vi har fået rykket ved. Værestedet var jo først "bare" et sted man kunne være. Nu er det fyldt med tilbud, et nyt indhold kan man sige. Vi har f.eks. lektiehjælp til de unge og uddannelsesrådgivning", fortæller lederen af Værestedet i Høje Gladsaxe.

Kæmpebøde til malermester

En bøde på 600.000 kroner, 60 dages betinget fængsel og 100 timers samfundstjeneste.
Det blev den domsmæssige konsekvens for en nu 44-årig malermester fra Bagsværd, der i årene op til årtusindeskiftet snød i både skat og moms.
Snyderiet begyndte i 1996 og tog fart de følgende år med oprettelse og nedlæggelse af selskaber, hvor det at udføre korrekte selskaber ikke just var i højsædet.
En henvendelse fra told og skat til bedrageriafdelingen ved Gladsaxe politi førte til en længerevarende efterforskning, der altså sluttede ved retten med blandt andet den store bøde til følge.
Den kunne have været blevet endnu større, hvis retten havde fulgt anklagerens ønske om en bøde på 775.000 kroner til maleren, der driver virksomheden fra sin private lejlighed.

Billige boliger i Gladsaxe

Vi skal blive ved med at have billige boliger i Gladsaxe. Det er et erklæret mål blandt socialdemokraterne i kommunen. Næstformand i socialdemokraternes kredsbestyrelse Peter Nelleman: "Grundpriserne er så høje, at det er meget svært, og derfor er det vigtigt at vi bevarer vores relativt mange almennyttige boliger. Venstre mener at man bør sælge nogle af dem. Det er vi ikke enige i. Vi har en forpligtigelse til at de der ikke har en stor indkomst også har et sted at bo".

Mødre skal bruge mere magt

Moderne mødre er bange for at tage magten i forhold til deres børn. Det er erfaringen hos psykoterapeut og forfatter Winnie Haarløv, der i aften holder et foredrag med titlen Mødre og Magt på Gladsaxe Hovedbibliotek: "Der kommer mange mødre i min konsultation, der spørger mig om det er i orden at sætte sig igennem over for deres barn. Men barnet skal altså vide at det er mor der bestemmer. For det er hende der ved hvad der er godt for barnet. Og så skal hun altså sætte sin magt igennem".