Fredag den 24. Marts 2006


Mere bedrag over nettet

I går torsdag modtog bedrageriafdelingen hos Gladsaxe Kriminalpoliti en anmeldelse om bedrageri og dokumentfalsk fra en specialforretning  i politikredsen. Efter korrespondance over internettet fremsendte forretningen i februar måned forskellige varer til en kvinde, der bor i Nigeria, og som kalder sig for Olivia. Varerne havde en samlet værdi af 900 dollars.
Som betaling for varerne fremsendte Olivia to amerikanske checks på i alt 1.400 dollars. Forretningen undrede sig over, at de to checks lød på 1.400 dollars og ikke på 900 dollars.  Men inden man fik tænkt sagen ordentligt igennem, meddelte Olivia, at det var hendes sekretær i Nigeria, der havde skrevet et forkert beløb på de to checks. Dette førte til, at forretningen refunderede Olivia det overskydende beløb på 500 dollars.
Nu har det vist sig, at begge checks er falske. Og det har også vist sig, at det hele er et fupnummer fra Olivia’s side.     
Kriminalpolitiet skal opfordre til, at man er yderst forsigtig, når man i lignende situationer modtager checks fra udlandet, medmindre man er helt sikker på, hvem man har kontakt med, siger bedragerichef Henning Nielsen.

DM i Taekwondo til Gladsaxe

For første gang nogensinde kommer Danmarksmesterskaberne i Taekwondo til at foregå her i Gladsaxe. Det er Gladsaxe Taekwondo-klub, der kan prale af at have hentet det store stævne til byen, som vil have ikke færre end 170 af Danmarks bedste kæmpere på programmet. Næstformand for Gladsaxe Taekwondoklub, Tommy Mortensen, forklarer hvorfor Danmarksmesterskaberne i år er kommet til Gladsaxe: "Jeg tror, vi er blevet udvalgt til at arrangerer stævnet, fordi vi aldrig før har søgt om det, og fordi vi er meget aktive på kampområdet, og gør os bemærkede, når vi er ude og kæmpe. Jeg håber, at folk vil komme og heppe på de lokale helte". Hvis man skulle have lyst til at heppe de lokale helte frem til guldet så er det i morgen i Gladsaxe Sportshal det foregår, fra 9 til 17.

Tyveri af lottokupon

Det var en glad lotto-vinder, der mandag i Super Best i Bagsværd fik at vide, at der var en gevinst på kuponen på over 2.000 kroner, og at han derfor skulle i banken for at indløse gevinsten.
Det glædelige budskab var der også en anden kunde i supermarkedet, der hørte.
Han snuppede derfor lottokuponen, der lå på disken og spurtede ud af døren, uden at den forbløffede ekspedient eller kuponejer kunne nå at gøre noget.
Tyveriet blev meldt til Gladsaxe politi i går, og nu skal de så til at studere videoovervågningsbånd, dels fra supermarkedet og dels fra den bank, hvor kuponen eventuelt vil blive forsøgt indløst.

Rift om unge folkedansere

Der er rift om folkedansere for tiden. Især unge dansere.
De gamle bondedanse må derfor vige lidt til fordel for den mere moderne dans, når Gladsaxe Spillemandslaug på lørdag inviterer til forårsbal:
"I mange 100 år har man danset folkedans i Danmark, og mange forbinder det med halm i træskoene og store tunge dragter. Men sådan behøver det ikke nødvendigvis at være. I Gladsaxe Spillemandslaug har vi de senere år udviklet et mere moderne program, hvor vi foruden de gamle danse også har en masse kædedanse, vi har taget musik fra Balkan op og den amerikanske square dance som jo er meget lystig og hvor der er fart over feltet", fortæller Anita Bondy.
Forårsballet er sæsonens helt store arrangement i Gladsaxe Spillemandslaug, og det foregår på Søndergård skole lørdag aften.

Ny formand, nyt udvalg, nye tilskud

Folkeoplysningsudvalget i Gladsaxe har konstitueret sig ved et møde i denne uge.
Som ventet og ifølge den aftale, de fleste partier indgik omkring kommunalvalget, så indtræder Venstremanden Kim Wessel-Tolvig som ny formand.
Som næstformænd på skift blev FIGs Ole Lindskov valgt sammen med Jens Thomsen fra aftenskolen GOF.
Udvalget gav på samme møde støtte til tre kommende projekter. Folkedansernes Aldershvilestævne får en underskudsdækning på 65.000 kroner, Gladsaxe Kammerkor får godt 8.000 til en koncert i Bagsværd kirke, og så får Torveparkens sportsklub 7.000 til etablering af noget helt nyt, nemlig flagfodbold, som er en knap så fysisk hård udgave af amerikansk fodbold.