Tirsdag den 28. Marts 2006


Novozymes: Forbrugerne er slatne

De danske forbrugere stiller ikke høje nok krav til de produkter som de fylder indkøbskurven med. Den udmelding kommer normalt fra alle andre end industrien selv, men nu melder virksomheden Novozymes sig i det samme kor, og kalder den danske forbruger "slatten". Direktør i Novozymes med ansvar for bæredygtig udvikling og kommunikation Anna Lise Mortensen: "Det som forbrugerne ofte går op i er prisen. Det ville være skønt, hvis der også var nogle forventninger om, at det var nogle bæredygtige produkter, vi producerer. Det ville give os mulighed for at konkurrere bedre på markedet".

Ildspåsættelse i opgang

Årvågne beboere på Provst Benzonsvej i Søborg fik fredag forhindret, at en ildspåsættelse i en af opgangene udviklede sig katastrofalt.
En, ifølge politiet, vind og skæv 31-årig mand, der havde været på besøg hos bekendte, fandt nogle aviser i en opgang, tog nogle af dem med ned i kælderen og satte fut til dem.
Beboere fik slukket ilden, inden den udviklede sig, og den 31-årige stak af.
Han blev kort efter anholdt på en tankstation på Dynamovej, hvor han havde søgt tilflugt.
Den 31-årige havde lørdag ingen erindring om ildspåsættelsen. Efter endt afhøring blev han løsladt og vil siden blive sigtet for hærværk og brandstiftelse.

Bøde for at chikanere lejer

En 42-årig mand er i går ved Retten i Gladsaxe blevet idømt 8 dagbøder a 500,- for chikane og hærværk.
Manden, der sammen med sin kone ejer en udlejningsejendom i Søborg, var tiltalt for ikke mindre end 8 tilfælde, hvor han ifølge anklagemyndigheden skulle have kommet skruer, ståltråd, papirklips og lim ind i en lejers dørlås, hvilket har betydet, at lejeren utallige gange har måttet tilkalde en låsesmed for at kunne komme ind i sin lejlighed. Derudover var han tiltalt for at have fjernet døren ind til lejerens toilet, der ikke er integreret i lejligheden, men ligger i en uaflåst opgang. Den 42-årige udlejer erkendte, at han havde fjernet toiletdøren, og først sat den op igen efter påbud fra huslejenævnet. Lige som han også erkendte, at han i tre tilfælde havde kommet skruer i lejerens dørlås, og to gange i låsen til hendes postkasse. I Retten beskyldte både udlejer og lejer hinanden for gensidig chikane, opstået efter at lejeren havde fået medhold fra huslejenævnet i, at hun betalte for meget i husleje. De havde på et efterfølgende tidspunkt indgået et forlig uden om boligretten vedr. huslejens størrelse, men aftalen var af uforklarlige årsager aldrig blevet underskrevet. Ifølge udlejeren var den manglende underskrift årsagen til, at han var blevet vred og derfor begyndt sin chikane.
Udover bøden på 4000,- blev den 42-årige også dømt til at betale sagens omkostninger samt en erstatning på 2500,- til lejeren.

Ny radikal formand

Det radikale venstre i Gladsaxe har fået ny formand.
Svend Karlo Jensen, 57-årig overlærer fra Bagsværd:
"Jeg håber jeg igennem en effektiv bestyrelse kan få gang også i medlemmerne. Vi vil meget gerne have flere aktive medlemmer", siger Svend Karlo Jensen, der afløser Bjarne Tolboe Christiansen som formand for de radikale i Gladsaxe.
Den nye formand blev valgt på partiets nyligt afholdte generalforsamling, hvor også tidligere byrådsmedlem Lis Smidsholm blev udnævnt som æresmedlem af Gladsaxe Radikale Venstre.

Taekwondo-guld til Gladsaxe

Det blev til en guldmedalje, en sølv og en æresnål til lokale Gladsaxe-folk, da der i weekenden blev kæmpet om DM i taekwondo.
Guldet gik forholdsvist let til Cüneyt Hamid, der let kørte finalesejren hjem over en kæmper fra Kolding. Hamid er i øvrigt fast mand på landsholdet.
I vægtklassen under 54 kg i herre senior var det lige ved og næsten for Tibo Jensen, også fra Gladsaxe Teakwondo.
Ifølge kyndige folk på sidelinien gav han den rutinerede Van Le kamp til stregen, men tabte med blot to point i det, der blev betragtet som stævnets mest seværdige kamp.
Æresnålen fik næstformand i klubben Tommy Mortensen for mange års tro tjeneste i Dansk Taekwondo Forbund.