Fredag den 31. Marts 2006


Mindre kriminalitet og uro i Høje Gladsaxe

I Høje Gladsaxe foretrækker flere og flere unge at tilbringe tiden i det lokale værested frem for at "hænge ud" i centret og lave uro og småkriminalitet.
Som vi tidligere har fortalt i Nyhedsmagasinet så har værestedet efterhånden fået godt fat i de unge drenge. Og også i nærpolitiet kan man mærke en positiv udvikling i Høje Gladsaxe:
"Ja, i allerhøjeste grad. Der er faktisk meget mere ro i Høje Gladsaxe og der er ikke så meget kriminalitet i området. Årsagen er helt klart bl.a. samarbejdet mellem værestedet og os og også beboerrådgivningen skal have en stor del af æren for det. Der har været stor fokus på de unge, vores målgruppe. At være præventive og synlige i området. Samtidig har værestedet nogle medarbejdere som er gode til at køre de unge ind "på rette spor" og få dem til at holde sig fra kriminalitet", lyder det fra Henrik Michelsen fra nærpolitiet i Gladsaxe.

Tidligere kræftpatienter mangler tilbud

Tidligere kræftpatienter efterlyser rehabiliterings-tilbud fra det offentlige. Det kan nemlig være svært at holde dampen oppe, når man er kommet igennem den ofte meget hårde behandling med enten stråler eller kemoterapi. Det siger tidligere kræftpatient fra Gladsaxe Karen Margrethe Lindegård: "Det halter langt, langt bagud med rehabiliteringen for kræftpatienter i Danmark. Der findes ikke nogen grupper, hvor kræftpatienter kan mødes og få livsglæden tilbage igennem eksempelvis motion og samtaler med andre kræftpatienter og – ikke mindst – en kompetent fagperson". På søndag er det tid til den årlige landsindsamling for Kræftens Bekæmpelse. Indsamlingen tyder dog på at blive mere mager end før. I hvert fald melder lokalafdelingen her i Gladsaxe om desperat mangel på indsamlere.

Depression kan helbredes

Depression kan helbredes. Det er et af de vigtigste budskaber i Landsindsatsen mod Depression som i løbet af dette år vil sætte fokus på den voksende sygdom, som alene i Københavns Amt har tag i 30.000 mennesker. Gladsaxeborgere med depression kommer i behandling på psykiatrisk center i Ballerup og herfra fortæller overlæge Jørgen Due Madsen: "Jeg har mange gange set at selv langvarige depressioner kan vende. Nogle gange tager det lang tid og kræver mange behandlinger, men man må ikke give op. Depression kan helbredes". Centret holder åbent-hus-dag i morgen, hvor der bliver budt på jazz-koncert, gratis mad og rundvisning.

Forårsopvisning i Gladsaxe Idræts Forening

Gladsaxe Idræts Forening har 90-års jubilæum til sommer, og gymnastikafdelingen har efterhånden over 1000 medlemmer der daglig træner rundt om i kommunen.
Traditionen tro afslutter foreningen sæsonen med en stor forårsopvisning.
Formand for Gladsaxe Idræts Forening Hanne-Jette Hinsch fortæller:"Det er jo en gammel forening og det har vi faktisk altid gjort. Gladsaxe Idræts Forening er jo 90 år og gymnastikafdelingen er 65 år, og man har faktisk hvert år afsluttet med en opvisning. Det er en markering af, at sæsonen er ved at være slut for en del af vores hold, og vi vil godt vise hvad vi har arbejdet med på de forskellige hold. Opvisningen har et varieret program, hvor vi har gymnaster fra de helt små sammen med deres mor og far, og så op til vores motionsgymnaster hvor de ældste er omkring 75 år. Så det er meget bredt, og det er rytme og en masse spring. Ved samme lejlighed der hædrer vi nogle af vores medlemmer, bl.a. dem der har været medlem hos os i rigtig mange år. Vi har en der har været medlem i 50 år i år, og som stadig er med på et hold og som skal deltage i opvisningen".
Forårsopvisningen afholdes lørdag i Gladsaxe Sportscenter.