Onsdag den 1. November


Boligselskab overvejer sagsanlæg mod kommunen

Arbejdernes Boligselskab i Gladsaxe overvejer at lægge sag an mod Gladsaxe kommune. Boligselskabet er ikke enig med kommunen i tolkningen af reglerne for permanent nedtagning af skillevægge. I Borgmester, Karin Søjberg Holst, svar til boligselskabet på det årlige møde med boligselskaberne fremgik det, at permanente ændringer af antal af rum i almene boliger stadig skal godkendes af kommunen. Det vil sige, at de regler for permanent nedtagning af skillevægge som Økonomiudvalget vedtog i 2002 stadig gælder. Der er dog mulighed for at søge om mere vidtgående ændringer. Borgmesteren begrundede med, at det er kommunens pligt at sørge for et varieret udbud af boliger. Arbejdernes Boligselskab er ikke enige i kommunens tolkning af loven. De mener, at de nye råderetsregler giver lejerne ret til permanente ændringer, og overvejer at anlægge sag mod kommunen.

Frifundet for anden kønslig omgang

En 43-årig mand fra Gladsaxe blev mandag frikendt i en sag om anden kønslig omgang end samleje med en dreng på 14 år, også fra Gladsaxe.
Det skete i byretten i Gladsaxe, der ikke fandt anklagen tilstrækkeligt bevist.
Den 14-årige havde mødt manden på gaden i Bagsværd i efteråret 2005 og var blevet inviteret med op i mandens lejlighed for at se nogle videofilm, manden netop havde lånt. I lejligheden var det dog en anden slags billeder, den 14-årige skulle se, nemlig pornografiske. Under fremvisningen forsøgte den 43-årige mand sig angiveligt frem overfor den 14-årige med forsøg på anden kønslig omgang end samleje.
Sagen blev først politianmeldt i december 2005, da drengen tilsyneladende gik længe og rugede over det skete.
Men retten fandt det altså ikke bevist, og den 43-årige, der i øvrigt hele tiden hårdnakket har nægtet det skete, blev frifundet.

Ny bog om Gladsaxe og de glade 60´ere

I dag udkommer en ny krønike om de glade 60´ere, dengang opsvinget bragede gennem
landet. "Drømmen om Gladsaxe – en krønike om forstaden der forandrede Danmark".
Bogen er forfattet af journalisten Asger Liebst, og den tager såmænd udgangspunkt i
forstaden Gladsaxe.
Lokalhistoriker Arne Hermann:
"Det var jo dér, Gladsaxe kom på landkortet. Vi var en kommune, der lignede 100-vis af andre kommuner i landet. Men så kom en folketingspolitiker der hed Erhard Jacobsen, som også blev lokalpolitiker. Og han skulle have sagt da han trådte til, at nu skal der stå om Gladsaxe i avisen hver dag, han var altid god for en historie. Og så var det jo på det tidspunkt der skete noget. Efterkrigsårene havde været meget magre, men så kom de glade 60´ere, og Gladsaxe blev berømt for alt muligt lige fra svømmehal. Rideskole, skolevæsen, byggeri, veje og
industri osv. Der skete altid noget i Gladsaxe, og Erhard Jacobsen var jo nok Danmarks kendteste borgmester", fortæller Arne Hermann.

Indbrudstyve torpederede pizzeria

Efter en dramatisk biljagt, der startede på Aldershvilevej i Bagsværd og sluttede halvvejs inde i et pizzeria på Buddingevej, lykkedes det en betjent fra Gladsaxe politi at få fat på en af de to indbrudstyve, der befandt sig i flugtbilen. Men da betjenten var alene, nåede den anden at stikke af.
Tyvene havde været på indbrudsturne i primært villaer i Bagsværd-området siden de tidlige morgentimer, og i bilen, en Ford Mondeo, blev da også fundet en lang række koster fra formentlig 6-7 indbrud i løbet af mandagen.
Men omkring halv ti gik det galt, efter en mistænksom borger havde meldt til politiet, at to unge mænd luskede rundt i hans have. De blev set sætte sig ind i Forden, og en lokalbetjent optog forfølgelse, der altså fik en brat ende for tyvene, da de mistede herredømmet over bilen og tørnede ind i pizzeriaet.
Under afhøringen på Gladsaxe politigård har den indfangne tyv, der er 24 år og fra Nørrebro, indrømmet i hvert fald nogle af indbruddene og desuden angivet identiteten på sin medgerningsmand. Begge er godt kendte af politiet i forvejen for flere indbrud tidligere både i denne politikreds og i nabokredsene.
I denne omgang gik det ud over villaer på Aldershvilevej, Hanehøj, Regattavej og Sæbjørnsvej. Tyvene er især gået efter fladskærme, B&O fjernsyn, anden elektronik og smykker.

…og flere indbrud

Mandag var i det hele taget ’store-indbruds-dag’ i Gladsaxe. For foruden føromtalte i Bagsværd, så har flere andre tyve været på spil andre steder i kommunen.

I Søborg blev der således begået to indbrud i løbet af mandagen på Kålmarken samt et enkelt på Tværmarksvej og et på Udmarken.
Igen er tyvene gået efter guld- og andre smykker, ure, bærbare computere og fladskærme.
Her står politiet indtil videre uden de helt store spor.
Endelig skal vi lige have med, at tyve natten til tirsdag forsøgte sig med at komme ind i Jyske Bank i Bagsværd ved at liste en rude af. Men her skræmte en alarm, der gik i gang, tyvene væk.

Ny SF-kandidat til tinget

SFs folketingskandidat i Gladsaxe ved næste valg hedder ikke længere Mette Boye men Leif Pedersen.
Ved en urafstemning i september var hun ellers de lokale SFeres foretrukne, men et nyt krævende arbejde har fået Mette Boye til at trække sit kandidatur.
Toeren ved urafstemningen overtager dermed posten.
Leif Pedersen er byrådsmedlem i Albertslund, aktiv i boligbevægelsen, medlem af SFs centrale boligudvalg og desuden faglig aktiv i HK.