Fredag den 10. November


Tidsubestemt anbringelse for drab

Dommen kom til at lyde på anbringelse på et hospital for sindslidende på ubestemt tid til den 34-årige franskmand, der i oktober sidste år dræbte sin 29-årige norske ekskæreste på Kagsåkollegiet.
I byretten i Gladsaxe i går tilstod han drabet, som blev udført i stor affekt med en brødkniv, han havde lånt i en kolonihave kort forinden.
Dommen kom også til at lyde på udvisning af landet, ligesom han mistede sin ret til arv.

Skole vokser ind i kirke

Den lille skole på Gammelmosevej Gladsaxe vil gerne være større og vil derfor gerne inddrage den tidligere metodistkirke lidt længere henne ad vejen til formålet.
Men det har små 20 naboer til kirken og områdets grundejerforening protesteret over. De er bange for at få meget mere støj fra en skolevirksomhed end der kom fra de mere stille tidligere kirkegængere.
Som det er nu, er der rigelig med støj både indenfor og udenfor skoletid, anfører naboerne, der også frygter stigende trafikproblemer.
Skolen vil nemlig gerne udvide skolens virke, der i dag stopper med 7. klasse, til også at indeholde 8., 9. og måske også 10. klassetrin.
Men den kommunale forvaltning lægger nu op til politikerne i trafik- og teknikudvalget, der skal se på sagen på mandag, at skolen godt kan overtage kirken til undervisning.
Dog skal det sikres, at parkeringsforholdene er i orden, og at der bliver skærmet af ind til naboerne.
Både grundejerforening og naboer mener der skal en lokalplanændring til, hvis kirke skal blive til skole. Til det siger forvaltningen, at både kirke og skole falder indenfor publikumsorienteret offentligt formål, som den nuværende lokalplan åbner for.

Læger skal lære at vaske hænder

Læger og sygeplejersker på sygehusene i Storkøbenhavn skal lære at vaske hænder. Dårlig hånd-hygiejne er nemlig årsag til at 100.000 patienter hvert år bliver ramt af infektioner som blandt andet stafylokokker, og det skal en kampagne rette op på, siger kvalitetskonsulent ved Københavns Amt, Inger Margrethe Siemsen.
"Personalet skal lære at bruge sprit til håndvask, det er både mere effektivt og skånsomt mod huden. De skal også lære at vaske hænder inden de håndterer patienterne, og ikke bare bagefter". Plakater og pjecer informerer Sygehusene i Gentofte, Herlev og Glostrup om bedre håndhygiejne de næste tre uger.

Mange overraskede over Gladsaxes placering blandt de billigste kommuner i landet

Det kommer som en overraskelse for mange borgere, at Gladsaxe kommune ligger blandt de 20 billigste kommuner når det gælder skatteprocenten. Det viser vores rundspørge om, hvor på skalaen borgerne troede Gladsaxe kommune lå.
( hør rundspørgen i lydudgaven af Nyhedsmagasinet)
Skatteministeriets opgørelse over de kommunale skatteprocenter for 2007 viser, at den nye storkommune på Lolland er den dyreste og Holmsland, der er en del af Ringkøbing-Skjern kommune, er den billigste, mens Gladsaxe kommer ind som den 18. billigste kommune i landet.

Vandt efteruddannelse for 30.000

Det blev Bagsværd-virksomheden UniCool, der på erhvervskonferencen tidligere på ugen på Gladsaxe rådhus, løb af sted med et gavekort til efteruddannelse på 30.000 kr.
Firmaet blev trukket i en lille konkurrence, og pengene skal bruges på CIT, Copenhagen Institute of Technology i Ballerup.
UniCool installerer kølesystemer i serverrum og bygninger, og da der på grund af miljøkrav fra nytår skal opfindes nye kølemidler, så kan det meget vel tænkes, at pengene kommer til at gå til udvikling på det område, siger virksomhedens direktør Ole Hoffmann Hansen i en pressemeddelelse.

Blandt de bedste i landet

Gladsaxe er blandt de bedre kommuner, når det gælder om at få yngre indvandrere og efterkommere ind på arbejdsmarkedet. Ifølge en analyse fra Dansk Industri ligger kommunen på en 5 plads, når man sammenligner med de kommuner i landet som har flest borgere med indvandrer-baggrund. På en førsteplads ligger Ishøj, hvor hele 70 procent af de yngre indvandrere fra ikke-vestlige lande er i arbejde. Lige efter følger Hvidovre, Høje Tåstrup og Albertslund, og derpå Gladsaxe, hvor cirka 65 procent af de yngre indvandrere er i arbejde.
Hvis man sammenligner med de yngre Gladsaxe-borgere med dansk baggrund, så halter indvandrerne bagud med 20 procent, så der er altså stadig stor forskel mellem danskere og indvandrere, når det gælder om at få et arbejde.
Ifølge Dansk Industris rapport er det primært kvinder, som står uden for arbejdsmarkedet af den ene eller den anden grund. Et særkende for de borgere med anden etnisk baggrund der står uden for arbejdsstyrken er at størstedelen ikke har en uddannelse og at kun få er i gang med at viderekvalificere sig.
Kun 3 procent af indvandrerne er permanent uden for arbejdsmarkedet.
Resten er, ifølge undersøgelsen, uudnyttet potentiale for arbejdsmarkedet, og det drejer sig om mere end 11.000 mennesker i hele landet.

Folkekor på 300

300 sangglade og –kyndige personer i 16-70-årsalderen får nu chancen for at komme med i Gladsaxe Ny Teaters folkekor.
De mange hundrede sangere deles i tre hold af 100, der på skift skal medvirke i premiereforestillingen Hamlet, der åbner det nye teater 6. januar.
Det umiddelbare krav til korfolket er mod og lyst til at deltage i forestillingen to gange om ugen.
Koret skal i forestillingen blandt andet agere den norske hær, som invaderer Kronborg.
Optagelsesprøverne finder sted på teatret i denne weekend, lørdag 12-16, og søndag 12-16.