Mandag den 13. November


Psykisk syg overfalder med kniv

Det var en noget chokerende oplevelse en 19-årig knallertkører forleden kom ud for på stien langs Hillerødmotorvejen i nærheden af Nordfrontvej.
Da den 19-årige onsdag morgen kørte på stien, sprang der pludselig en mand frem og slog ud med et eller andet i hænderne og ramte knallertkøreren på hjelmen.
Han skyndte sig at køre derfra. Men da han senere opdagede en lang, dyb flænge i hjelmen, kørte han tilbage. Omkring gerningsstedet fandt han en stor køkkenkniv efterladt.
Han meldte sagen til politiet, der kort forinden havde modtaget en anmeldelse fra en mor, hvis 22-årige psykisk syge søn tidligere på dagen havde forladt hjemmet, bevæbnet med to store køkkenknive.
Sønnen vendte senere tilbage til hjemmet, hvor politiet kunne anholde ham og bringe ham til psykiatrisk behandling.
Det har ikke været muligt at afhøre den 22-årige, som kunne være endt som drabsmand, hvis det kraftige knivstik, eller knivudfald, havde ramt knallertkørerens hjelm blot få centimeter længere inde.
Den 22-årige er blevet varetægtsfængslet for 14 dage in absentia, da han stadig opholder sig på den lukkede afdeling på Glostrup sygehus.

Stor bådebro skal væk

Ejerne af en af de mest attraktive adresser på Nybrovej i Lyngby-Taarbæk kommune lige ud til Bagsværd sø, risikerer nu at skulle fjerne en stor flot bådebro i søen.

Søen ejes af Gladsaxe kommune, der formentlig nu vil forlange bådebroen revet ned. Den overstiger nemlig langt de retningslinier for broer, som Skov- og Naturstyrelsen har opstillet. De siger, at en bådebro generelt ikke må være mere end 1,5 meter bred. Den, der står i dag, er syv meter.
Det er lokalkomiteerne for Danmarks Naturfredningsforening i Gladsaxe og Lyngby, der har gjort kommunerne opmærksomme på den overdimensionerede bådebro.
Ingen af kommunerne har givet tilladelse til brobyggeriet, der med naturbeskyttelsesloven i hånden også skulle have været godkendt i Københavns amt, hvad det ikke er blevet.
Ejerne mener at have vundet hævd på broen, som angiveligt skulle have stået der siden 1915. Men luftfotos afslører, at der i en tiårs periode omkring 1980erne slet ingen bro var.
Det er nu op til politikerne i trafik- og teknikudvalget i Gladsaxe at tage beslutning om, hvor vidt broen skal fjernes. Det sker på et møde i dag.

Fælles skumringstime i hele Norden

Over hele Norden bliver den samme tekst læst op kl. 19.00 i aften. Det er den fælles nordiske skumringstime, der finder sted på 10. år. I Gladsaxe foregår det på Hovedbiblioteket, hvor forfatteren Elsebeth Egholm læser teksten. Elsebeth Egholm fortæller også om sit forfatterskab og sin seneste bog.


Populære foredrag om selvværd

Ekspolitikeren og ekstyksakken Irma Henriksens foredrag om at kramme sit selvværd er gået hen og blevet en kæmpesucces. Således er sidste plads til foredraget i de frivilliges hus i Bagsværd i aften for længst reserveret og optaget. Men flere er under planlægning, siger Irma Henriksen, der, foruden foredraget om kvinder og deres lave selvværd, også kører en selvhjælpsgruppe med motion på programmet.
Selvhjælpsgruppen Bevæg dig glad mødes i de frivilliges hus hver torsdag fra 10-12.

Lær hvordan du er tilstede i nuet

Lær at tjek på din krop, hvordan du er tilstede i nuet. Det for du mulighed for i aften, hvor der i Borgernes Hus er introduktionsaften om at være i nuet. Det er tre gestalt og kropsterapeuter fra Bodymind Teamet der står for aftenen. Meget stress kommer af, at vi er for lidt tilstede i nuet, mener gestalt og kropsterapeut Gitte Maes Feldsted.