Tirsdag den 14. November


Betinget fængsel for rå og brutal vold

To tidligere elever ved Gladsaxe ungdomsskole er ved retten i Gladsaxe blevet idømt betingede fængselsdomme på henholdsvis 60 dage og et år.
De to, der er 18 og 19 år gamle, overfaldt i maj måned en jævnaldrende på ungdomsskolen. De slog og sparkede ham, så han faldt omkuld, så fortsatte de med at sparke ham i hovedet flere gange.
Da han kom op at stå igen, blev slået ned, og en af overfaldsmændene trampede på hans hoved.
Derefter forlod de ham i bevidstløs tilstand.
Den usædvanlig rå og brutale vold udløste som nævnt betingede fængselsstraffe.

Flænget nyre efter overfald

En enkelt småfornærmende bemærkning kostede i weekenden tre 18-årige en gang tæsk ud over det sædvanlige, den ene så voldsomt, at det kostede en flænget nyre.

Overfaldet skete ved halv tretiden natten til søndag på Søborg Hovedgade lige omring kirken.
Her passerede de tre en anden ung, som de lidt i sjov, lidt som provokation, sagde noget til.
Det blev han så fornærmet over, at han telefonisk tilkaldte hjælp fra nogle kammerater. Sammen overfaldt de de tre andre, som blev sparket, slået og trampet på. Den ene er stadig hospitalsindlagt.
De fire overfaldsmænd blev anholdt i løbet af søndagen og fremstillet i retten mandag med henblik på en varetægtsfængsling. Men trods det grove overfald løslod retten de fire, som dog stadig er sigtede for det voldelige overgreb.

Gratis frugt til skolebørn

Gladsaxes 8000 skolebørn har nu chancen for at få et gratis æble hver dag, og dermed få introduceret en sund livsstil tidligt i livet. Det er hvad Kræftens Bekæmpelse håber bliver resultatet af et nyt projekt kaldet Frugtkvarter, som går ud på at give børn gratis frugt i to måneder, fortæller projektleder Susanne Tøttenborg. Kun et ud af fem børn spiser de 6 stykker frugt om dagen som Sundhedsstyrelsen anbefaler. Gladsaxes 14 folkeskoler kan ansøge om at få gratis frugt fra 1. januar og bag projektet står Kræftens Bekæmpelse, Fødevareministeriet, Dansk Gartneri, Fyns Amtscenter for Undervisning og Videncenter for Fødevarer og Sundhed. Kun 250 skoler fra hele landet bliver valgt ud til forsøget.