Mandag d. 20. November 2006


Bagsværd Sø: Oprensningsprojekt genoptaget

Projekt oprensning af Bagsværd sø bliver nu genoptaget med, hvad der ligner en sidste øjebliks feberredning af Københavns amt.
Amtet har afsat 26 millioner kroner til at få bundslammet væk under robanerne, så den rette internationale vanddybde igen kunne opnås. Men projektet har ikke kunnet igangsættes - først pga. miljøproblemer omkring det alt andet end rene slam – siden fordi hverken indenrigsministeriet, kulturministeriet eller miljøministeriet har udvist den helt store interesse for projektet.
Amterne forsvinder jo nu ved årsskiftet, og staten i form af kulturministeriet har så skullet overtage projekt med samt de 26 millioner.
Men hidtil er intet sket, og derfor ligner det en krampagtigt, eller i hvert fald et feberagtigt redningsforsøg, når amtet her på falderebet nu genoptager sagen.
Og amtsrådet holder møde næste, og sidste, gang den 8. december.

Et års fængsel for drabsforsøg

En 46-årig mand er ved retten i Gladsaxe blevet idømt et års ubetinget fængslet efter et drabsforsøg sidst i maj i år på en 40-årig bekendt i Gladsaxe kommunes lejligheder for bistandsklienter på Buddingevej 203.
Den 46-årige var af andre i bebyggelsen, herunder den 40-årige, mistænkt for at have påsat en brand i en af lejlighederne en måneds tid tidligere.
På dagen for drabsforsøget havde beboerne fælles grillarrangement, hvor der, ifølge politiets rapporter, blev drukket tæt.
Ud på natten trængte den 46-årige med en kammerat ind til ofret, der sad sammen med to andre.
Den 46-årige truede den yngre mand og sagde blandt andet: "Jeg myrder dig, hvis ikke du holder op med at sige, at det var mig, der satte ild på lejligheden".
Et skænderi udviklede sig med det resultat til følge, at den 40-årige blev snittet i halsen med en brødkniv, desuden fik han et enkelt stik i maveregionen.

Socialdemokrater vil lokke flere medlemmer til

Den helt nystiftede Gladsaxes Socialdemokratiske Vælgerforening, som er skabt via en fusion af de to mindre vælgerforeninger, Buddinge og Kagså, håber på at sammenlægningen vil tiltrække nye medlemmer. Formand for foreningen Peter Berg Nelleman vil styrke det politiske arbejde i Gladsaxe ved at skrive flere læserbreve, arrangere foreningsmøder og blive mere synlige i gadebilledet.

Legepatrulje skal gøre skolebørn sundere

Dagens skolebørn er ikke aktive nok og det går ud over deres sundhed. Det prøver man at gøre noget ved på Marienlyst og Værebro skoler. Her har elever fra 6. til 9. klassetrin været på kursus i leg, og sætter nu gang i legen i skolegårdene. På Marienlyst skole består Legepatruljen af otte elever fra 7. og 8. klasse, der i frikvartererne leger med deres yngre skolekammerater.

Ny hjemmeside om sundhed

En helt ny hjemmeside skal rådgive kommunerne, når de fra årsskiftet overtager sundhedsopgaver fra amterne. Det er Kræftens Bekæmpelse, som med hjemmesiden vil hjælpe politikere og embedsmænd med gode råd om forebyggelse af blandt andet hud, bryst og lunge kræft, som er de hyppigste kræftformer blandt danskere.
Hjemmesiden tilbyder information om blandt andet rygestop-kampagner og sund kost, og rådgiver desuden kommunerne om hvor de fx kan søge statslige midler. Derudover kan man læse hvordan andre kommuner griber deres sundhedskampagner an, herunder Brøndbys erfaringer med at gøre de kommunale arbejdspladser røgfri og Høje – Taatrups forslag til en ny sundhedspolitik.