Onsdag d. 22. November 2006


Bremser bygning af omsorgscenter

TDC har sat en kæp i hjulet for Gladsaxe kommunes udbygningsplaner af omsorgscentre.
Telegiganten har nemlig foreløbig stoppet salget af en grund ved Radiomarken og Møllegården, som kommunen gerne vil købe til brug for et nyt omsorgscenter.
Brevet til TDC er afgået fra borgmester Karin Søjberg Holsts kontor. Borgmesteren udtrykker stærk undren over, at salgsaktiviteten af et grundareal, der er udlagt til offentligt formål, er sat i bero.
Hvis ikke TDC ændrer holdning, så må kommunen ud at se sig om efter andre byggegrunde. Men dem er der ikke mange tilbage af i Gladsaxe, slet ikke i en størrelsesorden, der kan rumme et omsorgscenter.

Færre fødeafdelinger i Hovedstadsregionen

Gravide skal føde på Glostrup Amtssygehus eller på Rigshospitalet, hvis de bor i Hovedstadsområdet. En ekspertgruppe, som rådgiver hovedstadsregionens politikere, foreslår at man nedlægger de mindre fødeafdelinger for i stedet at samle de fødende kvinder på 3 – 5 store fødeafdelinger i Hovedstadsområdet. For kvinder i Gladsaxe og omegn vil det betyde at de skal køre til Glostrup Sygehus, som har over 4000 fødsler om året, samt en afdeling for syge og for tidligt fødte spædbørn. Det er de to krav som ekspertgruppen mener skal opfyldes før et sygehus kan opretholde en fødeafdeling. Hverken Herlev eller Gentofte Sygehuse har en afdeling for syge spædbørn, og dermed vil deres fødeafdelinger blive lagt ned hvis det står til ekspertgruppen. Hovedstadsregionens politikere tager stilling til spørgsmålet inden maj næste år, hvor den samlede sygehusplan skal vedtages.

Øjendag på Bakkegården

Ifølge Knud Ole Jensen fra Ældrerådet, er kendskabet blandt svagsynede til de hjælpemidler der eksisterer meget begrænset. Ældrerådet holder derfor Øjendag i morgen på omsorgscentret Bakkegården. Dagen byder på foredrag om øjensygdomme af overlæge Niels Beck, samt gennemgang og demonstration af hjælpemidler for svagtseende af optiker Hanne Nielsen, og ergoterapeut Birte Rosfeldt.

Historisk rundvisning på rådhuset

I aften er der chance for et sjældent kig ind bag facaden på Gladsaxe rådhus, hvor tre lokale foreninger byder på rundtur og foredrag om bl.a. arkitekturen, historien fra landsbyer til moderne hovedstadskommune og rækken af sognekonger og borgmestre.
Bag arrangementet står Lokalhistorisk Selskab, Miljøforeningen og Gladsaxe Internationale Venskabsforening, hvis formand Arne Hermann er foredragsholder og viser rundt på rådhuset fra kl. 19.