Torsdag den 4. Oktober


Kommunen opsiger aftale med Solsikken

Med 400 underskrifter i hånden og masser af spørgsmål til politikerne mødte repræsentanter for Fritidshjemmet Solsikken op i går op på rådhuset, da byrådet skulle beslutte, om
kommunen skal opsige sin driftsoverenskomst med Gladsaxes sidste fritidshjem.
For socialdemokraterne gælder det først og fremmest om at skabe de optimale rammer for helhed og sammenhæng i skolestarten, lød det fra gruppeformand Trine Græse, som stemte for indstillingen.
Dansk folkeparti derimod stemte imod. Partiet har ledt, men ikke fundet én eneste god begrundelse at opsige aftale med Solsikken, lød det fra Kristian Niebuhr. Også enhedslisten var imod lukningen af Solsikken.
SF, det konservative folkeparti og venstre undlod at stemme.
Socialdemokraterne og det radikale venstre stemte for, og dermed blev indstillingen tiltrådt.

Ny status for integrationsindsatsen

Den årlige statusrapport over integrations-indsatsen overfor flygtninge og indvandrere i Gladsaxe Kommune er nu kommet. Rapporten evaluerer kommunens indsats overfor de
Ca. 7100 borgere i Gladsaxe Kommune, som er af anden etnisk herkomst end dansk.
Der er kommet flere tosprogede børn i vuggestuer, børnehaver og dagplejere, antallet er steget fra 9 – 12 procent de sidste tre år. De tosprogede børn bor især i Værebro og Høje Gladsaxe. I visse institutioner bliver der talt 12 modersmål, foruden dansk. Det faktum at de danske børn udgør så lille en del, virker bremsende for de to-sprogede børn i deres sproglige udvikling.
Derfor har kommunen startet et projekt som skal lokke både danske og udenlandske forældre til at vælge andre børnehaver, end de traditionelt gør, for at få et bedre mix af børn.
Kommunen har desuden skærpet indsatsen ved at lade sagsbehandlere tage personlig kontakt til de forældre, hvis små børn har behov for særlig sproglig støtte.
For de unge, har kommunen etableret to væresteder, de ligger i henholdsvis Værebro og Høje Gladsaxe.
Arbejdsmarkedsafdelingen har de sidste tre år sat en række integrationsprojekter i gang. De fleste har til formål at hjælpe flygtninge og indvandrere ud på arbejdsmarkedet ved hjælp af sprog-kurser og praktik-forløb.
Et af de projekter, som har givet positive resultater, var et samarbejde i 2003 mellem kommunen og Novozymes, som tog akademikere, fra primært Mellemøsten, i et praktik-forløb. Af de 6 som gennemførte forløbet, kom næsten alle i arbejde bagefter.
Et andet stort projekt var Indvandrerpraktik-kampagnen i 2003, som skulle skaffe 50-75 praktikpladser i private virksomheder.
Flere projekter har været målrettet arbejdsløse kvinder, som aldrig har haft kontakt til arbejdsmarkedet.
Gladsaxe Kommune var i 2005 en såkaldt 0 – kommune, hvilket betyder at kommunen ikke modtog nye flygtninge, fordi der i forvejen bor et vist antal personer med anden etnisk baggrund end dansk.
Rapporten peger på, at kommunen har været for dårlig til at evaluere de projekter, som skal få ledige nydanskere i arbejde. Det bringer Radio Gladsaxe mere om torsdag.

Ældre vil ikke besøge ældre

Som vi fortalte i Nyhedsmagasinet i går, arbejder flere og flere danskere frivilligt og ulønnet. Men når det kommer til det frivillige sociale hjælpearbejde er der mangel på arbejdskraft. Det gælder også i Ældresagen i Gladsaxe, hvor der konstant mangler 3-4 besøgsvenner til at besøge ældre på plejehjem og derhjemme, fortæller besøgsleder i Ældresagen Bente Anthoni.
"Folk har så mange tilbud om at gå ud til aktiviteter og glemmer at tænke på dem som ikke selv kan gå ud af døren. Jeg agiterer, når jeg er til møder i Ældresagen, og siger til forsamlingen, at en dag er det jer selv, der får behov for besøg. Der skal en holdningsændring til".

Lidt for meget iværksætter

En bøde på 600.000 kroner, tre måneders betinget fængsel og 180 timer samfundstjeneste.

Sådan lød dommen i Gladsaxe byret tirsdag over en virksomhedsejer fra Søborg.
Manden havde nemlig undladt at få registreret sit firma og heller ikke interesseret sig for at betale moms og skat, alt i alt et beløb på over 610.000 kroner.
Manden, der er 63 år og it-konsulent, blev opdaget i 2004 af skattemyndigheder på Sydsjælland, der ikke kunne få nogle af mandens fakturaer til at gå op.
Siden gennemgik skattemyndighederne mandens regnskaber tilbage til år 2000, meldte sagen til Gladsaxe politi i marts i år, og tirsdag blev så dommens dag.
Den 63-årige modtog dommen.