Tirsdag den 10. Oktober


Nye folk på teatret

Gladsaxe Ny Teater får officielle ben at gå på i dag, hvor teatrets nye organisation og ledelse bliver præsenteret.
Navnene har i teaterkredse længe været kendt. Og faktisk har et helt hold skuespillere øvet sommeren igennem på den forestilling, der til januar åbner den nye teaterepoke i Gladsaxe.
Både forestilling og navnegalleri er klausuleret til efter dagens pressemøde, hvilket vi naturligvis respekterer, men i morgendagens udgave af Nyhedsmagasinet bringer vi en fyldig reportage med teatrets nye hovedpersoner.

SF´er: Negativ kulturspiral i Gladsaxe

Gladsaxe er inde i en negativ kulturspiral, lyder det fra SF´eren Ida Krogh, efter at et politisk flertal har besluttet ikke at føre Det musikdramatiske Væksthus videre sammen med Gladsaxe Ny Teater.
Værtskabet for teateraktiviteterne i væksthuset er uden udgifter for kommunen, i hvert fald de første fire år, og Ida Krogh, der er tidligere medlem af kultur- fritids- og idrætsudvalget,
forstår ikke, hvorfor et flertal har besluttet at takke nej:
"Det er i virkeligheden meget tragisk. Fordi nu kan man jo se at vi fortsætter kursen mod en stadig mere oplevelsesfattig kommune. Pt. har vi Gladsaxe Teater, som vi håber, kan fortsætte, men det er jo stadig uafklaret, hvordan det går. Og så har vi jo kun Gladsaxe Bio som den eneste kommunalt støttede kulturinstitution tilbage i Gladsaxe, bortset fra foreningslivet, som er al ære værd og udmærket", siger Ida Krogh. "En anden sag er at vi afskiller os fra den udvikling jeg synes er så positiv med teaterskolen i Værebro, Gawenda og væksthuset som rosinen i pølseenden. Den tretrinsraket som kunne udvikle gode amatørskuespillere og evt. sende dem videre til de prof. Teaterskoler. Den mulighed får Gladsaxe så ikke fremover", siger altså Ida Krogh, socialistisk folkeparti.

Kriminalchefer i nye job

De nuværende topledere af kriminalpolitiet i Gladsaxe rykker udenbys de kommende måneder i forbindelse politireformen, der jo blandt andet medfører en lukning af politistationen i Buddinge, som vi kender den i dag. Den skal fremover mere fungere som en slags nærpolitistation, og flere ledere af de nuværende afdelinger skal derfor på nye græsgange.
Det gælder således kriminalpolitiets chef Niels Larsen, der 1. januar rykker til rigspolitiets særlige afdeling for internationale straffesager, nærmere bestemt krigsforbrydelser.
Souschefen Claus Hilborg rykker teltpælene op allerede 1. november, hvor han indtager en politiinspektørstilling ved Midt-Vestjyllands politi, der får hovedsæde i Holstebro.
Hele kabalen med at få placeret de næste led af politifolk fortsætter hen over årsskiftet og ventes først at være plads efter sommeren 2007.

SSP på hjemmebesøg

Afstanden til Gladsaxes SSP-konsulenter er blevet kortere.
Nu kommer SSP-konsulenterne helt hjem i stuen, så teenageforældre kan få en snak om unge, alkolhol og stoffer:
"I de små klasser henter og afleverer man sit barn og forældrene kender hinanden. Men her der kender man måske ikke sit barns kammerats forældre, så derfor er det vigtigt at vi kan få dem samlet hjemme i stuen, så de kan se hinanden og lave en fælles holdning, de forældre, hvis børn går sammen. Og man kan spørge til nogle ting, som måske er svært at spørge om i det store skoleregi", fortæller SSP-konsulent Linda Krüger Nielsen.