Fredag den 13. Oktober


Bølge af indbrud op mod efterårsferien

Gladsaxe er efter en forholdsvis stille periode igen blevet ramt af en mindre bølge af indbrud i villaer og virksomheder.
De fleste indbrud er begået om natten, mens folk har været hjemme. Tyvene er enten kommet ind via åbentstående vinduer eller ved at have aflistet vinduer. Og tyvene har givet sig god tid til at rode husene igennem, selv om der altså har været nogen hjemme. På Rønnekrogen i Bagsværd fandt gerningsmændene frem til kostbare guldsmykker, på Aldershvilevej blev det til sølvarmbånd og ure, og på Regattavej til blandt andet en bærbar pc.
I Mørkhøj er tyve også været aktive den seneste uge, hvor villaer på Julivej, Sydfrontvej og Nordfrontvej har haft uønskede gæster. Her forsvandt fjernsyn og smykker.
Endelig har et pakkepostlager på Gladsaxevej haft indbrud, men her er der endnu ikke op, hvad tyvene er sluppet af sted med.
Stigningen i antal indbrud kommer netop som mange skal til at tage af sted på efterårsferie, og hvis tyvene vil ind, siger Otto Storm fra tyveriafdelingen ved Gladsaxe politi, så kommer de det desværre også, viser erfaringen.

Moms- og skattesvig af særlig grov karakter

Onsdag den 11. oktober blev en selvstændig tæppemontør fra Søborg sigtet for moms- og skattesvig for i alt 1.2 millioner kroner.
Under afhøringen i bedrageriafdelingen hos Gladsaxe Kriminalpoliti erkendte han, at han i flere år havde arbejdet sort og opgivet urigtige oplysninger til myndighederne om sine arbejdsindtægter.
Bedrageriafdelingen har tidligere foretaget ransagning på tæppemontørens bopæl. Ved den lejlighed blev der beslaglagt en del regnskaber og andre papirer.
Efter ransagningen har bedrageriafdelingen gennemgået materialet sammen med skattemyndighederne, og dermed kunne det konstateres, at tæppemontøren havde forøvet moms og skattesvig for mindst 1.2 millioner kroner over en 4-årig periode.

Run på skilsmisseadvokater

Især kvinder risikerer at komme til at stå ekstra dårligt i en skilsmissesituation efter 1. januar, hvor nye regler for pensionsdeling træder kraft.

Hidtil har skilsmisseparterne populært sagt delt i porten, så hver har fået en rimelig del, også af kapitalpensioner, som det typisk er manden, der har de mest fordelagtige af.
Men fra årsskiftet indgår de personlige pensioner ikke længere i bodelingen, de følger så at sige i stedet pensionens ejer. Dermed er der en helt klar risiko for en skæv økonomisk fordeling.

Tobaksgigant frifundet af landsret

House of Prince, tobaksfirmaet i Søborg, må godt reklamere for selskabets cigaretmærker på virksomhedens hjemmeside. Det sagde retten i Gladsaxe i en dom fra november sidste år. Og nu har også Østre Landsret i denne uge frifundet tobaksgiganten i samme sag, som var rejst af forbrugerombudsmanden, der fandt, at virksomheden overtrådte tobaksloven i tre forhold.
Foruden reklamen på hjemmesiden, så er selskabet frifundet for i en periode at have ændret navnet på Kings-cigaretterne til drenge- og pigenavne. Og for at have udstillet pakkerne i beholdere på barer og cafeer med teksten ’kan købes i baren’.
Tobaksloven siger ellers, at alle former for reklame for tobaksvarer er forbudt, men hverken by- eller landsret fandt altså, at loven her er overtrådt.

Ny brosprængning

I morgen tidlig er det igen brosprængningstid. I tidsrummet 6-7 lørdag morgen ryger nemlig endnu en fjerdedel af Buddingevejsbroen over motorring 3 i luften for at gøre plads til motorvejsudvidelsen.

I den time ledes både motorvejstrafikken og trafikanter på Buddingevej ad andre veje. Det samme gælder buslinierne 68, 200S og 300S, der føres ad Nybrovej og Snogegårdsvej.

I lørdags blev den første fjerdedel af broen sprængt uden de store trafikale problemer til følge. De sidste dele fjernes i løbet af sommeren 2007.