Tirsdag den 24. Oktober


Udvises ikke efter grove røverier

Seks års fængsel blev det til ved retten i Gladsaxe for en 19-årig mand fra den såkaldte Fakta-bande, der sidste år begik omkring 30 grove røverier mod supermarkeder i Københavnsområdet.
Den 19-årige, der er af Marokkansk oprindelse, tilstod at have været medgerningsmand til 12 af røverierne, hvilket han efter tre retsdage altså indkasserede de seks års ubetingede fængselsstraf for.
I anklageskriftet blev der desuden plæderet for en efterfølgende udvisning. Men retten fandt, at hans tilknytning til Danmark er så stærk, at der trods den grove kriminalitet ikke var grundlag for en udvisning.
Ved retten i Gladsaxe mangler endnu en af røverne fra den syv mand store bande at få dom, ligesom yderligere to afventer domme ved andre retsinstanser i Københavnsområdet.

Bog får baghjul af DVD og playstation

Gladsaxe bibliotekerne står overfor en stor udfordring i disse år hvad angår de unge lånere.
Den gode, gamle bog har nemlig fået baghjul af DVD, internet og playstation, fortæller Charlotte Plenge, bibliotekschef i Gladsaxe:
"Vi er simpelthen nødt til at følge med i de unges medievaner, ellers er biblioteket ikke længere interessant for dem. Vi er også nødt til at kende den teknologi de unge bruger, pod-cast, mp3 osv. Der kommer jo hele tiden ny teknologi på markedet, og hvis ikke vi kender den, vil de unge ikke synes, vi følger med i deres medieverden. Så det er en kæmpe udfordring for biblioteket i dag, at finde ud af, hvad der skal til for, at de unge vil bruge de tilbud der ligger på biblioteket i dag. Og der er rigtig mange tilbud til dem".

Psykiatrisk behandling efter trusler mod betjente

En 47-årig kvinde er ved retten i Gladsaxe blevet frifundet for en anklage om at have truet politibetjente med en kniv.

Truslen har godt nok fundet sted, men da kvinden var utilregnelig på gerningstidspunktet blev straffelovens §16 taget i anvendelse. Paragraffen siger blandt andet, at personer, der på gerningstiden var utilregnelige på grund af sindssygdom eller tilstande, der må ligestilles hermed, straffes ikke.
Til gengæld skal kvinden underkaste sig ambulant psykiatrisk behandling med en længstetid på fem år og med tilsyn af kriminalforsorgen.

Ny børnepolitik i Gladsaxe Taekwondo Klub

Gladsaxe Taekwondo klub har fået sin egen børnepolitik. Politikken har en række punkter, blandt andet bliver børnene garanteret tidlige træningstider, et børnevenligt miljø både i træningssal og opholdsrum med spillemaskiner og legeredskaber, som gør at det bliver sjovt for børnene at træne. Trænerne tager børnene med på råd via en månedlig snak med børnene, og der er nedsat et forældreråd, fortæller Tommy Mortensen, Formand for Gladsaxe Taekwondo Klub.

"Børnene får glæde af børnepolitikken, men det gør klubben også, den bliver mere struktureret og får et certifikat, så den enkelte borger kan se at denne klub er et sted der er godt at være for børn, og at man kan trygt sende sine børn derned".